Simone's Kitchen

Mijn 2 jarige blog verjaardag en aardbeientaart

Aardbeien room taart met cantuccini koekjes | simoneskitchen.nl

Een feestje voor mijn blog verjaardag!

Hoe hard gaat de tijd… Het lijkt nog maar zo kort geleden dat ik mijn één jarige blog verjaardag vierde en hop, zitten we ineens alweer in het tweede jaar. En ja ook dit jaar is weer een bewogen jaar geweest. Simone’s Kitchen heeft uitbreiding gekregen in de vorm van een hele productlijn met olie en azijn, waarmee dude Tom elke week op de markt staat. Sinds november vorig jaar werkt hij dan ook nu officieel bij Simone’s Kitchen en zijn wij een VOF. (zoals de man van de kamer van koophandel zo leuk zei; Vechten om Financiën.. Haha)

Aardbeientaart | simoneskitchen.nl

En ok, ik zou ik niet zijn als ik ook in het afgelopen wel weer een paar blogs ben begonnen en weer ben gestopt. Ik had besloten om meer over reizen te gaan bloggen, vond het vervolgens toch geen goed idee om dat hier allemaal te doen dus begon ik Paper Travels. Hartstikke leuk blog. Kreeg ook veel complimenten, verscheen op een aantal blogs als ‘beste/leukste reisblog van 2015 om te volgen’ enzovoort en ik stond zelfs in de flair. Naast allerlei grote bloggers… 🙂 Maar twee blogs is veel werk, dus hoewel Paper Travels blijft bestaan komt de focus wel veel meer op Simone’s Kitchen te liggen. En als ik tijd over heb (hahahaha) post ik op Paper Travels als ik dat leuk vind.

Dat betekent dat je hier meer reisverhalen tegen gaat komen, meer reistips en dergelijke, maar om het overzichtelijk te houden doe ik dat twee keer per week op maandag en donderdag. Makkelijk over te slaan als je het niet interessant vind.

In blogland is er ook best veel veranderd het afgelopen jaar vind ik. Vorig jaar was het al een beetje begonnen maar de trend lijkt zich door te zetten en meer en meer mensen gaan bloggen. Dat is op zich leuk. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, al mogen we best wel eens wat liever voor elkaar zijn. Bloggers onderling bedoel ik dan.

Aardbeientaart met room | simoneskitchen.nl

Want of je nou een ‘grote’ of een ‘kleine’ blogger bent, het gaat er uiteindelijk om dat je de passie die je hebt (en het maakt niet uit of dat nou food, reizen, makeup of wat dan ook is) deelt met anderen. Of dat nou drie mensen zijn, waarvan twee familie, of 100.000 vreemden.. in de basis is het exact hetzelfde. Soms – als ik er bij stil sta hoeveel mensen mijn hersenspinsels lezen – krijg ik het weleens een beetje benauwd… Stel je voor dat je in een bomvolle Arena staat en je citeert een stukje van je blog… Whahaha… Moet je toch niet aan denken, wel?

Of dat ik met Tom op de markt sta en er komt ineens iemand langs die weet dat ik een whole30 doe… Iemand die ik nog nooit heb gezien maar die best veel van mij weet. Dat is maf. En ook een beetje bijzonder. En dat maakt bloggen ook meteen heel erg leuk. De interactie met je volgers is fijn. De interactie met andere bloggers is ook heel erg fijn.

Is er niks leukers dan met een stel bloggers op pad gaan en mooie dingen ontdekken of nieuwe smaken proeven of gewoon gezellig lunchen met zijn allen. Ik heb zóveel mensen ontmoet (waarvan sommigen inmiddels goede vriendinnen zijn geworden) dankzij mijn blog en zoveel dingen mogen zien en meemaken sinds ik blog dat ik er persoonlijk alleen maar blij van wordt.

En ik hoop dat ik dat overbreng naar jullie, want uiteindelijk zou Simone’s Kitchen niet zijn wat het is zonder de lezers. En zou ik niet zo zijn gegroeid zonder jullie!

Dus is vandaag niet alleen een feestje voor mij maar ook voor jullie. Want dankzij een aantal hele fijne sponsors heb ik een leuke give away kunnen organiseren. Ik wist niet zo goed wat ik dit jaar moest doen voor actie. Vorig jaar een workshop weggegeven en hoewel een give away misschien niet origineel is, is het wel gewoon leuk om jullie ook wat kado te geven dus… kom maar door met je comments en laat me in het comment weten naar welk artikel je voorkeur uit gaat. Uit alle inzendingen trek ik de winnaars over tien dagen. Het artikel wordt dan door de producent rechtstreeks naar je toe gestuurd.

