Simone's Kitchen
Groene powersmoothie

Groene smoothiebowl met spinazie en courgette

Groene smoothiebowl met spinazie Zijn jullie al dat eten tijdens de feestdagen ook zo zat? Op gegeven moment heb ik zelfs het gevoel dat ik ‘moet’ eten. Want het is tenslotte die tijd van het jaar. Slaat natuurlijk nergens op, dat weet ik ook...

Lekker en gezond weekmenu

Lekker en gezond weekmenu voor week #1

Goedenmorgen en welkom bij het eerste weekmenu voor het nieuwe jaar! Ik heb lang nagedacht over het weekmenu. Het maken van twee menu’s (1 paleo en 1 gewoon) is namelijk behoorlijk veel werk. Ik heb besloten om er met ingang van deze week één...

Snacken in de avonduren

Snacken in de avonduren – zo kom je er vanaf

Herken je het? Je hebt een prima maaltijd gegeten, zit eigenlijk vol, maar na het avondeten begint het te kriebelen. Had ik niet nog een pak koekjes in de kast liggen? Of zal ik een stukje worst nemen? Of nootjes, kaas of wat er...

jaaroverzicht van 2020

Jaaroverzicht 2020 – hoe zag mijn jaar eruit?

Het jaar dat begon Tjonge, wat een jaar is het geweest. Bizar wel eigenlijk. In januari dacht ik nog dat dit jaar míj́n jaar zou worden. 2019 was niet al te best op vele vlakken maar vooral op het persoonlijk vlak ging het niet...

Hartige taart met roquefort en peer

Hartige taart met roquefort, tijm en peer

Hartige taart met roquefort en peer Deze heerlijke hartige taart met roquefort is aan de zoete kant door de hoeveelheid honing die erdoor gaat en door de gedroogde abrikozen in de vulling. Toen ik twee weken geleden met Charlotte aan het koken was maakten...

banoffee pie

De snelle banoffee taart met dulce de leche

Snelle versie van de banoffee pie Dit calorieën bommetje is een snelle versie van het origineel. Banoffee is een samensmelting van de woorden banana en toffee. Een banaan-karameltaart is het dus eigenlijk. Oorspronkelijk maak je dit recept met een bodem van korstdeeg. Dat is...

10 keer snacks voor oud- en nieuw

De 10 lekkerste oud- en nieuw snacks

O 2020… wat begon je mooi en wat werd het een drama van ongekende proporties. Nooit eerder was ik zo blij dat een jaar ten einde was. Ik hoef niemand te vertellen waarom. Dus dat doe ik dan ook maar niet. Dit jaar vier...

Makkelijk weekmenu

Makkelijk weekmenu voor week 1

De kerstdagen overleefd? Alhoewel het nu natuurlijk nog kerst is bedenk ik me nu. Haha… Nou ja, dit menu is natuurlijk niet voor kerst maar voor de week erna. Ondanks dat we dan ook nog een klein beetje feest vieren moet je toch ook...

Paleo weekmenu

Paleo weekmenu voor week 1

Gek he. Het is vandaag tweede kerstdag en ik heb het alweer over week 1 van het nieuwe jaar. Maar ja, eten moeten we toch en ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben klaar met 2020. En ben toe aan...

Gevulde varkenshaas

Gevulde varkenshaas met cranberries

Gevulde varkenshaas met kastanjes en appel Een perfect hoofdgerecht voor de kerstdagen is deze gevulde varkenshaas met kastanjes en appel. En dan natuurlijk geserveerd met een heerlijke cranberrysaus. Die kun je maken op de traditionele cranberrysaus manier of je kunt een paleo cranberrysaus maken...

Kerstomaatjes met sinaasappelsaus

Kerstomaatjes in warme sinaasappelsaus met hangop

Kerstomaatjes in warme sinaasappelsaus en hangop Een heerlijk en verrassend dessert met als basis kerstomaatjes in warme sinaasappelsaus. De hangop geeft een lekker fris accentje aan het dessert. Weet je nog dat ik een paar weken geleden meedeed aan de online workshop van Angelique...

Panforte

Panforte – Italiaanse lekkernij met noten

Stevige panforte Een panforte gevuld met lekker veel noten, gedroogd fruit, chocola en een klein beetje sinaasappel. De panforte komt van oorsprong uit Italië en wordt daar rond kerst veel gegeten, al schijn je er tegenwoordig het hele jaar door van te kunnen genieten....