Wie houdt er nu niet van chocola? Ik ken niet zoveel mensen die niet staan te springen bij het eten van deze overheerlijk chocoladetaart! Hoe je hem maakt? Dat zie je hier!

Overheerlijke chocoladetaart | simoneskitchen.nl

Chocoladetaart

Ik zat te denken om deze post te starten met iets van ‘Wat is het toch met vrouwen en chocola?’ of “Waarom houden vrouwen nou zo van chocola?’ maar toen zat ik me net zo hard te bedenken dat beide vragen natuurlijk zo oud als de weg naar Rome zijn. Wij (de vrouwen dus) weten allang waarom we chocola zo lekker vinden dus dat is een nutteloze vraag. Dat gezegd hebbende; ik ken ook een aantal meiden die helemaal niet van chocola houden. Maar over smaak valt niet te twisten natuurlijk…

Het is namelijk zo dat ik de laatste tijd belachelijk veel chocolade dingen heb gefotografeerd… Eerst hadden Caroline en ik begin oktober een shoot samen gepland en het was niet express dat we veel chocola ‘in’ de shoot hadden zitten (en we hadden heus ook andere dingen zoals een walnoten taartje en bananencake en eh… nog meer chocola).

Nog meer chocola

Niet heel lang daarna hadden Alex en ik onze dramatische shoot met – je raadt het al – wederom veel chocola. Al die recepten ga je in de zeer nabije toekomst weer langs zien komen, maar ik kan je ook eerlijk zeggen dat we niet alles hebben opgegeten! Ik heb natuurlijk wel van alles een stukje geproefd, maar dat is wel toegestaan toch? Je kunt natuurlijk niet verwachten dat we allerlei lekkers op de foto zetten en daar dan niet een klein stukje van proeven. Een hoop mensen vragen we me nog steeds regelmatig of ik nep voedsel op de foto zet of het wel eetbaar is of dat het verschrikkelijk vies is. Soms zou ik graag willen dat het oneetbaar was. Mijn taille zou daar heel blij van worden denk ik, maar ‘jammer genoeg’ is het meeste echt zo lekker als het er uit ziet!

Deze overheerlijke chocoladetaart heeft een ietwat fudge achtige binnenkant en een lekker krokant korstje. Je bakt de bodem van de chocoladetaart dan ook eerst blind zodat die al mooi goudbruin is voor je de vulling erin doet. Hou er wel rekening mee dat je de taart nog een keer in de oven doet, dus laat de bodem niet té bruin bakken. Doordat er chocola in het deeg zit kun je het wat minder makkelijk zien. Hou dus de tijden aan voor het blindbakken in geval van twijfel.

Heerlijke chocoladetaart | simoneskitchen.nl

Vulling

Uiteindelijk is het allemaal te doen om de vulling van de chocoladetaart want die maakt deze zo waanzinnig lekker. En machtig ook trouwens.

Voor de vulling gebruik je chocola, room en eieren en dit zet je vervolgens weer een minuut of 30-40 in de oven tot je een heerlijke chocoladetaart over hebt. Bestrooi de taart voor serveren met poedersuiker of cacaopoeder. Op de foto hebben we de taart in 8 stukken gesneden maar dat zijn flinke punten. Omdat de chocoladetaart behoorlijk machtig is, kun je wellicht beter uitgaan van iets kleinere puntjes.

chocoladetaart

Chocoladetaart

5 van 1 stem
GangKoek en gebak
KeukenHollandse keuken

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 1 uur 45 minuten
totaal 1 uur 45 minuten

10 personen

Materiaal

  • Taartvorm met losse bodem van 22 cm

Ingrediënten

Bodem

  • 125 gr bloem
  • 1 el cacaopoeder
  • 60 gr boter
  • 60 gr suiker
  • 1 groot ei
  • 30 gr pure chocolade gesmolten

Vulling

  • 200 gr pure chocolade gesmolten (au bain marie)
  • 300 ml room
  • 50 ml melk
  • 2 grote eieren
  • 100 gr suiker
  • vanille extract paar druppels
  • cacaopoeder om te bestrooien

  • Zeef bloem en cacao samen met een beetje zout. Klop de boter en suiker samen in een andere kom romig. Zorg dat de (30 gr) chocola afgekoeld is als je die in de volgende stap toevoegt.
    Meng je boter en suiker met het ei en de gesmolten (afgekoelde) chocolade.
  • Klop dit door de bloem en kneed tot een deeg. Voeg eventueel wat extra bloem toe als het te plakkerig is. Laat je deeg 30 minuten rusten.
  • Rol het deeg uit en beleg er je taart vorm mee. Zet de vorm vervolgens 15 minuten in de koeling en verwarm je oven ondertussen voor op 180˚C.
  • Leg nu bakpapier op je deeg en bak vervolgens de vorm eerst blind met bakbonen (of rijst of gedroogde peulvruchten) voor ongeveer 15 min. Haal uit de oven, verwijder bakpapier en bakgewichtjes en bak nog eens voor 5 minuten. Laat de vorm afkoelen.
  • Zet de oven terug naar 170˚C.
  • Strijk 1/3 deel van de gesmolten chocolade (de 200 gr) over de bodem. Breng de room en melk aan de kook en meng dit met de rest van de chocola.
  • Klop in een kom de eieren, suiker en vanille en meng met de chocoladeroom
  • Schenk de vulling in de vorm en bak 40-45 min op 170˚C
  • Laat afkoelen en bestrooi de taart met cacao poeder.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.