Wentelteefjes met aardbeien | simoneskitchen.nl

Sponsored

Tijdens de 30-dagen vegan challenge bleek dat ik toch eigenlijk meer melk gebruikte dan ik had gedacht. Ik ben geen fan van melk en zeker in het voorjaar verergert het mijn hooikoorts, dus wijk ik al snel uit naar plantaardige melk.

Dus toen ik de nieuwe lijnzaad drink van Ooomega binnenkreeg was ik heel benieuwd hoe dat zou bevallen. Ik kende natuurlijk amandelmelk, havermelk en sojamelk, maar hoewel ik wist dat je van lijnzaad ook een drank kunt maken had ik geen idee hoe het zou smaken.

Wentelteefjes | simoneskitchen.nl

De Ooomega lijnzaaddrink is er in drie varianten: Original (gezoet met Stevia), Original Sweetened, en Macchiato. Ik probeerde eerst de Original (gewoon uit een glas) en ik vind de smaak erg lekker. Prima om te verwerken in ontbijtjes zoals havermout, pannenkoeken en dergelijke. Perfect voor mensen die om wat voor reden dan ook zuivelvrij willen eten. Bovendien is lijnzaad een goede bron van omega 3.

De macchiato smaakt inderdaad een beetje naar een latte macchiato en leek me daarom de perfecte drank om te gebruiken in een recept met wentelteefjes. Bovendien wilde ik een vegan versie hiervan maken omdat ik natuurlijk midden in mijn 30-dagen vegan challenge zat.

Het resultaat? Een heerlijk wentelteefje! Ik denk dat je hem nog lekkerder kunt maken met bijvoorbeeld krentenbrood in plaats van gewoon bruin brood. Ik ga dat zeker een volgende keer proberen.

Ooomega is vanaf heden verkrijgbaar bij Albert Heijn, de winkel van Gezond & wel en online via ah.nl en gezondheidswinkels.nl.

Wentelteefjes met aardbeien | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Wentelteefjes (vegan) met aardbei en lijnzaadmelk

Totale tijd: 15 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

 • 80 gr bloem
 • 2 tl koekkruiden
 • 300 ml ooomega macchiato lijnzaad drink
 • 1 el olie om te bakken
 • 8 sneden brood
 • 150 gr verse aardbeien of ander vers fruit
 • poedersuiker naar wens

Instructies

 • Giet de lijnzaad drink in een kom en voeg de bloem en de koekkruiden toe. Klop even goed door.
 • Verhit een koekenpan met een beetje olie en doop een sneetje brood in het melkmengsel. Laat eventueel even erin liggen en leg dan in de pan.
 • Bak aan beide kanten bruin en ga door met de rest van de boterhammen.
 • Serveer de wentelteefjes met verse aardbeien en poedersuiker
Gang: Ontbijt
Trefwoord: lijnzaad, vegan

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 265kcal, Koolhydraten: 50g, Eiwit: 8g, Vet: 4g, Verzadigd vet: 1g, Natrium: 484mg, Kalium: 185mg, Vezels: 5g, Suiker: 4g, Vitamine C: 22.3mg, Calcium: 149mg, Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!