Feestelijke zalmtartaar met rucola olie | simoneskitchen.nl

Zalmtartaar met rucola pesto

De beste gerechten zijn vaak de simpelste en in dit geval valt of staat het gerecht met de kwaliteit van je ingrediënten. Heb je geen mooie verse zalm dan moet je dit niet maken. Maar ja dat geldt voor wel meer dingen denk ik dan. Toen we dit de eerste maakten had ik echt mijn twijfels. Ik vind zalm lekker maar ook snel teveel en te heftig. Je hebt hele lekkere gerookte zalm en hele vieze.. 😉

Maar het viel me 100% mee. Sterker nog; sinds die eerste keer (in 2008 hebben we deze voor het eerst gegeten… ) hebben we dit al meerdere malen gemaakt. Door de combinatie van de gerookte zalm en de verse zalmfilet is het lekker en de limoen en de rucola olie maken het een top gerecht. Sterker nog…. We hadden een gerecht bedacht voor tweede kerstdag (mijn ouders komen eten) maar ik heb net besloten dat we die inruilen voor dit voorgerecht.

Het is een voorgerecht dat snel is, je kunt het bovendien van tevoren klaarmaken en het is een gegarandeerd succes. Zorg wel dat je de zalm echt klein snijdt. Grote brokken zorgen ervoor dat het optisch niet zo mooi is en het eet ook minder lekker weg.

Rucola olie

Het grappige van de rucola olie is dat je die echt even moet laten rusten. Als je het maakt en direct proeft is het bitter. Laat het een uurtje staan, voeg wat zout toe en het is ineens heerlijk. En in combinatie met het romige van de zalm de perfecte tegenhanger.

Ben je een liefhebber van zalm? Check dan ook deze zalmterrine eens.

Rucola olie | simoneskitchen.nl

Voorgerecht : check – zalmtartaar

Hoofdgerecht: Geglaceerde ham

Dessert: Mango mousse

Feestelijke zalmtartaar met rucola olie | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
4 van 1 stem

Zalmtartaar met rucola pesto

Totale tijd: 15 min
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 25 gr rucola
  • 200 ml olijfolie
  • 500 gr zalm filet
  • 300 gr gerookte zalm
  • 1 limoen
  • 200 ml creme fraiche
  • 15 gr bieslook fijn gesneden

Instructies

  • Verwijder de dikkere delen van de rucola waar nodig en doe het in de keukenmachine. Terwijl de machine draait voeg je langzaam de olie toe.
  • Zet het weg voor een uur op kamertemperatuur en voeg daarna zout naar smaak toe.
  • Snij de zalmfilet en de gerookte zalm in blokjes. Snij 8 dunne plakjes van de limoen en knijp de rest uit. Meng beide zalmsoorten door elkaar met citroensap, creme fraiche en ongeveer 3/4 van de bieslook. Dek af en zet in de koelkast tot gebruik.
  • Gebruik een ronde ring om de zalm op het bord mee te vormen. Druk stevig aan met de achterkant van een lepel. Verwijder de ring. Doe een schijfje limoen op de zalmtartaar en was sprietjes van de bieslook.
  • Druppel de rucola olie eromheen en serveer meteen.
Gang: Voorgerecht
Trefwoord: gerookte zalm, rucola, zalmfilet

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!
zalmtartaar met rucola olie | simoneskitchen.nl
zalmtartaar met rucola olie

Delen is fijn!