Eigenlijk is februari een beetje nietszeggende maand. Er zijn geen bijzondere feestdagen, en het weer hangt er ook vaak een beetje tussenin. Gelukkig is er deze week wel Valentijnsdag en wil je je liefste verwennen, dan kun je dat zeker doen met het baksel van zondag. Mmmmm. Voor de rest van de week heb ik weer hele gezonde recepten voor je uitgezocht.

weekmenu week 07-2024

Maandag – Franse uiensoep

Vind jij het ook zo lekker om een hartverwarmend soepje te eten met een overheerlijk vers gebakken broodje er bij? Eventueel nog een salade erbij en je hebt een volledige maaltijd. Maak een lekkere grote pan soep, dan kun je er de volgende dag ook nog van genieten.

Franse uiensoep

Franse Uiensoep

Heerlijk zacht zoete uien en een stokbroodje met lekker veel kaas. Franse uiensoep, wie houdt er niet van?
Bekijk het recept

Dinsdag – Driekleurige wortelsalade

Als ik gezond wil eten, maar vooral ook snel klaar wil zijn, maak ik heel vaak deze gezonde wortelsalade. Dan krijg ik een overdosis groenten binnen en dat vult voor mij ook prima. En het ziet er ook nog gezellig uit op je bord, ook als het buiten niet zulk mooi weer is.

Driekleurige wortelsalade

Driekleurige wortelsalade met rozijnen

Deze salade is als bijgerecht voor 4 personen geschikt
Bekijk het recept

Woensdag – Risotto met zalm

Vandaag Valentijnsdag, dus een klein beetje feestmaaltijd op tafel. Ik vind risotto altijd een feestje om te eten. Vroeger dacht ik altijd dat het veel werk was, maar eigenlijk is het voornamelijk therapeutisch blijven roeren. Dat kan vandaag prima met een wijntje in de hand 😉

Risotto met zalm

Risotto met zalm recept

Heerlijk en makkelijk recept van romige risotto met doperwtjes, paddenstoelen en wilde Alaska zalm uit blik
Bekijk het recept

Donderdag – Gepocheerde kip met groenten

En dus vandaag maar weer een wat lichtere maaltijd. En vooral ook lekker met de overdosis aan groenten. Ik bak uit gewoonte mijn kip altijd, maar door de kip te pocheren blijft hij lekker sappig. De moeite waard om te proberen dus.

Gepocheerde kip met groene groenten | simoneskitchen.nl

Gepocheerde kip met groene groenten

Op de foto zie je doperwtjes liggen. Deze zaten niet in het recept maar ergens las ik het verkeerd en gebruikte doperwtjes.. 🙂 Smaakte er prima bij overigens!
Bekijk het recept

Vrijdag – Roerbak met varkenshaas

Vandaag gaan we lekker roerbakken. Als je slim bent, zet je de varkenshaas in de ochtend al in de marinade, dan trekken de smaken er lekker lang in. En zo ben je ’s avonds lekker snel klaar, want voor de rest is het een kwestie van roerbakken en eten. Zeker als je geen konjac noedels neemt, maar courgetti.

Varkenshaas roerbak

Varkenshaas roerbak

Lekkere snelle roerbakschotel met varkenshaas en konjac noedels
Bekijk het recept

Zaterdag – Ovenschotel met aubergine

Ik hou van aubergine, mits hij wel goed verwerkt wordt. Dat betekent goed garen, anders krijgt hij iets bitters. In deze ovenschotel met gehakt komt dat wel goed. In de oven trekken de smaken er goed in. Makkelijk van te voren te maken en dan hoeft het aan het einde van de dag alleen nog in de oven.

Pasta ovenschotel met gehakt

Pasta ovenschotel met gehakt en aubergine

Heerlijke en makkelijke pasta ovenschotel met gehakt, aubergine, courgette en lekker veel kaas
Bekijk het recept

Zondag – Boterkoek met dulce de leche

Soms zijn er van die recepten, daar kun je van blijven eten. Niet goed voor de lijn in dit geval, maar je kunt er ook heel goed vrienden mee maken. Op mijn werk kijken ze al uit naar de dag dat ik weer met een batch van deze heerlijke boterkoek op de proppen kom.

Boterkoek met dulce de leche

Boterkoek met dulce de leche

Hoe lekker wil je het hebben? Deze boterkoek met dulce de leche en met stukje chocola, is verslavend lekker! Zeker net vers uit de oven met nog een knapperig korstje….Hmmm
Bekijk het recept

Delen is fijn!