20190301 W6A7464
Gezelligheid!

Week zonder vlees

Advertisement

Het is weer de week zonder vlees. Dat is het al een aantal dagen maar het leek me leuk om taco friday to combineren met dat evenement en dus maakte ik deze overheerlijke vega taco’s. Als je de kaas weglaat is het zelfs helemaal vegan.

SPONSORED

Ondanks het feit dat ik (niet meer) vegetarisch ben, vind ik de week zonder vlees een heel goed initiatief. Ten eerste is het een bewustwording van het feit dat we ook goed kunnen eten zonder altijd maar dat varkenslapje of kipfilet op ons bord te gooien. Ten tweede is het belangrijk dat er minder vlees per week wordt gegeten en we de balans met plantaardige eiwitten weer rechttrekken. Ik heb daar al eerder over geschreven hier.

20190301 W6A7462

Tex Mex

Bij de Tex Mex keuken denk je wellicht in eerste instantie niet aan plantaardig. Het is een keuken die rijk is aan vlees gerechten maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet! Het gaat heel erg om de kruiden en wat je eet en daar hoeft dus zeker niet altijd vlees bij. Ik koos voor taco’s (en hele handige taco tubs. Ik kende ze nog niet maar ben instant fan geworden! Zo handig!) en vulde die met pittige zoete aardappel. guacamole en lekkere salsa.

20190301 W6A7465

Gezelligheid

Perfect dus om de tafel vol te zetten met allerlei lekkers en je gasten zelf hun favoriete ingredienten in de taco’s te laten scheppen of doe de basis erin en laat iedereen aanvullen met dingen als knapperige noten, tomaatjes, geraspte kaas. Liever vegan? Probeer dan ook eens deze vegan parmezaanse kaas te maken en gebruik die voor erover.

20190301 W6A7467
Taco met zoete aardappel | simoneskitchen.nl

Pittige taco’s met zoete aardappel en guacamole

3.25 van 4 stemmen

Decoratief klokje bereidingstijd
totaal 30 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 2 grote zoete aardappels in blokjes
  • 1 tl chili poeder of minder als je het minder pittig wilt
  • 1/2 tl komijn
  • 1 tl paprika

Guacamole

  • 3 avocado eetrijp
  • 50 gr kerstomaatjes
  • 1 limoen
  • verse koriander

Verder


  • Kook de blokjes zoete aardappel voor ongeveer 10 minuten of tot ze net beetgaar zijn. Giet af en laat even uitlekken
  • Maak ondertussen de guacamole door de avocado met een vork te prakken. Meng dit met 50 gr van de fijngesneden kerstomaatjes. Voeg wat gehakte koriander toe en wat limoensap. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit een koekenpan en doe hier de zoete aardappelblokjes in. Voeg de kruiden toe en bak even kort tot alle blokjes met de kruiden bedekt zijn en breng op smaak met zout en peper.
  • Neem de taco schelpen en doe eerst een plukje sla in de schelpen, gevolgd door een flinke schep guacamole, dan de zoete aardappel en maak het af met walnoten, salsa en geraspte kaas.
  • Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 523kcal | Koolhydraten: 38g | Eiwit: 13g | Vet: 39g | Verzadigd vet: 9g | Cholesterol: 20mg | Natrium: 539mg | Kalium: 1270mg | Vezels: 15g | Suiker: 6g | Vitamine A: 9416IU | Vitamine C: 29mg | Calcium: 214mg | Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Disclaimer: Deze post is een samenwerking met Santa Maria.

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.