Recept advocaat semifreddo met chocolade mousse | simoneskitchen.nl

Soms moet ik even een recept op mijn blog zetten met als enige reden dat ik het niet wil vergeten. Want dit was LEKKER…Ja echt, met hoofdletters. Charlotte en ik lijken de laatste tijd gebombardeerd te zijn tot toetjes koninginnen (of dat hebben we er zelf van gemaakt, niet verder vertellen) maar tijdens onze kookclub hebben we de laatste paar keren het dessert verzorgd. En dat was natuurlijk elke keer uit de kunst… 🙂 Toch Charlotte?

Voorgerecht zwarte spaghetti met kokkels enzo

Voorgerecht zwarte spaghetti met kokkels enzo

Het was weer een fijne avond, al vond ik dan heel persoonlijk het voorgerecht wat minder aantrekkelijk met kokkels en scheermessen… Blegh… Die vind ik gewoon niet lekker. Gelukkig was Marc (onze chef) zo lief om voor mij wat lekkere paddestoelen mee te nemen, dus die heb ik genuttigd met de pasta. Die natuurlijk homemade was.

Zwarte inkt pasta

Zwarte inkt pasta

Het menu was dit keer:

Zwarte inkt pasta met de genoemde kokkels en scheermessen

Bouillon van kalfsschenkel

Asperges met hamburger, truffel aardappeltjes enne nog zo wat dingetjes op het bord…

Semifreddo met avocaat, rabarber en snelle chocolade mousse

Moet ik nog vertellen welk gerecht mijn voorkeur had? O en dat vogeltje dat hieronder wordt volgestopt met lekker was omdat er een hamburger te kort was. En laten we eerlijk zijn; een hamburger was superlekker voor een keer maar wel een tikkie makkelijk om te maken! Normaal staan we uitgebreid uit te benen en meer van dat soort activiteiten. Dus om dat hamburgertje te compenseren hadden we ook een vogeltje… 😉

kookclub4

Recept advocaat semifreddo met chocolade mousse | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Semifreddo met avocaat, rabarber en chocomousse

Het recept voor de rabarber staat er niet bij maar dat was gewoon rabarber klaarmaken met een beetje suiker, even laten inkoken, afkoelen en klaar
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Vriezer: 4 uur
Porties: 8 personen

Ingrediënten

Voor de semifreddo:

  • 2 eidooiers
  • suiker
  • 500 ml slagroom
  • advocaat naar smaak
  • vanillepeul

Chocolade mousse

  • 500 ml slagroom
  • pure chocolade ongeveer 250 gram
  • optioneel 2 eiwitten stijf geklopt
  •  

Instructies

  • Klop de eidooiers los met de suiker. Hoeveel suiker is afhankelijk van je smaak maar hou er rekening mee dat de zoete smaak in de vriezer enigszins verdwijnt, Zorg dus dat het zoet genoeg is.
  • Klop de slagroom lobbig met de vanille en wat suiker en vouw dit door het eimengsel heen.
  • Voeg avocaat toe naar smaak. Wij deden er een kleine halve fles in. Proef of het naar je smaak is en doe over in een lage cakevorm. Doe niet te vol en bekleed je cakeblik eerst met plastic folie of bakpapier zodat je het er weer uit kunt halen.
  • Zet minimaal 4 uur in de vriezer en haal het er voor gebruik op tijd uit. Laat iets zachter worden voor je het serveert.

Voor de chocolade mousse:

  • Klop de slagroom stijf met een beetje suiker
  • Smelt de chocola au bain mairie en laat iets afkoelen voor je het bij de slagroom doet. Roer door en zet in de koelkast. Voila! Hele lekkere chocolademousse in no time at all!

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

 

Delen is fijn!