Simone's Kitchen

Chocolade taart met blauwe bessen en bramen

20110831-_MG_1381-Edit

Ik zit gewoon te kwijlen bijna als ik elke keer naar de foto hierboven kijk… Haha… Ziet er goed uit of niet? Ik moet er wel meteen even bijzeggen dat ik hem niet zelf heb gemaakt, maar Alexandra van Alexstyling heeft deze beauty in elkaar gezet voor onze fotoshoot van gisteren. Het thema wa ‘Chocolate Jewels’ en voor elke foto was er 1 kleur de hoofdkleur. Je kunt wellicht raden dat het hier blauw was…

Nou ja we begonnen de ochtend al goed met de ‘mislukte’ lavendel brownies op te eten die Alex had gemaakt… Oooo, foute boel natuurlijk. Was wel even wennen die brownies met lavendel maar als je eenmaal gewend bent aan de smaak is het heerlijk (en daar heb je niet meer als 1 hapje voor nodig hoor…)

De chocoladerand die om de cake heen zit is er ter plekke omheen gemaakt en omdat het niet direct eenvoudig eruit ziet hebben we een (prachtig amateuristisch) filmpje gemaakt…

Ik ben best blij met het eindresultaat van de taart. Ziet er goed uit toch of niet? En omdat jullie natuurlijk allemaal graag die taart willen maken heb ik het recept van Alexandra gekregen!

Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Chocoladetaart met bramen en blauwe bessen

Ingrediënten

Voor de cake:

  • 300 gram pure choclade met tenminste 70% cacao
  • 4 eetlepels sterke koffie
  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 225 gram rietsuiker
  • 8 eieren gesplitst
  • 50 gram bloem
  • 25 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 250 gram gemalen amandelen
  • 100 gram fijngemalen bitterkoekjes
  • 500 gram blauwebessen en bramen

Voor de chocoladeganache:

  • 3 dl slagroom
  • 300 gram pure chocolade

Voor de chocoladeband:

  • 200 gram pure chocolade

Instructies

  • Verwarm de over voor op 180C. Vet twee bakvormen met een doorsnede van 20cm (en liefst met hoge randen) in. Smelt de chocolade met de koffie au bain marie. Laat afkoelen.
  • Mix de boter en suiker tot het mengsel zacht is en voeg dan een voor een de eidooiers toe.
  • Meng bloem, cacaopoeder en bakpoeder en spatel in delen door het eibotermengsel. Spatel de gesmolten chocolade, de amendelen en de bitterkoekjes door het beslag. Klop de eiwitten stijf en spatel voorzichtig door het beslag. Verdeel het beslag over de twee bakvormen en bak beide cakes ongeveer 45 minuten of tot de cake gaar is. Bescherm de bovenkant na 30 minuten met wat bakpapier of aluminiumfolie.
  • Breng de slagroom aan de kook en schenk over de chocolade heen. De chocolade al roerend laten smelten. Laat de ganache afkoelen.
  • Stapel de taarten op elkaar met daartussen de ganache.
  • Meet voor de chocoladeband de hoogte van de taart. Knip uit een stuk bakpapier een strook die iets hoger is dan de taart en iets langer dan de omtrek. Leg een tweede stuk bakpapier, groter dan de uitgeknipte strook op je werkblad met daarop de strook. Smelt de chocolade au bain marie. Schenk de gesmolte chocolade op de uitgeknipte strook en strijk uit. Laat iets afkoelen, de chocolade mag niet meer druipen maar moet nog soepel genoeg zijn om rond de taart te kunnen vouwen. Pak de chocoladestrook (met het papier) op en vouw rond de taart. Druk licht aan en zet in de koelkast. Haal de taart ongeveer 20 minuten voor het serveren uit de koelkast en versier de bovenkant van de taart met het fruit. Verwijder de strook papier.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

4 comments

  1. Avatar

    Op de eerste foto is het net een stuk bruin papier dat rond de taart gedraaid is, ziet er niet zo echt uit vind ik. Dan heb ik liever de tweede foto waar je duidelijker ziet dat het chocolade is en waar het er wat minder perfect uit ziet met die karteltjes en stukjes eruit. Maar dat is smaak natuurlijk :). Ik ben er trouwens van overtuigd dat de taart vast lekker smaakt!

    • Avatar

      Hmm, ik zie wat je bedoelt ja… Stom is dat, sommige dingen zie je zelf pas als iemand anders er over begint. Bij de tweede taart (het zijn namelijk twee verschillende taarten dus ook twee verschillende randen) was de laag chocola dikker (dat is de eerste foto) en daardoor ook gladder. Bij de tweede foto was ie inderdaad wat minder perfect en zat eigenlijk vol gaatjes, maar die heb ik wel een beetje weggehaald. Maar de eerste foto was dus al perfect van zichzelf… Zo zie je maar weer dat imperfectie vaak beter is!

  2. Pingback: 27 Nagerechten Met Bramen En Frambozen Voor De Echte Zoetekauw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!