Simone's Kitchen

Groene mangosalade (paleo versie)

Groene mangosalade zonder groene mango

Ok dat is natuurlijk een beetje gek maar een echt groene mango is niet zo makkelijk te vinden hier in Nederland. Soms lukt het goed in de toko maar kun je er nu geen vinden dan kun je ook een wat hardere mango uit de supermarkt gebruiken. Het maakt de salade een tikkeltje zoeter maar zeker niet minder lekker.

Zonder krabbenpootjes

Ik maakte ooit in Thailand de fout om in het bijna donker een flinke hap te nemen van mijn mangosalade. Bleek dat ze in deze versie allemaal kleine krabbenpootjes hadden verstopt. Inclusief schaartjes… Best hard als je daar dan ineens op bijt. 🙂 Niet zo lekker ook moet ik bekennen.

Er zijn natuurlijk vele versies van deze eenvoudige salade en dit is bij lange na geen traditionele mango salade. Die ga ik ooit nog eens maken als ik alle ingredienten bij elkaar kan vinden!

Deze salade is weer totaal anders maar heeft ook mango en Thaise smaken…

Groene mangosalade
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Groene mangosalade

Voor deze salade gebruik je onrijpe mango’s. Die zijn vaak wat lastiger te vinden maar een goed harde mango uit de winkel doet het vaak ook goed. Probeer het anders eens bij de toko voor de echt groene mango’s.
Totale tijd: 10 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 onrijpe mango’s
  • 1 rood uitje heel dun gesneden
  • 2 el geroosterde cashewnoten grof gehakt
  • 1 rode chili peper zaadlijsten en zaadjes verwijderd
  • 2 takjes munt fijn gesneden

Dressing:

  • 1 el vissaus
  • 1 el honing
  • 60 ml heet water

Instructies

  • Snij vanaf de zijkant van de mango hele dunne plakken. Doe dit tot de pit en snij dan van de andere kant dezelfde soort plakken. Leg een paar plakken op elkaar en snij deze in hele dunne reepjes. Doe in een kom, samen met het uitje en de rode peper.
  • Maak de dressing door de ingredienten te combineren en giet een gedeelte bij de mango. Hou de rest apart. Laat het even staan tot serveren.
  • Strooi dan de munt en de cashewnoten erover en serveer met de extra dressing ernaast.
Gang: Bijgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: mango

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!