Simone's Kitchen

Mango mousse – makkelijk kerstdessert

Makkelijk kerstdessert met mango | simoneskitchen.nl

Het is nog wat vroeg misschien om al te beginnen met het testen van een eventueel kerstmenu, maar met de vakantie die er tussen valt hebben we niet heel veel tijd meer als we weer terug zijn. Dus zijn we wat vroeger als anders, maar dat mag de pret verder niet drukken.
Het is zelfs zo dat we nog niet eens weten wat we eigenlijk gaan doen met kerst dus de kans is nog wel aanwezig dat we domweg helemaal geen kerstmenu gaan maken, maar een beetje leuke recepten uitproberen is eigenlijk altijd prima.

Makkelijk mangomousse kerstdessert

Dus van de week was mijn eerste test sessie…. Zoals te doen gebruikelijk was ik weer eens veeeeel te enthousiast en had ik maar liefst vier recepten opgeschreven waarvan er uiteindelijk slechts een gemaakt is…. Niet omdat we geen zin meer hadden.. Nee, onze tijd ging geheel op met het zoeken naar de juiste glazen voor dit dessert. Tja… Wat zal ik er eens van zeggen. Ik had in mijn hoofd dat ik lage glazen op een voetje wilde. En die hadden we niet in de collectie (en die is vrij uitgebreid overigens) dus dat werd een bezoekje aan de kringloopwinkel.  drie kringloopwinkels.

Makkelijk mango kerstdessert | simoneskitchen.nl

Om dan uiteindelijk terug te komen met een hele berg glazen. Ik had namelijk in mijn hoofd dat de foto op een bepaalde manier gemaakt moest worden en eigenlijk wilde ik van die hele foute glazen met zo’n fout randje maar deze waren wel fout genoeg. Voor tien cent per glas kun je je daar ook geen buil aan vallen zeg ik. Vervolgens was missie twee het vinden van passiefruit. Want dat moest hierin. Ik had het recept gevonden in de nieuwe Good Food (de Engelse) en dat zag er heerlijk uit maar natuurlijk nergens passievruchten te vinden. Dan maar op zoek naar een andere vrucht; ik koos uitendelijk voor dragonfruit. En ja het was lekker. Erg lekker. Of de dragonfruit nou echt een goede keuze was? Nee misschien niet, want het is niet de meest smaakvolle vrucht natuurlijk. Dus als je passievruchten kunt vinden, zou ik die nemen.

Makkelijk kerstdessert | simoneskitchen.nl

O en dit dessert past natuurlijk in elk willekeurig glas, maar mocht je ook zo’n grappig ouderwets glas willen gebruiken; de kringloopwinkel(s) hebben er best veel!

Wil je liever een vegan versie van een mango mousse?

Mango mousse met kokos
Totale tijd
30 min
 
Servings: 6 personen
Ingredienten
  • 50 gr gemalen kokos
  • 2 el suiker
  • 1 eiwit
  • Voor de mousse
  • 3 grote rijpe mango
  • 1 dragonfruit of een paar passievruchten
  • sap van 1 limoen
  • 2 blaadjes gelatine
  • 150 ml slagroom
  • 2 eiwitten
  • 85 gr suiker
  • Topping/decoratie
  • Granaatappelpitjes
  • gemalen kokos
Instructies
  1. Doe de kokos en de suiker bij elkaar in een bakje en roer goed door elkaar.
  2. Doe het eiwit in een ander bakje en klop dit even los.
  3. Dip elk glas eerst in het eiwit en daarna in het kokos-suiker mengsel. Laat opdrogen.
  4. Maak de mousse door de mango’s schoon te maken en het vlees in een blender te doen. Voeg hier de dragonfruit of passionfruit bij en het sap van de limoen. Pureer alles en doe dan in een zeef om alle pitjes eruit te halen.
  5. Week je gelatine blaadjes in lauw water voor ongeveer 5 minuten. Verhit de slagroom op het vuur tot het bijna kookt, voeg hier de uitgeknepen gelatine aan toe en roer tot het opgelost is. Voeg dit toe aan het mango mengsel.
  6. Klop de eiwitten stijf, voeg hier de suiker aan toe en mix tot het glanzend is en stijve pieken heeft. Vouw dit voorzichtig door je mango mengsel.
  7. Giet in de glazen en laat opstijven in de koelkast.
  8. Decoreer met wat granaatappel pitjes en gemalen kokos of met kokosnoot slagroom

Delen is fijn!

4 comments

  1. Avatar

    Je had wel gelijk, deze glazen zijn perfect voor de foto. Supermooi!

  2. Avatar

    Wat een prachtige, sfeervolle foto’s weer, ziet er indrukwekkend en verleidelijk uit. Perfect voor deze dagen…
    Bedankt voor dit recept!
    Groetjes,

    Naomi

  3. Pingback: Kerst nagerechten: 5 feestelijke desserts - Like & Love (it!)

  4. Pingback: Zalmtartaar met rucola pesto - simoneskitchen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!