Appelclafoutis

Appelclafoutis met chufameel

Eerlijk? Dit lijkt natuurlijk niet echt op een traditionele clafoutis. Maar toch ook weer een klein beetje wel. Ik gebruikte voor deze paleo clafoutis chufameel wat ik erg lekker vind. Het geeft het geheel een beetje een nootachtige smaak. Het is steviger dan een gewone clafoutis, maar ik kon echt niet zo snel een andere naam bedenken.

Ovenschotel met appel of zo

Ach met deze titel weet je in ieder geval waar het het meeste op lijkt nietwaar?

In de appelclafoutis gaan eieren, amandelmelk (kokosmelk of een andere melk naar keuze kan ook), appel, pecannoten, chufa en koekkruiden. Af en toe voelt het alsof ik overal koekkruiden in doe. Maar dat komt doordat ik het een van de lekkerste specerijenmixen ever vindt. Heb jij dat niet dan kan alleen kaneel ook prima.

Bak de appelclafoutis voor ongeveer een minuutje of 30 in de oven. Dat maakt dit wel een gerecht wat je eerder in het weekend maakt dan doordeweeks. Alhoewel het koud ook prima te eten is met bijvoorbeeld wat kokosyoghurt of vers fruit.

Heb je geen chufa in huis dan zou je dit ook kunnen maken met amandelmeel. Doordat ik er ook al appel en gedroogde abrikozen in heb verwerkt heb ik niet veel zoetstof gebruikt. Vind je het niet zoet genoeg dan kun je dat verhogen naar wens voor de appelclafoutis.

Ben je gek op clafoutis? Probeer dan ook eens een van deze (niet paleo overigens)

Ben je op zoek naar chufa? Check dan de site van de Chufafactory voor allerlei chufa producten.

Appel clafoutis

Appel clafoutis (met chufameel)

2.40 van 5 stemmen
GangOntbijt
Keukenpaleo

Lekker als ontbijt of als dessert!
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 30 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 200 ml amandelmelk
  • 1 el kokosolie
  • 85 gr chufameel
  • 1,5 el ahornsiroop
  • 1,5 tl koekkruiden + ½ tl in eimengsel
  • 1 tl vanille
  • 250 gr appel in stukjes
  • 40 gr gehakte pecannoten
  • 150 gr abrikozen fijngehakt

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de appelstukjes met de pecannoten, abrikozen en koekkruiden. Doe over in een ovenschaal.
  • Maak het eimengsel door de eieren te mengen met de amandelmelk, vanille, chufameel, koekkruiden en de ahornsiroop.
  • Giet het over de appelstukjes en zet in een voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten of tot de bovenkant een beetje stevig aanvoelt.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 321kcal | Koolhydraten: 40g | Eiwit: 8g | Vet: 16g | Verzadigd vet: 5g | Cholesterol: 164mg | Natrium: 134mg | Kalium: 633mg | Vezels: 6g | Suiker: 32g | Vitamine A: 1623IU | Vitamine C: 4mg | Calcium: 137mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.