Simone's Kitchen

Quinoa salade met mango

Quinoa salade met mango | simoneskitchen.nl

Het komt regelmatig voor tijdens de workshops dat we iemand hebben die paleo eet, vegetarisch is, veganistisch of die een allergie heeft. Dus moeten we daar rekening mee houden. Als we in Voorschoten zijn dan is het simpel, daar zorgt Natascha voor alles wat de inwendige mens betreft (en hoe! We zijn echt verwend!) maar in Almere ligt het iets gecompliceerder. Femmy van Het Groene Geheim doet ook altijd alles om ons naar de zin te maken, maar waar De Keuken van Greendelicious een kookstudio is, is Het Groene Geheim niet van dergelijke opzet.

Quinoa salade met mango | simoneskitchen.nl

Dus om het Femmy dan niet al te lastig te maken verzorgen Alex en ik de dingen die buiten het gangbare vallen. Voor afgelopen workshops betrof dat een deelnemer die veganistisch eet. Nu is het allemaal niet zo ingewikkeld maar je kunt het jezelf wel ingewikkeld maken natuurlijk. Dus schiet je in de stress als je bedenkt dat iemand geen vlees, vis, kaas, boter of eieren eet. Of wat voor dierlijke producten dan ook. Dan moet je even terug naar de schoolbanken of  – zoals in mijn geval – terug naar de website van http://De Groene Meisjes.

20150704-MH2A2519

De Groene Meisjes zijn twee meiden, Merel en Jamie, die ik denk de meest populaire vegan website hebben in Nederland. En mijn go to bron van inspiratie voor dit soort gelegenheden.

Als je hun blog niet kent zou ik zeker een kijkje nemen. Ook als je niet vegan bent is er meer dan genoeg lekkers te vinden. Case in point: deze quinoa salade.

Quinoa salade met mango | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Quinoa salade met mango en bonen

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 20 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 150-250 gram quinoa gekookt en gekoeld
  • 1 blik black eyes peas blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 mango in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • 2 stuks bosuitjes in ringetjes gesneden
  • half bosje koriander fijn gesneden
  • 2 el kweepeer azijn
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies

  • Doe de mango, de paprika, de lente uitjes en de koriander in een grote kom. Doe hier de kweepeer azijn (appelazijn of rode wijnazijn kan ook) olijfolie en peper en zout bij en roer alles door elkaar.
  • Voeg de quinoa en de bonen bij en roer goed door.
  • Je kunt de salade direct eten of nog even in de koeling zetten zodat de smaken goed in kunnen trekken

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

2 comments

  1. Avatar

    oeh deze lijkt me lekker! Alles waar mango in is verwerkt vind ik hemels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!