Deze chocolade cheesecake heeft een verrassende vulling met Mentos en stukjes karamel. Je kunt dit eventueel vervangen door bijvoorbeeld stukjes rolo die je wat grof hakt. Tijdens het bakken smelt het door de vulling heen en maakt zo een heerlijke cheesecake.

Cheesecake met mentos en caramel | simoneskitchen.nl

Chocolade cheesecake met karamel

Tijdens het maken van deze chocolade cheesecake had ik een pakketje Mentos in de smaken chocola en karamel binnen gekregen. Het leek me een leuke combinatie om die eens in een cheesecake te verwerken. Het klinkt misschien een tikkeltje vreemd maar het werkt erg goed. Door het bakken smelten de snoepjes en de smaken van chocola en karamel verspreiden zich op die manier door het beslag heen. Met af en toe een stukje crunch nog ertussen.

Ik versierde de chocolade cheesecake vervolgens met nog meer chocolade karamel mentos. Niet op de meest sexy manier. Dat geef ik dan weer meteen toe, maar lekker is het wel!

Cheesecake met Mentos Choco en Caramel | simoneskitchen.nl

Karamel

Als ik het goed heb kun je deze smaak mentos nog steeds kopen, maar kun je het nu niet vinden dan is een rolletje met rolo waarschijnlijk een goede vervanging. Ook hier heb je de combinatie karamel en chocola dus ik denk dat het ongeveer dezelfde uitwerking heeft.

M&M’s wil ik ook nog eens proberen in een cheesecake. Dan wel de variant met chocola of wellicht die blauwe crunch M&M’s. Klinkt gek maar smaakt vast goed.

Mentos cheesecake | simoneskitchen.nl

Smelten maar

De caramel in de cheesecake werkt verrassend goed. Door het bakken smelt het chocolade hartje door de vulling heen en wordt de caramel zelf wat zachter, zodat het goed past bij de rest van de romige vulling. De topping – ook alweer zo’n suf foutje – had ik eerst in het midden bedacht, maar ik veranderde van mening en bekleedde de rand van de chocolade cheesecake met Mentos Choco & Caramel. Gevolg was een paar gaatjes in het midden. De schoonheidsprijs wint de cheesecake dan misschien niet maar in smaak is het wel een winnaar!

Mentos cheesecake | simoneskitchen.nl
Cheesecake met mentos en caramel | simoneskitchen.nl

Chocolade cheesecake met karamel

Nog geen review
GangKoek en gebak
KeukenHollandse keuken

Een verrassende cheesecake met chocola en karamel
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 50 minuten
totaal 1 uur 5 minuten

12 personen

Materiaal

  • Springvorm 24 cm
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 600 gram roomkaas
  • 150 gram Mentos Choco & Caramel ik gebruikte White en gewoon door elkaar, in grove stukken gehakt
  • 150 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille
  • 2 tl koekkruiden
  • 1 el cacaopoeder
  • 200 gram chocolate chip cookies
  • 80 gram boter gesmolten

  • Verwarm de oven voor op 150˚C.
  • Doe de chocolate chip cookies in een keukenmachine en maal deze fijn. Meng met de boter en mix goed door
  • Druk de koekkruimels met de achterkant van een lepel stevig aan in de springvorm. Zet deze even in de koelkast zodat de boter weer hard kan worden.
  • Doe de roomkaas met de suiker in de kom van een mixer en klop door tot je een gladde, romige massa hebt. Voeg de eieren een voor een toe.
  • Voeg kruiden, vanille en cacaopoeder toe en mix het geheel nog over. Schep de Mentos Choco & Caramel erdoor en roer door elkaar.
  • Stort in de springvorm, strijk de bovenkant glad en zet in de oven voor minimaal 50 minuten. Ik denk dat de mijne baat had gehad bij nog een paar minuutjes extra. De bovenkant moet stevig aanvullen maar mag nog wel een beetje wiebelig zijn.
  • Zet de oven uit en laat de cheesecake afkoelen in de oven. Zet daarna in de koelkast en laat minimaal 2-3 uur afkoelen voor je hem aansnijdt.
  • Zodra de cheesecake helemaal is afgekoeld versier je hem naar wens met extra Mentos Choco & Caramel.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.