Appelclafoutis (met chufameel)
Appelclafoutis met chufameel
Eerlijk? Dit lijkt natuurlijk niet echt op een traditionele clafoutis. Maar toch ook weer een klein beetje wel. Ik gebruikte voor deze paleo clafoutis chufameel wat ik erg lekker vind. Het geeft het geheel een beetje een nootachtige smaak. Het is steviger dan een gewone clafoutis, maar ik kon echt niet zo snel een andere naam bedenken.
Ovenschotel met appel of zo
Ach met deze titel weet je in ieder geval waar het het meeste op lijkt nietwaar?
In de appelclafoutis gaan eieren, amandelmelk (kokosmelk of een andere melk naar keuze kan ook), appel, pecannoten, chufa en koekkruiden. Af en toe voelt het alsof ik overal koekkruiden in doe. Maar dat komt doordat ik het een van de lekkerste specerijenmixen ever vindt. Heb jij dat niet dan kan alleen kaneel ook prima.
Bak de appelclafoutis voor ongeveer een minuutje of 30 in de oven. Dat maakt dit wel een gerecht wat je eerder in het weekend maakt dan doordeweeks. Alhoewel het koud ook prima te eten is met bijvoorbeeld wat kokosyoghurt of vers fruit.
Heb je geen chufa in huis dan zou je dit ook kunnen maken met amandelmeel. Doordat ik er ook al appel en gedroogde abrikozen in heb verwerkt heb ik niet veel zoetstof gebruikt. Vind je het niet zoet genoeg dan kun je dat verhogen naar wens voor de appelclafoutis.
Ben je gek op clafoutis? Probeer dan ook eens een van deze (niet paleo overigens)
Ben je op zoek naar chufa? Check dan de site van de Chufafactory voor allerlei chufa producten.
Appel clafoutis (met chufameel)
Ingrediënten
- 4 eieren
- 200 ml amandelmelk
- 1 el kokosolie
- 85 gr chufameel
- 1,5 el ahornsiroop
- 1,5 tl koekkruiden + ½ tl in eimengsel
- 1 tl vanille
- 250 gr appel in stukjes
- 40 gr gehakte pecannoten
- 150 gr abrikozen fijngehakt
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de appelstukjes met de pecannoten, abrikozen en koekkruiden. Doe over in een ovenschaal.
- Maak het eimengsel door de eieren te mengen met de amandelmelk, vanille, chufameel, koekkruiden en de ahornsiroop.
- Giet het over de appelstukjes en zet in een voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten of tot de bovenkant een beetje stevig aanvoelt.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.