Weekmenu week 07-2024
Eigenlijk is februari een beetje nietszeggende maand. Er zijn geen bijzondere feestdagen, en het weer hangt er ook vaak een beetje tussenin. Gelukkig is er deze week wel Valentijnsdag en wil je je liefste verwennen, dan kun je dat zeker doen met het baksel van zondag. Mmmmm. Voor de rest van de week heb ik weer hele gezonde recepten voor je uitgezocht.
Maandag – Franse uiensoep
Vind jij het ook zo lekker om een hartverwarmend soepje te eten met een overheerlijk vers gebakken broodje er bij? Eventueel nog een salade erbij en je hebt een volledige maaltijd. Maak een lekkere grote pan soep, dan kun je er de volgende dag ook nog van genieten.
Franse Uiensoep
Dinsdag – Driekleurige wortelsalade
Als ik gezond wil eten, maar vooral ook snel klaar wil zijn, maak ik heel vaak deze gezonde wortelsalade. Dan krijg ik een overdosis groenten binnen en dat vult voor mij ook prima. En het ziet er ook nog gezellig uit op je bord, ook als het buiten niet zulk mooi weer is.
Driekleurige wortelsalade met rozijnen
Woensdag – Risotto met zalm
Vandaag Valentijnsdag, dus een klein beetje feestmaaltijd op tafel. Ik vind risotto altijd een feestje om te eten. Vroeger dacht ik altijd dat het veel werk was, maar eigenlijk is het voornamelijk therapeutisch blijven roeren. Dat kan vandaag prima met een wijntje in de hand 😉
Risotto met zalm recept
Donderdag – Gepocheerde kip met groenten
En dus vandaag maar weer een wat lichtere maaltijd. En vooral ook lekker met de overdosis aan groenten. Ik bak uit gewoonte mijn kip altijd, maar door de kip te pocheren blijft hij lekker sappig. De moeite waard om te proberen dus.
Gepocheerde kip met groene groenten
Vrijdag – Roerbak met varkenshaas
Vandaag gaan we lekker roerbakken. Als je slim bent, zet je de varkenshaas in de ochtend al in de marinade, dan trekken de smaken er lekker lang in. En zo ben je ’s avonds lekker snel klaar, want voor de rest is het een kwestie van roerbakken en eten. Zeker als je geen konjac noedels neemt, maar courgetti.
Varkenshaas roerbak
Zaterdag – Ovenschotel met aubergine
Ik hou van aubergine, mits hij wel goed verwerkt wordt. Dat betekent goed garen, anders krijgt hij iets bitters. In deze ovenschotel met gehakt komt dat wel goed. In de oven trekken de smaken er goed in. Makkelijk van te voren te maken en dan hoeft het aan het einde van de dag alleen nog in de oven.
Pasta ovenschotel met gehakt en aubergine
Zondag – Boterkoek met dulce de leche
Soms zijn er van die recepten, daar kun je van blijven eten. Niet goed voor de lijn in dit geval, maar je kunt er ook heel goed vrienden mee maken. Op mijn werk kijken ze al uit naar de dag dat ik weer met een batch van deze heerlijke boterkoek op de proppen kom.