Paleo bananasplit | simoneskitchen.nl

Een gezonde bananasplit

Wat is jouw favoriete ijsje? Dame blanche? Peche Melba of wellicht de bananasplit? Ja tuurlijk heb je nog 7000 andere variëteiten maar dit zijn naar mijn mening wel de klassiekers. Als kind al was ik gek op de bananasplit. Misschien gedeeltelijk ook wel omdat het naar mijn idee toch wel de grootste was. Haha…

De gezondere bananasplit met banaan en pure chocola

Zonder ijs

Deze versie van de bananasplit is zonder ijs. Beetje gek eigenlijk nu ik erover nadenk, maar stel dat je niet zonder ijs kunt dan kan ik aanraden om ijs van bevroren bananen te maken voor erbij. (Dat is heel simpel. Je bevriest bananen of ander fruit en doet dat vervolgens door de blender. Klaar!) Ik bedenk me dat nu pas, terwijl ik dit zit te tikken dus dat schiet lekker op he. Wil je dat ijs maken zorg dan dat je de banaan in plakjes invriest en niet in zijn geheel. Dat kunnen de meeste blenders echt niet aan. Laat het een heel klein beetje zacht worden voor je het draait.

Maar goed ook zonder ijs is dit erg lekker. 🙂 Als je gevoelig bent voor bloedsuiker schommelingen let dan wel op, want ondanks dat het fruit is hebben al die bananen wel invloed op je bloedsuiker.

Gek op banaan? Deze glutenvrije bananencake is ook geweldig! Of maak eens deze banaan met chocola en roze peper.

Deze vind je misschien ook leuk:

Paleo bananasplit | simoneskitchen.nl

Gezondere bananensplit versie met pure chocola

Nog geen review

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
totaal 10 minuten

3 personen

Ingrediënten

  • 3 bananen in de lengte door midden gesneden
  • 75 gr blauwe bessen
  • 50 gr frambozen
  • 50 gr granaatappelpitjes
  • 50 gr pecannoten
  • 25 gr pure chocola

  • Smelt de chocola in een pannetje op laag vuur.
  • Doe de bananen in een lang bakje en strooi het fruit en de gehakte pecannoten eroverheen.
  • Sprenkel de chocola over het geheel en serveer meteen

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 299kcal | Koolhydraten: 43g | Eiwit: 4g | Vet: 16g | Verzadigd vet: 3g | Natrium: 3mg | Kalium: 599mg | Vezels: 7g | Suiker: 25g | Vitamine A: 76IU | Vitamine C: 19mg | Calcium: 22mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

[adrotate banner=”15″]

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.