Simone's Kitchen

Sandwich kipsalade

Kipsandwich

Ok… Kan iemand mij iets uitleggen misschien? Maandenlang (voor mijn idee dan he) is het hier regenachtig, koud en vies weer… Af en toe een dagje zon maar nog amper de moeite waard om zomer te noemen. En dan – eindelijk – is ie daar dan; die felbegeerde zon. Lekker naar buiten! Frisse lucht! Denk je dan toch? Maar nee, wat gebeurd er hier… We hebben zon en niet gewoon lekker 25 graden, welnee joh. hop meteen die tropische kachel aan en laten we er 35 C van maken… Het is toch allemaal wat he…

20150611-MH2A1312

En dus gaat meteen de Nederlandse klaagzang van start. ‘Het is te warm’, ‘ik weet niet wat ik aan moet trekken’, ‘ik heb geen airco in huis’, ‘ik kan niet meer slapen’… Moet ik even zo doorgaan? Even voor de goede orde; ik doe er zelf ook gezellig aan mee hoor. We zijn  tenslotte Nederlanders en daarbij hoort – geloof ik – het betere mopperen over het weer. Bij deze dus.

Kunnen we nu weer verder gaan met deze top sandwich. Het is er weer eentje van Annabel Langbein en je maakt deze natuurlijk met de extra kip die je al gepocheerd had toen je deze salade met kersen maakte. Toch? Zo niet dan is het pocheren van die kip zo gebeurd.

Dan ga ik nu weer even de tuin in. Nu het nog kan. En de zon nog schijnt… 😉 O en dit is natuurlijk heerlijk als een lunch maar ik vind het met warm weer ook een optie voor een lekker snel avondmaal. Want vullen doet het hoor!

Kip sandwich | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Snelle kipsandwich met mayo

Porties: 4 grote sandwiches of 20 kleintjes

Ingrediënten

  • 2 gepocheerde kipfilets
  • 125 ml mayonaise
  • 1 el fijn gesneden bleekselderij hele kleine stukjes dus
  • 2 el geroosterde pijnboompitjes
  • 1 el gehakte basilicumblaadjes
  • 2 tl citroensap
  • peper
  • zout
  • rucola of andere sla
  • Lekker zuurdesembrood

Instructies

  • Trek het vlees uit elkaar van de kipfilets en meng dit met de mayonaise en de andere ingredienten, behalve de rucola.
  • Beleg het brood aan een kant met de sla en schep de kipsalade erop. Spreid uit en snij in de gewenste aantallen.
  • Eet smakelijk!

Voedingswaarde

Calorieën: 584kcal, Koolhydraten: 73g, Eiwit: 25g, Vet: 21g, Verzadigd vet: 4g, Cholesterol: 42mg, Natrium: 761mg, Kalium: 311mg, Vezels: 3g, Suiker: 4g, Vitamine A: 253IU, Vitamine C: 3mg, Calcium: 72mg, Ijzer: 5mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

1 comment

  1. Pingback: De tien lekkerste sandwiches | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!