Boekweitsalade met radijs en avocado
Dertig minuten moest je het koken zei de verpakking tegen me… Dus ik zette braaf de boekweit op het vuur en ging wat anders doen, maar toen ik na 20 minuten even proefde hoe de stand van zaken was vond ik het vrij snottig. Hoort dat zo? Ik ben een boekweit maagd, gebruikte het voorheen eigenlijk voornamelijk als boekweitmeel dus ik weet niet helemaal wat nou hoort bij boekweit. Ik had verwacht dat het nog een beetje een bite zou hebben. Vergelijkbaar met gekookte spelt. Maar als ik de gebruiksaanwijzing had aangehouden dan had ik geen boekweit gehad maar boekweitpap.
De salade is verder lekker hoor! Ik was er net op tijd bij nog, maar ben wel benieuwd wat jullie bevinden zijn met boekweit. Wat is de structuur zoals ie hoort? Ik dacht laatst ook al een recept te maken met boekweit van Sarah Britton en ik moet eerlijk zeggen; dat was helemaal geen succes. Zij gebruikt de boekweit min of meer rauw. Je weekt het een nacht en verwerkt het dan in bijvoorbeeld een smoothie. Maar het krijgt een vrij krijt-achtige smaak. Ik vond het niet zo geweldig, dus heb uiteindelijk van de rest van de boekweit pannenkoekjes gemaakt.
Die pannenkoekjes waren dan weer wel heel lekker maar tot zover is mijn ervaring met boekweit als graan dus niet zo succesvol. Misschien is het gewoon niet zo geschikt om een salade van te maken. Dat kan natuurlijk ook.
Eten jullie wel eens boekweit en zo ja, hoe bereid je het dan?
Boekweitsalade met avocado, radijs en bosui
Ingrediënten
- 75 gram boekweit
- 1 avocado
- paar radijsjes
- 2 bosuitjes
- geitenyoghurt
- olijfolie
- citroen
- zout
- peper
Instructies
- Kook de boekweit volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en spoel na met koud water. Zet aan de kant
- Snij de avocado in kleine stukjes en doe in een kom.
- Snij de radijsjes in stukjes en doe erbij, evenals de bosuitjes in kleine stukjes
- Maak een dressing van de geitenyoghurt, olijfolie en de citroen en breng op smaak met zout en peper
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Ik ben ook nog boekweitmaagd, maar daar gaat snel verandering in komen!
Ik vind kasha (geroosterde boekweit) heerlijk… Die gebruikte ik al om een appelcrumble te maken, en in granola.
Boekweitmeel gebruik ik ook af en toe, voor pannenkoekjes of in brood.
Met gewone boekweit heb ik dus nog geen ervaring, maar ik onthoud je tip over de kooktijd zeker, ik heb ook graag nog wat bite aan m’n granen!
Geroosterde boekweit… Daar moet ik dan eens naar kijken want dat heb ik nog niet gedaan. Ga het zeker proberen!
Ik ben gek op boekweit, maar ik heb er nog nooit een salade mee gemaakt…. Wat ik wel graag doe is het gebruiken als ‘rijst’ in risotto, en dan dus met erwtjes, ui, champignons en een dot Parmezaanse kaas erover. Smullen hoor! En ik kook het ook nooit 30 minuten, de risotto is meestal met zo’n 20 minuten wel klaar.
Ja toch vreemd lang. En ik ga het niet meer in de salade doen in ieder geval! Als pap, pannenkoekjes of dat soort dingen vind ik het wel lekker!