4flinke paprika's. Liefst beetje rond en met een platte 'bodem'. Heb je die niet snij dan heel voorzichtig een plakje van de onderkant zodat je hem kunt neerzetten
500gramgehakt half om half
2tenen knoflook
1ui
2eltomatenpuree
2tlras el hanout kruiden
75gramgesneden kastanje champignons
300gramgesneden snijbietblad
peper
zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 C. Snij de bovenkant van de paprika eraf en haal de zaadjes en lijsten uit de paprika.
Zet ze op een bakplaat of in een ovenschaal en zodra de oven is opgewarmd doe je ze tien minuten voorbaken in de oven.
ondertussen snij je de ui en de knoflook. Doe wat olie in de pan en bak de ui en knoflook zachtjes gaar, voeg het gehakt toe en rul het tot het bruin is en gaar. Voeg de kruiden toe, de champignons en het bietenblad. Bak alles even mee tot het naar je zin is. Kook het niet te lang door. Dan worden de champignons en het bietenblad erg nat.
Vul de klaarstaande paprika's met het mengsel en zorg dat het vocht achter blijft in de pan. Zet vervolgens weer in de oven voor tien minuten of tot de paprika's aan de buitenkant gerimpeld zijn en de bovenkant van het gehakt een tikkie bruin wordt