Aardbeien room taart met cantuccini koekjes | simoneskitchen.nl

Een feestje voor mijn blog verjaardag!

Hoe hard gaat de tijd… Het lijkt nog maar zo kort geleden dat ik mijn één jarige blog verjaardag vierde en hop, zitten we ineens alweer in het tweede jaar. En ja ook dit jaar is weer een bewogen jaar geweest. Simone’s Kitchen heeft uitbreiding gekregen in de vorm van een hele productlijn met olie en azijn, waarmee dude Tom elke week op de markt staat. Sinds november vorig jaar werkt hij dan ook nu officieel bij Simone’s Kitchen en zijn wij een VOF. (zoals de man van de kamer van koophandel zo leuk zei; Vechten om Financiën.. Haha)

Aardbeientaart | simoneskitchen.nl

En ok, ik zou ik niet zijn als ik ook in het afgelopen wel weer een paar blogs ben begonnen en weer ben gestopt. Ik had besloten om meer over reizen te gaan bloggen, vond het vervolgens toch geen goed idee om dat hier allemaal te doen dus begon ik Paper Travels. Hartstikke leuk blog. Kreeg ook veel complimenten, verscheen op een aantal blogs als ‘beste/leukste reisblog van 2015 om te volgen’ enzovoort en ik stond zelfs in de flair. Naast allerlei grote bloggers… 🙂 Maar twee blogs is veel werk, dus hoewel Paper Travels blijft bestaan komt de focus wel veel meer op Simone’s Kitchen te liggen. En als ik tijd over heb (hahahaha) post ik op Paper Travels als ik dat leuk vind.

Dat betekent dat je hier meer reisverhalen tegen gaat komen, meer reistips en dergelijke, maar om het overzichtelijk te houden doe ik dat twee keer per week op maandag en donderdag. Makkelijk over te slaan als je het niet interessant vind.

In blogland is er ook best veel veranderd het afgelopen jaar vind ik. Vorig jaar was het al een beetje begonnen maar de trend lijkt zich door te zetten en meer en meer mensen gaan bloggen. Dat is op zich leuk. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, al mogen we best wel eens wat liever voor elkaar zijn. Bloggers onderling bedoel ik dan.

Aardbeientaart met room | simoneskitchen.nl

Want of je nou een ‘grote’ of een ‘kleine’ blogger bent, het gaat er uiteindelijk om dat je de passie die je hebt (en het maakt niet uit of dat nou food, reizen, makeup of wat dan ook is) deelt met anderen. Of dat nou drie mensen zijn, waarvan twee familie, of 100.000 vreemden.. in de basis is het exact hetzelfde. Soms – als ik er bij stil sta hoeveel mensen mijn hersenspinsels lezen – krijg ik het weleens een beetje benauwd… Stel je voor dat je in een bomvolle Arena staat en je citeert een stukje van je blog… Whahaha… Moet je toch niet aan denken, wel?

Of dat ik met Tom op de markt sta en er komt ineens iemand langs die weet dat ik een whole30 doe… Iemand die ik nog nooit heb gezien maar die best veel van mij weet. Dat is maf. En ook een beetje bijzonder. En dat maakt bloggen ook meteen heel erg leuk. De interactie met je volgers is fijn. De interactie met andere bloggers is ook heel erg fijn.

Is er niks leukers dan met een stel bloggers op pad gaan en mooie dingen ontdekken of nieuwe smaken proeven of gewoon gezellig lunchen met zijn allen. Ik heb zóveel mensen ontmoet (waarvan sommigen inmiddels goede vriendinnen zijn geworden) dankzij mijn blog en zoveel dingen mogen zien en meemaken sinds ik blog dat ik er persoonlijk alleen maar blij van wordt.

En ik hoop dat ik dat overbreng naar jullie, want uiteindelijk zou Simone’s Kitchen niet zijn wat het is zonder de lezers. En zou ik niet zo zijn gegroeid zonder jullie!

