Deze lekkere gevulde avocado is een feestelijke manier om je tonijnsalade te presenteren. Bovendien voegt de smaak van de avocado ook nog wat toe aan de salade zelf!

Gevulde avocado met tonijnsalade (paleo, whole30)

Gevulde avocado met tonijnsalade

Deze makkelijke gevulde avocado is heerlijk als lunchgerecht en klaar in een handomdraai. Je kunt ze vullen met tonijnsalade zoals hier of met een andere salade naar keuze! Ik hou van tonijn. Ik weet dat het niet altijd even goed is om tonijn te eten dus ik probeer het wel te beperken en gebruik eigenlijk altijd de tonijn van Bart’s Fishtales. Ik vind dat een fijn merk waar duidelijk en transparant wordt gecommuniceerd over waar de tonijn vandaan komt.

Geen reclame overigens, ik ben gewoon fan van het merk. Zeker een goede keuze als je deze gevulde avocado met tonijnsalade wilt maken.

Avocadoschuitjes met tonijnsalade (paleo, whole30)

Maken van de tonijnsalade

Ik kan me al niet meer precies herinneren waar ik het idee van de gevulde avocado’s heb langs zien komen. Ongetwijfeld ergens op pinterest of instagram. Ik vond het een leuk idee en voila, hier is mijn versie van dit lekkere en makkelijke gerechtje.

Paar dingetjes om rekening mee te houden. Voor het makkelijk scheppen van de salade is het handig om echt goed rijpe avocado te gebruiken. Anders wordt het een gedoe met scheppen. Nu is dit natuurlijk alleen een serveer suggestie. Je kunt de salade ook prima eten door de avocado in blokjes te snijden en door de tonijn te scheppen. Dat eet zonder meer een heel stuk makkelijker.

Maar stel dat je een lekkere brunch organiseert voor pasen bijvoorbeeld of je hebt gewoon zin om wat feestelijks te presenteren? Dan is dit toch een hele leuke manier om je gevulde avocado op tafel te zetten. Saai kan altijd nog als je in je eentje aan het eten bent. Alhoewel er natuurlijk niks mis mee is om ook dan wat feestelijks te maken.

Ik gebruik twee blikjes tonijn van 140 gram voor de tonijnsalade. Die haal ik een beetje uit elkaar (indien nodig) en meng dit dan met wat gehakte kappertjes, kerstomaatjes in kleine stukjes, gekookte eitjes en lente ui. Het geheel maak ik aan met mayonaise. Ik hou van mayonaise maar je kunt dit naar wens ook aanpassen door er bijvoorbeeld wat ketchup door te doen. Of wat tabasco voor wat pit.

De gevulde avocado’s kun je vervolgens nog afmaken door er wat gerookte paprika overheen te strooien om het nog wat extra kleur te geven. Maak het niet te lang van tevoren klaar natuurlijk want dan verkleurt de avocado.

Wrijf deze na het doorsnijden goed in met citroensap dan blijft het zo lang mogelijk groen.

Gevulde avocado met tonijnsalade (paleo, whole30)

Gevulde avocado met tonijnsalade

5 van 2 stemmen
GangBijgerecht, Lunch, Voorgerecht
KeukenGezonde keuken

Een lekkere en feestelijke manier om je tonijnsalade te presenteren in deze avocadobootjes
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 15 minuten
totaal 15 minuten

4 mensen

Ingrediënten

  • 2-3 avocado’s rijp
  • 2 blikjes tonijn op olijfolie
  • handvol kerstomaatjes
  • 2 el kappertjes beetje gehakt
  • 3 el mayonaise homemade
  • bieslook verse
  • 3 eieren gekookt, in stukjes
  • 2 lente uitjes in kleine ringetjes
  • zout en peper

  • Begin met het maken van je tonijnsalade. Giet de blikjes tonijn af en breek grote stukken tonijn in stukjes in een kom.
  • Snij de tomaatjes in vieren of in helften en voeg bij de tonijn. Snij de bieslook kleiner en voeg de kappertjes en lente uit toe.
  • Voeg de eieren en de mayo toe en meng het allemaal samen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Open de avocado’s op het laatste moment vlak voor je het gaat serveren en verwijder de pit.
  • Haal een beetje van het vlees eruit en snij dit door de tonijnsalade.
  • Schep de tonijnsalade in de bootjes en serveer meteen

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 317kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwit: 21g | Vet: 23g | Verzadigd vet: 4g | Cholesterol: 132mg | Natrium: 357mg | Kalium: 680mg | Vezels: 7g | Suiker: 1g | Vitamine A: 484IU | Vitamine C: 14mg | Calcium: 41mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Check ook deze recepten:

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.