Op het eerste gezicht lijkt dit een heel ingewikkeld recept en ik heb het natuurlijk niet gemaakt dit keer dus kan je niet vertellen hoe ingewikkeld het echt is. Ik denk dat het maken van de pannacotta en de gelei eenvoudig is dus ik zou die zeker nog een keer gaan maken en de rest gewoon weglaten of vervangen door iets eenvoudigers ;)
Porties: 4porties
Ingrediënten
Arpeggio gelei
120mlArpeggio koffie3 x 40 ml
2blaadjesgelatine
15grsuiker
Arpeggio pannacotta
175grslagroom
120 mlArpeggio3 x 40 ml
60gramsuiker
6blaadjesgelatine
Arpeggio ijs
100grmelk
100gramslagroom
80ml Arpeggio
4eidooiers
50gramsuiker
Vanille soja melk
250grvanille soja melk
70gramslagroom
3gelatine blaadjes
2gragar agar
Nougatine
50grsuiker
50grglucose
50grboter
50grampinda
Instructies
Voor de gelei
Doe de gelatine blaadjes in water met ijsblokjes. Maak koffie en voeg hier suiker aan toe. Voeg de gelatine bij de koffie en zet apart.
Voor de pannacotta
Doe de gelatine weer in water met ijsblokjes. Verwarm de room, voeg de hete koffie en suiker eraan toe.
Voor het ijs
Breng de melk en de room aan de kook. Klop de eidooiers met suiker en de Arpeggio tot een romige wit mengsel. Kook tot 82 C en doe dan in een ijsmachine en laat het tot ijs draaien. Bewaar in de vriezer tot gebruik.
Vanille soja melk siphon
Doe de gelatine in water met ijsklontjes. Verwarm de soja melk. Voeg de room en agar agar toe terwijl je roert. Voeg als laatste de gelatine blaadjes toe. Zeef en zet apart, doe dan in de siphon.
Nougatine
In een steelpan meng je de suiker, glucose en de boter. Smelt en voeg de pinda's toe. Spreid dit vervolgens uit op een Silpat plaat. Bak op 150 C for 15 minuten of tot goudbruin. Laat afkoelen en meng het dan. Zet apart.
Bij elkaar brengen
Giet de pannacotta in een mooi glas. Laat dit in de koelkast opstijven. Bedek dan met de koffie gelei en zet weer in de koelkast voor een uur. Maak een bolletje van het ijs en bedek dit met de soja schuim mix en topmet een chocolade koffie boon en verkruimel wat van de nougatine op de bovenkant.