Dus is vandaag niet alleen een feestje voor mij maar ook voor jullie. Want dankzij een aantal hele fijne sponsors heb ik een leuke give away kunnen organiseren. Ik wist niet zo goed wat ik dit jaar moest doen voor actie. Vorig jaar een workshop weggegeven en hoewel een give away misschien niet origineel is, is het wel gewoon leuk om jullie ook wat kado te geven dus… kom maar door met je comments en laat me in het comment weten naar welk artikel je voorkeur uit gaat. Uit alle inzendingen trek ik de winnaars over tien dagen. Het artikel wordt dan door de producent rechtstreeks naar je toe gestuurd.

Feestje met aardbeien roomtaart | simoneskitchen.nl

De actie duurt tot 20 juni!

Wat kun je winnen? Om de spanning er een beetje in te houden wordt dat in de loop van vandaag duidelijk… Elke twee uur (de eerste om 8 uur) komt er een nieuwe giveaway online… Laat je een comment achter op de betreffende giveaway dan maak je dus kans op die prijs. Meerdere comments achterlaten is toegestaan, maar wel maar één per post. Hou de site dus vandaag goed in de gaten!

Het wordt een beetje een overkill aan posts maar ja dat kan dan even niet anders… 😉

En omdat geen feestje compleet is zonder taart heb ik deze waanzinnige lekkere aardbeientaart voor jullie gemaakt. Met veel fruit (dan lijkt het heel gezond toch? en met een bodem van cantuccini koekjes…. Ik moet even afgaan op wat de buren ervan vonden. Ik heb hem zelf niet geproefd (whole30 net afgelopen he, niet het beste om dan meteen taart te eten!)

Aardbeien room taart met cantuccini koekjes | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Aardbeientaart met bitterkoekjes room

Ik maakte deze beauty in een vlaaiblik met losse bodem. Ik had even geen rekening gehouden met het feit dat ik hem niet zo goed van de bodem af zou krijgen... Oops. Het is dus aan te raden om er een stuk bakpapier onder te doen voor je het biscuit erin doet. Het is vrij kruimelig dus als je hem er af probeert te krijgen breekt de bodem. De smaak zal er niet minder om zijn! Maar beter om dat bakpapiertje te gebruiken dus!
Totale tijd: 1 uur
Porties: 1 taart in vlaaivorm van 22 cm

Ingrediënten

 • 250 gram cantuccini koekjes
 • 50 gram cacao nibs of een reep pure chocola in kleine stukjes gehakt kan ook
 • 125 gram roomboter
 • 250 gram slagroom
 • 250 gram mascarpone
 • 1 el suiker
 • rasp van 2 limoenen
 • handvol bitterkoekjes heel fijn verkruimeld. Ongeveer 100-150 gram
 • 250 gram aardbeien
 • 100 gram frambozen
 • paar takjes rode bessen
 • 2 eetlepels poedersuiker
 • paar blaadjes basilicum ter decoratie

Instructies

 • Doe de cantuccini in een keukenmachine en draai tot fijne kruimels. Smelt ondertussen de boter in een steelpannetje en laat dit enigszins afkoelen. Doe de cacao nibs door de kruimels of als je een chocolade reep gebruikt, doe die dan eerst in kleine stukjes hakken/breken. Roer alles met de boter goed door elkaar.
 • Leg een vel bakpapier onderin je vlaaivorm en druk de koekjesbodem stevig in de vorm. Zet in de koelkast en laat dit minimaal 45 minuten staan om weer hard te worden.
 • Klop ondertussen de slagroom met 1 eetlepel suiker stijf. Doe hier de rasp van de limoen bij en vouw de mascarpone erdoor heen tot het goed gemengd is. Snij de bitterkoekjes of breek ze in kleine stukjes. Roer dit ook door de room.
 • Maak het fruit schoon en snij de aardbeien in twee of in vieren, afhankelijk van de grootte. Doe hier een eetlepel poedersuiker door en zet even apart.
 • Zodra de bodem genoeg is afgekoeld haal je de bodem voorzichtig uit de vorm. Zoals gezegd is het vrij kruimelig dus zal snel breken. Leg hem - voor je begint met vullen - op het bord of de schaal waar je hem op of in wilt serveren.
 • Bestrijk de bodem royaal met het roommengsel en beleg daarna met het fruit. Bestrooi daarna nog met poedersuiker en decoreer eventueel met een paar kleine blaadjes basilicum.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

 

Delen is fijn!