Simone's Kitchen

Chocolade taart…

Overheerlijke chocoladetaart | simoneskitchen.nl

Ik zat te denken om deze post te starten met iets van ‘Wat is het toch met vrouwen en chocola?’ of “Waarom houden vrouwen nou zo van chocola?’ maar toen zat ik me net zo hard te bedenken dat beide vragen natuurlijk zo oud als de weg naar Rome zijn. Wij (de vrouwen dus) weten allang waarom we chocola zo lekker vinden dus dat is een nutteloze vraag. Dat gezegd hebbende; ik ken ook een aantal meiden die helemaal niet van chocola houden. Maar over smaak valt niet te twisten natuurlijk…

Het is namelijk zo dat ik de laatste tijd belachelijk veel chocolade dingen heb gefotografeerd… Eerst hadden Caroline en ik begin oktober een shoot samen gepland en het was niet express dat we veel chocola ‘in’ de shoot hadden zitten (en we hadden heus ook andere dingen zoals een walnoten taartje en bananencake en eh… nog meer chocola) Niet heel lang daarna hadden Alex en ik onze dramatische shoot met – je raadt het al – wederom veel chocola. Al die recepten ga je in de zeer nabije toekomst weer langs zien komen, maar ik kan je ook eerlijk zeggen dat we niet alles hebben opgegeten! Ik heb natuurlijk wel van alles een stukje geproefd, maar dat is wel toegestaan toch? Je kunt natuurlijk niet verwachten dat we allerlei lekkers op de foto zetten en daar dan niet een klein stukje van proeven. Een hoop mensen vragen we me nog steeds regelmatig of ik nep voedsel op de foto zet of het wel eetbaar is or dat het verschrikkelijk vies is. Soms zou ik graag willen dat het oneetbaar was. Mijn taille zou daar heel blij van worden denk ik, maar ‘jammer genoeg’ is het meeste echt zo lekker als het er uit ziet!

Bij deze chocolade taart was de korst een ietsie pietsie aangebrand. Caroline liep die ochtend om 6 uur al een taart te bakken en was tevens nog een beetje aan het slapen.. 😉 De taart zelf was alsnog echt heel erg lekker maar die korst toch net een tikkie te ver heen. Even opletten dus als je hem gaat maken. De verbrande randjes zitten hier verstopt onder cacaopoeder!

Heerlijke chocoladetaart | simoneskitchen.nl

Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Chocolade taart

Voorbereidingstijd: 1 uur 45 min

Ingrediënten

  • 125 gr bloem
  • 1 el cacaopoeder
  • 60 gr boter
  • 60 gr suiker
  • 1 groot ei
  • 30 gr pure chocolade gesmolten

Vulling

  • 200 gr pure chocolade gesmolten
  • 300 ml room
  • 50 ml melk
  • 2 grote eieren
  • 100 gr suiker
  • vanille extract paar druppels

Instructies

  • zeef bloem en cacao samen met een beetje zout. Klopt de boter en suiker samen in een andere kom roming. Meng dit met het ei en de gesmolten chocolade.
  • Klop dit door het bloem en kneed tot een deeg. Voeg eventueel wat extra bloem toe als het te plakkerig is. Laat je deeg 30 minuten rusten
  • Rol het deeg uit en beleg er je taart vorm mee. Zet de vorm vervolgens 15 minuten in de koeling en verwarm je oven ondertussen voor op 210 C.
  • Bak vervolgens de vorm eerst blind met bakbonen (of rijst of gedroogde peulvruchten) voor 15 min. Haal uit de oven, verwijder bakpapier en bakgewichtjes en bak nog eens voor 5 minuten. Laat de vorm afkoelen
  • Zet de oven terug naar 170C.
  • Strijk 1/3 deel van de gesmolten chocolade over de bodem. Breng de room en melk aan de kook en meng dit met de rest van de chocola.
  • Klop in een kom de eieren, suiker en vanille en meng met de chocoladeroom
  • Schenk de vulling in de vorm en bak 40-45 min op 170C
  • Laat afkoelen en bestrooi de taart met cacao poeder

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

4 comments

  1. Avatar

    Oh. My. Oh. My.
    Zou jij kunnen overwegen om ergens in de middag te publiceren? Nu heb ik nog. Iet eens ontbeten en zin in chocolade taart…
    Hahahah

  2. Avatar

    Ohhh ja chocolade. In de winkel waar ik werk verkopen we hele lekkere, met fantastische smaken zoals melk/speculaas, puur/speculaas, puur/sinasappel, etc. en elke keer dat ik het ga aanvullen moet in me inhouden om niet eens gewoon een hap te nemen. Helaas is dat niet toegestaan 😉
    De taart ziet er lekker uit! LEkker zacht van binnen, en het verbramde korstje vind ik ook niet erg.

    Juliette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!