Jackfruit is veelzijdiger dan je wellicht denkt. En met deze 5 jackfruit recepten kun je meteen aan de slag. Gebruik het als alternatief voor pulled pork bijvoorbeeld of maak het een onderdeel van je maaltijd.

5 x jackfruit recepten

Jackfruit recepten

Jackfruit: het is een gek soort fruit wat eigenlijk niet naar fruit smaakt. Ik leerde jackfruit kennen tijdens mijn allereerste reis naar Azië. In Maleisië hing jackfruit aan de boom van de eerste plek waar we – net aangekomen – gingen lunchen.

Diezelfde reis proefde ik jackfruit als fruit. Lekker. Niks mis mee. Jaren laten werd jackfruit ineens populair als vleesvervanger. Ik werd uitgenodigd voor een jackfruit tour en was overtuigd dat je met jackfruit echt veel kunt doen. Het is een leuke manier om een gerecht te maken wat enigszins lijkt op pulled pork maar dat helemaal niet is.

Hiervoor wordt de onrijpe jackfruit gebruikt, young jackfruit, dus. Dit spoel je eerst goed af. Jackfruit wordt vaak bewaard in een soort zurige oplossing en dat is niet perse lekker. Goed afspoelen is dus essentieel als je aan de slag gaat met jackfruit recepten. Even goed laten uitlekken of droogdeppen. De smaak is redelijk neutraal dus leent zich bij uitstek om smaken aan toe te voegen. Ik geef je hier vijf favorieten!

Jackfruit burger met BBQ saus en koolsla

Jackfruit BBQ burger

Bekijk het recept
Pittige jackfruit met koolsla

Pittige jackfruit met gemengde koolsla

Heerlijke pittige jackfruit met gemengde koolsla
Bekijk het recept
Jackfruit taco

Jackfruit taco’s

Een heerlijke vegetarische taco die je maakt met jackfruit en witte bonen. Maak het vegan door de mayonaise te vervangen voor veganaise.
Bekijk het recept
Pittige jackfruit met andijvie

Spicy Jackfruit met andijviesalade

Jackfruit is nog niet zo lang te koop in de winkel maar je kunt “Young Jackfruit” van Fairtrade vinden in de supermarkt. Hou je niet zo van pittig laat dan de rode curry weg. Jackfruit lijkt qua structuur heel erg op vlees en doordat het vrij neutraal is kun je er goed allerlei smaken aan toevoegen
Bekijk het recept
Springrolls met jackfruit | simoneskitchen.nl

Pittige springrolls met jackfruit

√Heerlijke springrolls met jackfruit √Makkelijk om te maken √Lekker pittig √Serveer met hoisindip √Ook lekker met sweet chili saus
Bekijk het recept

Delen is fijn!