Nespresso event | simoneskitchen.nl

Christelle Brua aan het werk

Jullie hebben wellicht al eens gemerkt dat ik een zwak heb voor pannacotta. En ja in mijn geval is dat dan een eenvoudige pannacotta met wat lekker fruit erover of een sinaasappel pannacotta met caramelsaus… Heerlijk maar niet ingewikkeld. Je begrijpt dus misschien dat ik geintrigeerd was dat Christelle Brua, een van de betere dessert queens ter wereld, tijdens het Nespresso evenement in L’Atelier Nespresso, een pannacotta zou gaan maken met als basis de Grand Cru Arpeggio. Nu ik inmiddels zelf een Nespresso apparaat heb en de meeste Grand Cru’s heb uitgeprobeerd kan ik je ook verklappen dat Arpeggio een van mijn favorieten is… 😉 Dat wist ik toen nog niet overigens, maar dat even terzijde.

Nespresso pannacotta | simoneskitchen.nl

Christelle gaf een masterclass in het L’Atelier Nespresso waarin ze twee versies van deze pannacotta liet zien. Eentje voor mensen een lactose intolerantie en een gewone. Ik moet zeggen dat de gewone versie wel mijn voorkeur had. Het was minder zoet en waar dat nou precies door kwam is mij een beetje een raadsel maar goed. Raak niet in de war door het zien van het enorm lange recept. Ik ga dit recept zeker nog een keer maken maar dan alleen het onderdeel van de pannacotta en de Arpeggio gelei. Dat is – wat mij beteft – al meer dan genoeg. Maar he, als je wild wilt doen, ga vooral je gang. Hier is het recept!

20150127-MH2A5568

Nespresso pannacotta | simoneskitchen.nl

Pannacotta with Arpeggio

No ratings yet

Op het eerste gezicht lijkt dit een heel ingewikkeld recept en ik heb het natuurlijk niet gemaakt dit keer dus kan je niet vertellen hoe ingewikkeld het echt is. Ik denk dat het maken van de pannacotta en de gelei eenvoudig is dus ik zou die zeker nog een keer gaan maken en de rest gewoon weglaten of vervangen door iets eenvoudigers 😉
Decoratief klokje bereidingstijd

4 porties

Ingrediënten

Arpeggio gelei

  • 120 ml Arpeggio koffie 3 x 40 ml
  • 2 blaadjes gelatine
  • 15 gr suiker

Arpeggio pannacotta

  • 175 gr slagroom
  • 120 ml Arpeggio 3 x 40 ml
  • 60 gram suiker
  • 6 blaadjes gelatine

Arpeggio ijs

  • 100 gr melk
  • 100 gram slagroom
  • 80 ml Arpeggio
  • 4 eidooiers
  • 50 gram suiker

Vanille soja melk

  • 250 gr vanille soja melk
  • 70 gram slagroom
  • 3 gelatine blaadjes
  • 2 gr agar agar
  • Nougatine
  • 50 gr suiker
  • 50 gr glucose
  • 50 gr boter
  • 50 gram pinda
  •  

Voor de gelei

  • Doe de gelatine blaadjes in water met ijsblokjes. Maak koffie en voeg hier suiker aan toe. Voeg de gelatine bij de koffie en zet apart.

Voor de pannacotta

  • Doe de gelatine weer in water met ijsblokjes. Verwarm de room, voeg de hete koffie en suiker eraan toe.

Voor het ijs

  • Breng de melk en de room aan de kook. Klop de eidooiers met suiker en de Arpeggio tot een romige wit mengsel. Kook tot 82 C en doe dan in een ijsmachine en laat het tot ijs draaien. Bewaar in de vriezer tot gebruik.

Vanille soja melk siphon

  • Doe de gelatine in water met ijsklontjes. Verwarm de soja melk. Voeg de room en agar agar toe terwijl je roert. Voeg als laatste de gelatine blaadjes toe. Zeef en zet apart, doe dan in de siphon.

Nougatine

  • In een steelpan meng je de suiker, glucose en de boter. Smelt en voeg de pinda's toe. Spreid dit vervolgens uit op een Silpat plaat. Bak op 150 C for 15 minuten of tot goudbruin. Laat afkoelen en meng het dan. Zet apart.

Bij elkaar brengen

  • Giet de pannacotta in een mooi glas. Laat dit in de koelkast opstijven. Bedek dan met de koffie gelei en zet weer in de koelkast voor een uur. Maak een bolletje van het ijs en bedek dit met de soja schuim mix en topmet een chocolade koffie boon en verkruimel wat van de nougatine op de bovenkant.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.