Feestje met aardbeien roomtaart | simoneskitchen.nl

De actie duurt tot 20 juni!

Wat kun je winnen? Om de spanning er een beetje in te houden wordt dat in de loop van vandaag duidelijk… Elke twee uur (de eerste om 8 uur) komt er een nieuwe giveaway online… Laat je een comment achter op de betreffende giveaway dan maak je dus kans op die prijs. Meerdere comments achterlaten is toegestaan, maar wel maar één per post. Hou de site dus vandaag goed in de gaten!

Het wordt een beetje een overkill aan posts maar ja dat kan dan even niet anders… 😉

En omdat geen feestje compleet is zonder taart heb ik deze waanzinnige lekkere aardbeientaart voor jullie gemaakt. Met veel fruit (dan lijkt het heel gezond toch? en met een bodem van cantuccini koekjes…. Ik moet even afgaan op wat de buren ervan vonden. Ik heb hem zelf niet geproefd (whole30 net afgelopen he, niet het beste om dan meteen taart te eten!)

Aardbeien room taart met cantuccini koekjes | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Aardbeientaart met bitterkoekjes room

Ik maakte deze beauty in een vlaaiblik met losse bodem. Ik had even geen rekening gehouden met het feit dat ik hem niet zo goed van de bodem af zou krijgen... Oops. Het is dus aan te raden om er een stuk bakpapier onder te doen voor je het biscuit erin doet. Het is vrij kruimelig dus als je hem er af probeert te krijgen breekt de bodem. De smaak zal er niet minder om zijn! Maar beter om dat bakpapiertje te gebruiken dus!
Totale tijd: 1 uur
Porties: 1 taart in vlaaivorm van 22 cm

Ingrediënten

 • 250 gram cantuccini koekjes
 • 50 gram cacao nibs of een reep pure chocola in kleine stukjes gehakt kan ook
 • 125 gram roomboter
 • 250 gram slagroom
 • 250 gram mascarpone
 • 1 el suiker
 • rasp van 2 limoenen
 • handvol bitterkoekjes heel fijn verkruimeld. Ongeveer 100-150 gram
 • 250 gram aardbeien
 • 100 gram frambozen
 • paar takjes rode bessen
 • 2 eetlepels poedersuiker
 • paar blaadjes basilicum ter decoratie

Instructies

 • Doe de cantuccini in een keukenmachine en draai tot fijne kruimels. Smelt ondertussen de boter in een steelpannetje en laat dit enigszins afkoelen. Doe de cacao nibs door de kruimels of als je een chocolade reep gebruikt, doe die dan eerst in kleine stukjes hakken/breken. Roer alles met de boter goed door elkaar.
 • Leg een vel bakpapier onderin je vlaaivorm en druk de koekjesbodem stevig in de vorm. Zet in de koelkast en laat dit minimaal 45 minuten staan om weer hard te worden.
 • Klop ondertussen de slagroom met 1 eetlepel suiker stijf. Doe hier de rasp van de limoen bij en vouw de mascarpone erdoor heen tot het goed gemengd is. Snij de bitterkoekjes of breek ze in kleine stukjes. Roer dit ook door de room.
 • Maak het fruit schoon en snij de aardbeien in twee of in vieren, afhankelijk van de grootte. Doe hier een eetlepel poedersuiker door en zet even apart.
 • Zodra de bodem genoeg is afgekoeld haal je de bodem voorzichtig uit de vorm. Zoals gezegd is het vrij kruimelig dus zal snel breken. Leg hem - voor je begint met vullen - op het bord of de schaal waar je hem op of in wilt serveren.
 • Bestrijk de bodem royaal met het roommengsel en beleg daarna met het fruit. Bestrooi daarna nog met poedersuiker en decoreer eventueel met een paar kleine blaadjes basilicum.

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

67 comments

 1. Avatar

  Van harte gefeliciteerd met je tweede blog verjaardag!! 
  Grappig, ik dacht dat je al veel langer bezig was want alles ziet er zo mooi uit :)!! 
  Op naar de volgende 2 jaar met fijne recepten en inspirerende foto’s!! 
  Groetjes, Sanne

 2. Avatar

  GEfeliciteerd Simone! Die aardbeientaart ziet er ongelofelijk goed uit!

