Wentelteefjes met koekkruiden en lijnzaad drink (vegan)

Wentelteefjes met aardbeien | simoneskitchen.nl

Sponsored

Tijdens de 30-dagen vegan challenge bleek dat ik toch eigenlijk meer melk gebruikte dan ik had gedacht. Ik ben geen fan van melk en zeker in het voorjaar verergert het mijn hooikoorts, dus wijk ik al snel uit naar plantaardige melk.

Dus toen ik de nieuwe lijnzaad drink van Ooomega binnenkreeg was ik heel benieuwd hoe dat zou bevallen. Ik kende natuurlijk amandelmelk, havermelk en sojamelk, maar hoewel ik wist dat je van lijnzaad ook een drank kunt maken had ik geen idee hoe het zou smaken.

Wentelteefjes | simoneskitchen.nl

De Ooomega lijnzaaddrink is er in drie varianten: Original (gezoet met Stevia), Original Sweetened, en Macchiato. Ik probeerde eerst de Original (gewoon uit een glas) en ik vind de smaak erg lekker. Prima om te verwerken in ontbijtjes zoals havermout, pannenkoeken en dergelijke. Perfect voor mensen die om wat voor reden dan ook zuivelvrij willen eten. Bovendien is lijnzaad een goede bron van omega 3.

De macchiato smaakt inderdaad een beetje naar een latte macchiato en leek me daarom de perfecte drank om te gebruiken in een recept met wentelteefjes. Bovendien wilde ik een vegan versie hiervan maken omdat ik natuurlijk midden in mijn 30-dagen vegan challenge zat.

Het resultaat? Een heerlijk wentelteefje! Ik denk dat je hem nog lekkerder kunt maken met bijvoorbeeld krentenbrood in plaats van gewoon bruin brood. Ik ga dat zeker een volgende keer proberen.

Ooomega is vanaf heden verkrijgbaar bij Albert Heijn, de winkel van Gezond & wel en online via ah.nl en gezondheidswinkels.nl.

Wentelteefjes (vegan) met aardbei en lijnzaadmelk

Ingredienten:

 • 80 gr bloem
 • 2 tl koekkruiden
 • 300 ml ooomega macchiato lijnzaad drink
 • olie om te bakken
 • 8 sneden brood
 • 150 gr verse aardbeien of ander vers fruit
 • poedersuiker (naar wens)

Bereiding:

 1. Giet de lijnzaad drink in een kom en voeg de bloem en de koekkruiden toe. Klop even goed door.
 2. Verhit een koekenpan met een beetje olie en doop een sneetje brood in het melkmengsel. Laat eventueel even erin liggen en leg dan in de pan.
 3. Bak aan beide kanten bruin en ga door met de rest van de boterhammen.
 4. Serveer de wentelteefjes met verse aardbeien en poedersuiker

Wil jij graag gezond koken zonder onnodige toevoegingen?

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

1 comment

 1. This looks super yummy, thank you!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.