Feest!! Het is mijn verjaardag vandaag dus dat leek me hét uitgelezen moment om deze waanzinnige chocoladetaart met aardbeien te delen met je.

chocoladetaart met aardbeien

Weer een jaar ouder

Ja hoor het is weer gelukt om weer een jaar ouder te worden. Niet dat ik het echt vier. Dat doe ik al jaren niet meer eigenlijk. Volgens mij is je verjaardag vieren leuk als je jong bent en veel kadootjes krijgt. Nu vind ik het gewoon gezellig om met een vriendin een hapje buiten de deur te eten. Klaar. Maar ik vond het hier dan wel weer leuk om je te trakteren op deze chocoladetaart met aardbeien. Niet alleen met aardbeien trouwens, want er zit een idioot lekkere botercreme met witte chocola tussen.

Chocoladetaart met aardbeien

Chocoladetaart met aardbeien en botercreme met witte chocola

Ik hoef je denk ik niet te vertellen dat deze chocoladetaart met aardbeien een calorie-bommetje is. Maar laten we eerlijk zijn. Dit eet je natuurlijk niet elke dag en voor een verjaardag is dit wel een klapper van een cake. Het is het makkelijkste om de cake te maken als je twee springvormen hebt van 18 centimeter. Dat hoeft niet perse. Je kunt ook één vorm gebruiken en de taarten na elkaar bakken. Je bent dan natuurlijk wel veel langer bezig.

Gebruik je een vorm van een ander formaat hou er dan rekening mee dat de taart platter wordt. De 18 cm is een mooi klein maatje voor deze – toch al heftige – taart.

De aardbeien zorgen voor een beetje frisheid in de chocoladetaart. Dat heeft het wel nodig, anders is het wel heel veel machtige ingredienten. Dus leef je vooral uit met de aardbeien en versier het met wat munt. Je kunt er – als je nog meer chocola wilt – ook nog wat witte en donkere chocola overheen drizzelen. Ziet er natuurlijk nog feestelijker uit!

chocoladetaart met aardbeien

Check ook de onderstaande recepten

chocoladetaart met aardbeien

Chocoladetaart met aardbeien

Nog geen review
GangKoek en gebak
KeukenHollandse keuken

Wil je nou echt een leuk feestje vieren? Dan sla je met deze chocoladetaart zeker geen flater!
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 30 minuten
bereiding 30 minuten
totaal 1 uur

8 personen

Materiaal

  • springvorm 18 cm (x 2)

Ingrediënten

Voor de cake

  • 175 gr bloem
  • 250 gr suiker
  • 75 gr cacaopoeder
  • 1 tl Buijsman of espressopoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 2 eieren medium
  • 200 gr melk
  • 75 gr zonnebloemolie
  • 1 tl vanille extract
  • 75 gr chocoladestukjes

Witte chocola botercreme

  • 200 gr witte chocola
  • 350 gr roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille extract

Decoratie

  • 100 gr aardbeien
  • paar takjes munt

  • Verwarm de oven voor op 175˚C onder- en bovenwarmte
  • Neem een ruime kom en doe hierin de bloem, suiker, cacaopoeder, Buijsman of espressopoeder, bakpoeder en de baking soda.
  • Mix dit door elkaar en schenk al mixend de melk erbij. Klop dit even goed door en voeg dan 1 voor 1 de eieren erbij. Klop na elk ei even goed door voor je de volgende toevoegt.
    Eindig met de zonnebloemolie en het vanille extract en mix het tot een mooi glad deeg. Roer de stukjes chocola er met een lepel doorheen.
  • Bekleed je springvorm met bakpapier en vet de rand in. Verdeel het beslag nu in twee gedeeltes. Heb je twee springvormen dan kun je ze tegelijk bakken. Zo niet dan bak je ze na elkaar. Doe de helft van het beslag in de springvorm, strijk glad en zet in de oven.
  • Bak de cake in ca. 40 minuten gaar. Laat heel even afkoelen in de vorm, haal dan de ring eraf en laat de cake op zijn kop afkoelen. Dan wordt hij platter, wat straks weer makkelijker vullen is. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Terwijl de cakes afkoelen maak je de botercreme. Hiervoor smelt je allereerst de witte chocola au bain marie. Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Doe de zachte boter, poedersuiker en wat vanille extract in de kom van je mixer en klop dit tot een luchtige botercreme. Laat de mixer voor een minuut of tien doorkloppen.
  • Klop nu de afgekoelde en gesmolten witte chocola erdoorheen. Je bent nu klaar om de taart in elkaar te zetten.
    Leg de eerste helft met de platte kant naar boven. Strijk hier een flinke laag van je botercreme op. Verdeel hier halve aardbeien overheen en doe er nog een laagje van de botercreme op. Leg nu de tweede helft van de taart erop.
  • Deze bekleed je weer ruim met de botercreme en beleg je met stukjes aardbeien. Maak af met wat takjes munt. Bewaar in de koeling tot gebruik of eet meteen.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.