Simone's Kitchen

Focaccia met physalis en een nieuwe (oude) studio

Focaccia met physalis | simoneskitchen.nl

As we speak zit ik dit te tikken lekker buiten in het zonnetje. Niet heel handig met een laptop, dat geef ik meteen toe, maar voor een beetje voorjaarszon zit ik graag met geknepen oogjes naar een scherm te turen.. Haha… Ben ik toch aan het werk en lekker aan het genieten. Dat is natuurlijk een van de tofste dingen van eigen baas zijn: niemand die me er raar op aan kijkt als ik besluit om in het zonnetje te gaan zitten. Ok, als ik toevallig midden in een fotoshoot zit dan is het wel een beetje vreemd (aangenomen dat de klant erbij is) maar op elk ander moment kan dat.

Niet dat je het dan automatisch doet hoor, want dan zou er in de zomer drie keer niks aan werk gedaan worden maar zoals nu is het heerlijk. En het mag ook best even; gisteren een marathon fotoshoot gehad voor mijn eigen kookboek. Vanmorgen druk geweest met het nakijken van recepten en teksten en aan het shoppen geweest (online dan) voor het inrichten van de studio. O dat had ik hier nog helemaal niet verteld geloof ik: ik heb dus met ingang van 15 mei weer een eigen studio!!

20091012-_MG_9674

Ik had altijd een grote studio in Almere stad, maar bijna vier jaar geleden heb ik die opgezegd. Ik was er te weinig om de kosten goed te praten. In die tijd deed ik wel al food maar ook nog veel portret en bruiloften en daar was de studio voornamelijk op ingericht. Er was een kinderhoekje, er hing een witte achtergrond enzovoort. De food klanten in die tijd waren voornamelijk restaurants en cateringbedrijven en het merendeel was allemaal op locatie.

De oude situatie

De oude situatie

Anyway, het ging me best aan mijn hart toen (lees maar hier), want ik was gehecht aan mijn eigen plekje. Fast forward naar anno 2016 en na alle kookboekshoots in onze huiskamer leek het me een nuttig idee om toch weer eens te gaan kijken naar een studio. We reden langs de oude studio en ik zag dat er nog steeds een ‘Te huur” bordje boven de deur hing.. Een snel telefoontje met mijn oude huurbaas wees uit dat de ruimte inderdaad nog te huur stond. Sterker nog: in de afgelopen tijd had de plek leeg gestaan. Overdaad aan ruimte in Almere dus je snapt hem al: ik kon er zo weer in! Al mijn spullen stonden er nog.. Nou ja, de dingen die ik had laten staan natuurlijk zoals keukenblok, de gordijnen, vloer, opbergrekken…. Zelfs mijn (oude) logo hangt nog op de deur! En zeg zelf: mooie ruimte toch?

Natuurlijk wordt de studio dit keer ingericht op food dus een hele andere indeling als je op de foto’s hierboven ziet. De ruimte is lekker groot (110 m2) dus alle plek voor props, ondergronden enzovoort enzovoort…. Ik kan niet wachten! (er is een aparte ruimte waar de keuken zit by the way..)

Als alles compleet is komt er ongetwijfeld een fotootje van hoe mooi het is geworden.. 🙂 Happy, happy….

Dit alles heeft nul komma nul te maken met deze lekker focaccia met physalis. Physalis, ook wel Kaapse kruisbes genaamd, is verrassend lekker hier ook al zou je het misschien niet verwachten. Gewoon proberen dus!

Focaccia met physalis | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Focaccia met physalis

Een heerlijk brood maar dan net even anders!
Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 25 min
Rijstijd: 1 uur 30 min
Totale tijd: 40 min
Porties: 1 brood

Ingrediënten

 • 250 gr harde bloem type 00
 • 7 gr droge gist = 1 zakje
 • 1 tl zeezout + beetje extra voor eroverheen
 • 150 ml lauw water
 • paar takjes tijm
 • 100 gr physalis
 • 1 el olijfolie

Instructies

 • Neem een mengkom en doe de bloem, gist en zout bij elkaar. Maak een kuiltje en giet het water daarin.
 • Meng met een vork tot het bij elkaar komt en kneed vervolgens 5-10 minuten tot een soepel deeg, Laat 1 uur afgedekt met een theedoek rijzen op een warme plek.
 • Spreid het deeg vervolgens uit op een bakplaat in de gewenste vorm en laat nog een half uur rijzen.
 • Druk de physalis in het deeg, sprenkel een beetje olijfolie erover en bestrooi met wat grof zeezout. Bak in een voorverwarmde oven (180˚C) voor ongeveer 20-25 minuten of tot goudbruin
Gang: Brood
Keuken: Italiaans
Trefwoord: bakken, brood, focaccia
Auteur: Simone van den Berg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.