Simone's Kitchen

De ultieme hamburger

Big and good looking hamburger stacked high on white background

Ik had al een tijdje in mijn hoofd dat ik graag een keer een shoot wilde doen met foodstyliste Anoek Lorje en ik wist ook al dat ik voor die shoot graag de ultieme hamburger op de foto wilde zetten. Grappig genoeg was de aflevering van topchef van deze week waar ze in het restaurant moesten werken ook een van de opdrachten om de ultieme hamburger te maken! Haha… waren wij toch net wat eerder. Een hamburger lijkt misschien een eenvoudig ding om te maken maar geloof me als ik zeg dat het dat niet is! Al die prachtige hamburger die je ziet op de reclame…. daar zijn aardig wat uurtjes tijd in gaan zitten om die mooi op de foto te krijgen.

Hamburger with mayonaise, onionrings, salad and fries

Maar ziet ie er goed uit of ziet ie er goed uit?? En voordat iedereen vraagt of het een plastic hamburger is en of er haarlak op zit; het antwoord hierop is nee. Dit is allemaal echt eten en hoewel we deze hamburger niet meer opgegeten hebben (hij was koud. De frietjes waren koud echter ook nog lekker… 🙂 is alles wat er op en aan zit echt. Echte mayo, echte uien, echte hamburger en echte frietjes. Het verschil zit hem in de aandacht voor detail die Anoek erin brengt.

20110315-IMG_1340G12

Het belang van styling van zowel food als non-food wordt nog wel eens onderschat als het aankomt op fotografie van eten. Want probeer zelf maar eens een foto te maken van een hamburger, die er op de foto ook uitziet alsof je hem zo zou willen eten… Niet zo eenvoudig als het lijkt. Alles moet er vers uitzien, de hamburger moet juicy blijven, de kaas moet mooi gesmolten, de uitjes op de juiste plek enzovoort enzovoort….

Ik vond het echt superleuk om te doen en het was jammer dat de styliste Alexandra Schijf ziek was, maar volgende shoot (ik heb het ultieme biertje in mijn hoofd) gaan we zeker doen met een volledig team. De foto’s zijn geschoten voor stock overigens.

Cheeseburger with bacon and fries

20110315-IMG_1335G12

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

4 comments

 1. Avatar

  Hoi Simone,

  Geweldig verhaal en natuurlijk weer schitterende foto’s! Om je vingers bij af te likken 🙂

  Groetjes, Anneke

 2. Avatar

  He Anneke!
  Nou bedankt!! Was ook wel erg lekker hoor… 🙂
  Groetjes!

 3. Avatar

  Hi Simone!

  Wat een leuke blog heb je =) en wat een gave post over food fotografie. De foto’s zien er prachtig uit!

  Ik heb sinds kort een foodblog en ben in het bezit van een Nikon V1 camera. Ik zou graag voor mijn blog zelf mooie foto’s willen maken van de gerechten die ik maak, heb jij misschien een paar tips voor me? Ik heb niet de illusie dat ze zo mooi worden als die van jou, maar misschien zijn er een paar punten waar ik op kan letten bij het maken van goede foodfoto’s =)

  Groetjes, Kelly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!