Kookclub en recept semifreddo met avocaat en snelle chocomouse
Soms moet ik even een recept op mijn blog zetten met als enige reden dat ik het niet wil vergeten. Want dit was LEKKER…Ja echt, met hoofdletters. Charlotte en ik lijken de laatste tijd gebombardeerd te zijn tot toetjes koninginnen (of dat hebben we er zelf van gemaakt, niet verder vertellen) maar tijdens onze kookclub hebben we de laatste paar keren het dessert verzorgd. En dat was natuurlijk elke keer uit de kunst… 🙂 Toch Charlotte?
Voorgerecht zwarte spaghetti met kokkels enzo
Het was weer een fijne avond, al vond ik dan heel persoonlijk het voorgerecht wat minder aantrekkelijk met kokkels en scheermessen… Blegh… Die vind ik gewoon niet lekker. Gelukkig was Marc (onze chef) zo lief om voor mij wat lekkere paddestoelen mee te nemen, dus die heb ik genuttigd met de pasta. Die natuurlijk homemade was.
Zwarte inkt pasta
Het menu was dit keer:
Zwarte inkt pasta met de genoemde kokkels en scheermessen
Bouillon van kalfsschenkel
Asperges met hamburger, truffel aardappeltjes enne nog zo wat dingetjes op het bord…
Semifreddo met avocaat, rabarber en snelle chocolade mousse
Moet ik nog vertellen welk gerecht mijn voorkeur had? O en dat vogeltje dat hieronder wordt volgestopt met lekker was omdat er een hamburger te kort was. En laten we eerlijk zijn; een hamburger was superlekker voor een keer maar wel een tikkie makkelijk om te maken! Normaal staan we uitgebreid uit te benen en meer van dat soort activiteiten. Dus om dat hamburgertje te compenseren hadden we ook een vogeltje… 😉
Semifreddo met avocaat, rabarber en chocomousse
Ingrediënten
Voor de semifreddo:
- 2 eidooiers
- suiker
- 500 ml slagroom
- advocaat naar smaak
- vanillepeul
Chocolade mousse
- 500 ml slagroom
- pure chocolade ongeveer 250 gram
- optioneel 2 eiwitten stijf geklopt
Instructies
- Klop de eidooiers los met de suiker. Hoeveel suiker is afhankelijk van je smaak maar hou er rekening mee dat de zoete smaak in de vriezer enigszins verdwijnt, Zorg dus dat het zoet genoeg is.
- Klop de slagroom lobbig met de vanille en wat suiker en vouw dit door het eimengsel heen.
- Voeg avocaat toe naar smaak. Wij deden er een kleine halve fles in. Proef of het naar je smaak is en doe over in een lage cakevorm. Doe niet te vol en bekleed je cakeblik eerst met plastic folie of bakpapier zodat je het er weer uit kunt halen.
- Zet minimaal 4 uur in de vriezer en haal het er voor gebruik op tijd uit. Laat iets zachter worden voor je het serveert.
Voor de chocolade mousse:
- Klop de slagroom stijf met een beetje suiker
- Smelt de chocola au bain mairie en laat iets afkoelen voor je het bij de slagroom doet. Roer door en zet in de koelkast. Voila! Hele lekkere chocolademousse in no time at all!
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Lijkt me heerlijk!
Hoe lang moet de semi freddo tenminste in de vriezer? En voor hoeveel personen is dit recept?
Hoi Carolien! Ik heb het recept net een beetje geupdate. Wij hadden niet veel tijd dus bij ons heeft het twee uur in de vriezer gestaan maar ideaal zou ik het vier laten staan om stevig genoeg te worden. Laat het voor gebruik wel even iets ontdooien voor je het aansnijdt. Je hebt een lage cakevorm vol dus als je het in plakken snijdt kun je er 6-8 mensen een dessert mee geven. (of meer als je 1 plakje per persoon zou gebruiken)
Die desserts zijn echt top!
Echt wel!