Een hamburgertopping van in bier gestoofde uien en een pittige mayonaise
Voorbereidingstijd: 5 minutenmin
Bereidingstijd: 35 minutenmin
Totale tijd: 40 minutenmin
Porties: 4personen
Ingrediënten
Voor de uientopping:
2flinke rode uien
3tlsoja saus
1tlgrof zeezout
1/2tlgemalen zwarte peper
1/2tlpittige chili poeder
5elbieroud bruin of guinnes, gewoon een flinke scheut!
300milliliterrunderbouillon
1elolijfolie
Voor de chipotle mayonaise:
4elmayonaisezelf gemaakt is erg mannelijk, maar mayo van Hellmann’s is mannelijk genoeg
2chipotle pepers
2tltabascoals je tabsaco met chipotle pepers kunt vinden, moet je die nemen
Instructies
Uientopping
Snijd de uien in dunne ringen en gooi ze in de koekenpan waar je de olijfolie heet in hebt gemaakt. Laat de uien een paar minuten sudderen tot ze een beetje glazig worden. Doe het door jou gekozen bier erbij en breng alles voor een minuutje aan de kook. Doe dan de andere ingrediënten erbij en laat de uien minimaal een half uur lekker sudderen.
Drink in dit half uur de rest van het bier op.
De uien zijn goed wanneer ze lekker zacht en ingekookt zijn.
Lekker zoet en pittig op je hamburger.
Chipotle mayonaise
Snijd de chipotle pepers fijn en schep ze door de mayonaise
Tenslotte de tabasco door de mayonaise roeren
Geniet van een mayonaise met een heerlijke rooksmaak en een pittige afterbite.