 3. Avatar

  Gefeliciteerd met je blogverjaardag! Ik lees je artikelen altijd met heel veel plezier, dus ik hoop op nog vele blogjaren 🙂 En wat een zalige taart!

 4. Avatar

  Gefeliciteerd met je blog verjaardag! De taart ziet er echt heerlijk uit. Ik vind jouw blog zo leuk vanwege je schrijfstijl en je mooie foto’s. Ook vind ik het super dat je eigenlijk alleen geschreven content hebt. Ik ben niet zo van de video’s. Keep up the good work!

 5. Avatar

  Van harte! Ik had verwacht dat ‘je’ al veel ouder was dan twee, en ja: in deze zin is dat een compliment! 😉 Ik ben benieuwd wat voor giveaways je voor ons in petto hebt! Geniet van vandaag 

 6. Avatar

  Ha Simone, gefeliciteerd met het tweejarig bestaan van je blog. Ik ben fan van jouw foto’s en heb veel van jouw boek geleerd qua fotografie. Ook ik ben sinds kort een blog begonnen en al heb ik niet zoveel fans de reacties zijn ongelooflijk leuk van de fans. Ik wens je veel succes toe met het vervolg van jouw blog en hoop nog een keer een workshop bij je te mogen doen (nog even door sparen. .). Geniet vandaag van je jubileum en hopelijk komen wij elkaar nog een keer “in het echie” tegen. Hartelijke groet, Vanessa 

 7. Avatar

  Hè jammer, dacht dat die taart de eerste prijs was die je weggaf, helaas! Gefeliciteerd met je blog!!! En zelfs na de whole30 vind ik dat je om deze reden wel een stukje had mogen eten

  • Simone van den Berg

   Haha Kim…. Ja zou leuk zijn om die taart weg te geven maar die heb ik dus al weggegeven… Maarrrrrr… ik heb ook een mini versie gemaakt zodat wij er vandaag ook een klein stukje van kunnen nemen. Goed he.. Ik wilde dat niet op de laatste whole30 dag doen. Soort van afmaken waar je aan begonnen bent he…

 8. Avatar

  Altijd leuk om je hersenspinsels te lezen lieve Simone! En op naar nog meer blogplezier. Voor mij als soort van newbie vind ik het altijd erg leuk om jullie te ontmoeten en met jullie te kletsen. OK minor detail..ik ben gek op je fotografie <3 hmmm ik heb zin in die taart hahaah

 9. Avatar

  Van harte Siem!!! En dat we nog maar vaak samen mogen koken om “blog-food” te maken en opeten!

 10. Avatar

  Gefeliciteerd met jullie 2 jarig blog bestaan 🙂 ! Ik had het idee dat Simone’s Kitchen al veel langer bestond, vooral omdat het er altijd zo prachtig uit ziet!

  • Simone van den Berg

   Dank je wel Maris. Ja je bent niet de enige die dat denkt, maar dat komt waarschijnlijk doordat ik hiervoor ook al blogte. Dus ik zou zelf ook in de war raken. Haha… Maar Simone’s Kitchen is echt pas twee jaar oud!

 11. Avatar

  Van harte gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal !
  Dat er nog maar heel veel mooie en lekkere logs mogen volgen !

 12. Avatar

  Gefeliciteerd met je 2e blogverjaardag hier bij Simone’s kitchen! Ik geniet van al je post en ik hoop dat dat nog heel lang gaat gebeuren. Liefs sabine

 13. Avatar

  Gefeliciteerd Simone! Wat een prachtige mijlpaal. 

 14. Avatar

  Gefeliciteerd Simone! En wat een prachtige taart :).

 15. Avatar

  Proficiat met je blogverjaardag!! Ik lees je blog heel erg graag; heerlijke recepten en oogstrelende foto’s :))

 16. Avatar

  Die taart ziet er echt geweldig uit. Gefeliciteerd met je 2 jaar! Ik blijf je volgen, hier en op Paper travels 🙂

 17. Lis

  Gefeliciteerd met de anniversary van 1 van mijn favoriete blogs!  
   En hopelijk geniet je van een stukje van deze overheerlijk uitziende taart om te vieren dat je het whole30 hebt afgemaakt! 

