Simone's Kitchen
Langs de Ierse kust | simoneskitchen.nl

Langs de Ierse kust – ruig en magisch

Portrush Als je deel 1 van onze rit langs de Causeway Coastal Route in Noord Ierland hebt gelezen dan weet je dat we aangekomen waren in Portrush. Portrush is een wat grotere kustplaats, zeker als je het vergelijkt met de andere plaatsjes waar we...

Stappel pannenkoeken, insulineresistentie | simoneskitchen.nl

Insulineresistentie en hoe hou je je bloedsuiker gezond

Diabetes, overgewicht en obesitas Het zijn in onze huidige maatschappij mega grote problemen en vaak begint het met insulineresistentie. Een duidelijk teken dat je lichaam moeite heeft met het verwerken van de voeding die je naar binnen werkt of met jouw manier van leven....

Hoe maak je rode bieten pasta

Pasta met een kleurtje Hoe mooi ziet dit eruit? De gekookte bietjes waren in de aanbieding dus ik had een beetje een overdosis aan biet in de koeling liggen. ‘Zullen we er een rode bieten pasta van maken’ stelde Esmée vervolgens voor tijdens onze...

Project hormoonbalans maand 2 – fail…

Een maand verder… Tja, wat zal ik er eens van zeggen: was afgelopen maand een schoolvoorbeeld van hoe je gezond moet eten? Nope… Heb ik me heel goed aan mijn geweldige voornemens gehouden? Nope… Is het erg gelukt met die balans houden? Nope… Kortom,...

Ramen noodles met paddenstoelen en buikspek

Ramen noodles met buikspek Het is niet de eerste keer dat we een vergelijkbaar gerecht maken met noodles en buikspek. Er is nu eenmaal iets onweerstaanbaar lekkers aan buikspek. Het knapperige, het zachte en nou ja…. dat… Dit gerecht maakten we alweer een tijdje...

Perencake met chocola | simoneskitchen.nl

Heerlijke perencake met chocola

In de lucht! Jaaaa! We zijn in de lucht! Misschien heb je gemerkt dat de site er gisteren een paar uur uit heeft gelegen, terwijl Lindsay (mijn webdesigner) en ik druk bezig waren met het opzetten van de nieuwe layout. Is het je al...

Cholesterol; het verguiste vet | simoneskitchen.nl

Cholesterol, het verguiste vet….

In de periode dat ik opgroeide was cholesterol wat suiker tegenwoordig is. Verguist. Fout. Dodelijk. Je moest alle mogelijke moeite doen om cholesterol in je voeding te vermijden. Want teveel cholesterol en het was zeker dat je ten dode was opgeschreven. Eieren at je...

Hoe maak je een cobb salad | simoneskitchen.nl

Cobb salade – wat is dat nu weer??

Cobb salade?? Ik kan me er soms best een beetje over verbazen: hoe een ogenschijnlijk eenvoudige salade ineens volledig gepimpt wordt en niet meer “sla” heet maar – zoals in dit geval een “cobb-salad”. Ik zag het voor het eerst in delicious magazine waar...

Arretje Nof met bastogne en hazelnoten | simoneskitchen.nl

Arretje Nof met bastogne en hazelnoten

Arretje nof 3.0 Ja ik zou het graag arretje nof 2.0 willen noemen maar aangezien ik die al in mijn kookboek heb staan en dat een hele andere versie is dan deze, leek 3.0 me wel een goed idee. Een variatie op het recept...

Noten-dadelreep | simoneskitchen.nl

Notenreepjes om mee te nemen

Nak’d… dat kan ik toch zelf ook! Ik koop vaak de reepjes van Nak’d om als tussendoortje te gebruiken voor als ik echt geen tijd heb voor wat anders of gewoon stiekem wat lekkers wil snoepen. Als je kijkt naar de ingredientenlijst van deze...

Hormonen en de overgang | simoneskitchen.nl

Hormonen en de overgang – een korte introductie

Als je er lang over nadenkt hebben we als vrouwen toch wel een beetje het korte eind van het takje getrokken. Eerst mogen we een jaartje of veertig elke maand rondlopen met buikpijn en andere maandelijks terugkerende klachten. Vervolgens denk je dat er vanaf...

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos