Het is weer volop zomer en dat betekent dat de aardbeien nu op hun allerlekkerst zijn. Tijd dus om mijn favoriete aardbei recepten voor je op een rij te zetten. Het zijn er natuurlijk nog veel meer, maar mijn favoriete aardbei recepten vind je hieronder!

Je kunt aardbeien tegenwoordig natuurlijk het hele jaar kopen, maar de echte lekkere aardbeien koop je als ze van de koude grond komen. En dat seizoen loopt van juni tm september. Ik kan me nog levendig herinneren dat ik als tiener een zomerbaantje had; aardbeien plukken. Het was verleidelijk om die mooie rode vruchten in plaats van in het bakje, in mijn mond te stoppen. Maar ja dat schoot niet op met verdienen dus ik hield me in. Maar die zomerse aardbeien zijn zo lekker! Alle reden dus om op zijn minst een paar van de onderstaande aardbei recepten uit te proberen!

Zomerse wentelteefjes met aardbei

De rij met aardbei recepten beginnen we met deze heerlijke zomerse wentelteefjes. Daar denk je wellicht niet aan, maar zeker proberen!

Wentelteefjes met ricotta en aardbeien | simoneskitchen.nl

Aardbeien custard taartjes met lemoncurd

Dit aardbei recept voor aardbeien custard taartjes is ook een van mijn favorieten. Ik ben dol op lemoncurd en in combinatie met de heerlijk zoete aardbeien is het een topper!

aardbeien custard taartjes

Aardbeientiramisu

Geen lijst met aardbei recepten zonder het recept voor deze overheerlijke aardbeientiramisu. Als je hem nog niet geprobeerd hebt dan is dit het moment!

Aardbeien tiramisu | simoneskitchen.nl

Aardbeien crumble met amandeltopping

Dit aardbei recept kwam tot stand tijdens een kookdag voor paleo magazine en bleek wel zo ontzettend lekker dat het inmiddels regelmatig op het repertoire staat. Deze aardbeien crumble is ook heerlijk met een flinke bol vanille ijs.

aardbei recepten op een rij - aardbeiencrumble

Cheesecake met aardbeien en limoen

Nog zo’n heerlijk recept is deze cheesecake met aardbeien en limoen. Als je van cheesecake houdt dan is dit jouw recept!

cheesecake met aardbeien - lekkerste aardbei recepten

Broodpudding met aardbeien en lemoncurd

Alweer eentje waarbij de combinatie van aardbeien en lemoncurd centraal staat. Ik noemde dit French toast in de post maar eigenlijk is het eenvoudigweg een broodpudding.

French toast met lemoncurd

Zomerse aardbeiendrank

Ook weer zo’n lekker zomers aardbei recept is deze aardbeiendrank die je in no time op tafel hebt gezet. De drank is zonder alcohol maar kan natuurlijk ook heel makkelijk mét gemaakt worden. Denk daarvoor eens aan prosecco in plaats van bubbelwater.

Verfrissende aardbeiendrank

Knapperige toast met aardbeien, tuinbonen en feta

Nog een seizoenstopper is natuurlijk tuinbonen. Je denkt er misschien niet meteen aan om aardbeien te combineren met hartige smaken, maar in dit aardbei recept is het echt heerlijk. Probeer het zelf maar!

toast met aardbeien

Watermeloen ijsjes met aardbeien

Natuurlijk is een lijst met zomerse recepten niet compleet zonder een recept voor lekkere ijsjes. In dit geval in combinatie met watermeloen. Lekker fris!

watermeloen ijsjes

Geroosterd fruit van de barbecue

Deze salade van geroosterde fruit is superleuk om te maken op de barbecue. Het fruit krijgt door het roosteren een nog lekkerder smaak. Gebruik hier uiteraard alleen grote aardbeien voor en gril ze niet te lang!

Lekkerste aardbei recepten

Aardbeisalade met balsamico

En last but not least deze heerlijke aardbeisalade met balsamico. Super eenvoudig maar zo lekker!

Aardbeiensalade

En zo komt er alweer een eind aan de lijst met mijn favoriete aardbei recepten. Heb je nog niet genoeg van alle aardbeien dan kun je hier alle recepten met aardbei terugvinden!

Delen is fijn!