 18. Avatar

  Van harte gefeliciteerd! Twee jaar alweer! Dat is inderdaad wel een feestje (met belachelijk lekkere taart!) waard. Geniet ervan!

 19. Avatar

  Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van jullie mooie blog en dat er nog maar heel veel lekkere recepten met mooie foto’s mogen komen!

 20. Avatar

  Van harte gefeliciteerd Simone met je twee jarig-blog-jubileum! Heel wat  projecten en nieuwe dingen gezien en gedaan door je blog. Veel succes in de komende jaren!

 21. Avatar

  Gefeliciteerd 🙂 Opdat je leuke blog nog vele verjaardagen mag vieren!

 22. Avatar

  Hoi Simone,
  Van harte gefeliciteerd met je 2 jarig bestaan. Ik lees al een hele poos heel graag bij je. Voor de lekkere recepten maar zeker ook voor de prachtige foto’s. Hoop dat je nog heel lang blijft bloggen! Heel veel succes met je blog verder!
  Groetjes, Els

 23. Avatar

  Gefeliciteerd!! En wat een prachtige taart weer 🙂

 24. Avatar

  Gefeliciteerd!
  Vind het ongelofelijk wat jij allemaal in die 2 jaar gedaan en bereikt hebt! Ik snap niet hoe je het doet en waar je de tijd vandaan haalt, cursussen geven, kookboeken fotograferen, productlijn opzetten, op markten staan, etc. en dan ook nog bloggen als een malle en altijd met de mooiste foto’s. Dat lijkt mij wel een felicitatie waard!…

  PS ik kom snel een nieuwe fles vijgen-dadel-azijn bij je halen…zoooo lekker

 25. Avatar

  Gefeliciteerd met het 2-jarig bestaan! Wat heb jij een heerlijke recepten online staan en de verhalen die je erbij schrijft zijn een genot om te lezen, keep on inspiring us!

 26. Avatar

  Happy Birthday!
  Ik vind je blog super inspirerend en ik ben er zeker van dat ik nog veel van je kan leren. Dank je voor al het moois dat je ons brengt!

 27. Avatar

  Jee, wat gaat de tijd snel. Alsof ik je 1e verjaardag vorige maand was! We zijn alweer een jaar verder 😀 Maar ga zo door want ik lees altijd met veel plezier je posts hier en op PaperTravels. Veel succes vandaag met het lezen van alle comments, je zal er wel een dagtaak aan hebben, maar ja dan moet je ook maar niet zulke leuke kadootjes weggeven ;-P. Ondertussen maar lekker snoepen van een stukje taart (whole30 of niet… tis feest!). 

  • Simone van den Berg

   ja he! Die tijd gaat echt enorm hard… Enne.. inderdaad een hele dagtaak. Zo’n dagtaak zelfs dat ik was geblacklist door mijn host… Teveel hits op de site (ik moest alle comments approven he…) Ik was op locatie en niet thuis. Blijkt niet zo’n goed idee. Haha…. En ik heb een stukje gesnoept hoor!

 28. Avatar

  Gefeliciteerd Simone! Dat we nog maar lang van je leuke stukjes en vooral prachtige foto’s mogen genieten.

 29. Avatar

  Gefeliciteerd! Dat er nog maar vele jaren mogen volgen. Ik vind jouw blogs altijd heerlijk om te lezen!

 30. Avatar

  ziet er erg verrukkelijk uit zou er wel graag een hele grote hap van willen nemen haha!

 31. Avatar

  Wauw wat een taart en van harte. Ga echt zo door met je mooie en fijne blog. 
  Liefs x Suus

 32. Avatar

  Gefeliciteerd! Dat er nog maar vele lekkere recepten mogen volgen 🙂

 33. Avatar

  Gefeliciteerd!!!

  En wat zijn wij blij met jouw prachtige blog!

 34. Avatar

  Hartelijk gefeliciteerd met je 2 jarig bestaan. Ik volg je al langer en geniet altijd zo van je “smakelijke” foto’s en lekkere recepten. Om te watertanden soms :-))
  Op naar het volgend jaar!

 35. Avatar

  Gefeliciteerd 😀

  Cheers op (hopelijk) nog vele jaren smullerij op Simone’s Kitchen! 

 36. Pingback: 5 hippe recepten die te mooi zijn om op te eten » Door: Deisy » @ListicleNL

 37. Pingback: Bekentenis 32: the countdown begins – Leven van Marleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.