Simone's Kitchen

Aardbei citroen muffins met yoghurt – glutenvrij en suikervrij

Citroen aardbeien muffins met yoghurt | simoneskitchen.nl

Ik ben op zich niet heel erg van het noodzakelijkerwijs glutenvrij of suikervrij bakken. Sterker nog; ik vind – als ik dan heel eerlijk mag zijn – suiker gewoon erg lekker. Maar ik weet dat er veel vraag is naar recepten zonder suiker en zonder gebruik te maken van tarwe en ik vind een uitdaging altijd wel welkom. Bovendien ben ik nog steeds bezig met de I quit sugar challenge dus geen suiker is dan wel welkom. Overigens mag ik daar ook eigenlijk geen honing bij nuttigen dus tijd om te experimenteren. Ik toog aan de slag met mijn favoriete muffin recept en verving een aantal dingen. Het resultaat? Een lekkere ontbijt muffin die beduidend minder zoet is als je wellicht gewend bent. Ik vond hem ook ietsje droger als normaal. De topping van Griekse yoghurt met citroenhoning en vanille zorgt er voor dat het alsnog een bijzonder lekker en smeuiig geheel is. Ook hier geldt weer dat je er rekening mee moet houden dat yoghurt een stuk zuurder van smaak is als botercreme. Ook een stuk gezonder… 😉

Glutenvrij en suikervrije muffins met citroen en aardbei | simoneskitchen.nl

Je kunt de muffins natuurlijk makkelijk varieeren door er bijvoorbeeld blauwe bessen door te doen, of frambozen. De citroensmaak mag van mij nog iets meer uitgesproken. Dus meer citroenrasp ga ik voor de volgende keer zeker proberen!

Dit recept is weer in de reeks recepten voor Yoghurt Barn. Wil je alle recepten zien die ik tot nu toe met yoghurt hebt gemaakt check dan recepten met yoghurt

yoghurt barn logo | simoneskitchen.nl

Citroen aardbeien muffins met yoghurt | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Gluten- en suikervrije muffins met citroen en aardbeien

Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 25 min
Totale tijd: 40 min
Porties: 12 muffins

Ingrediënten

  • 115 gram boekweit meel
  • 115 gram amandelmeel
  • 115 gram honing met citroen
  • 1/2 tl zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 226 gram Griekse yoghurt
  • 115 gram eieren
  • 115 gram boter
  • rasp van 2 citroenen sap van 1/2 citroen
  • aardbeien
  • Yoghurt topping
  • Griekse yoghurt
  • honing
  • vanille

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 C.
  • Doe eerst de natte ingredienten bij elkaar (yoghurt, eieren, boter (op kamertemperatuur of anders gesmolten,) sap en honing en meng dit goed door elkaar.
  • Doe de droge ingredienten in een andere kom bij elkaar (zout, bloem soorten, bakpoeder, rasp) en meng ook dit goed en doe vervolgens de beide soorten bij elkaar in een  kom en meng tot het een geheel is.
  • Doe over in de bakvormpjes, druk hier wat aardbeien in  en bak in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20-25 minuten of tot het goudbruin is.
  • Voor de yoghurt topping helpt het als je de yoghurt een uurtje laat uitlekken zodat eventueel overtollig vocht is verdwenen. Je kunt dit doen met kaasdoek of met stevig keukenpapier.
  • Meng het daarna met de honing naar smaak en een theelepeltje vanille. Bestrijk de muffins voor serveren met de yoghurt topping en eet meteen op.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.