Quinoa salade met feta | simoneskitchen.nl

Ik heb een soort haat-liefde verhouding met alleen thuis zijn. Terwijl ik dit schrijf heb ik Tom net weggebracht voor een week vissen met zijn vrienden in Noorwegen. En voor het geval je de vraag gaat stellen; nee, ik zou absoluut niet mee willen gaan! Niet in een miljoen jaar eigenlijk. Het is een mannenfeest met bier, vissen en ongetwijfeld een hoop dude food. Niet iets wat ik nou heel erg leuk vind. En, laten we eerlijk zijn, de mannen willen mij er natuurlijk ook niet bij hebben! En dat is helemaal prima. Echt. Als jullie dit lezen is manlief alweer onderweg naar huis trouwens, maar dat even terzijde.

Quinoa salade met feta en bietenblad | simoneskitchen.nl

Vroeger, toen we nog jong en verliefd waren ( we zijn alweer ruim 22 jaar samen!) was het iets anders. We gingen toen ook al apart op vakantie en dat was eigenlijk altijd ook leuk voor de achterblijvende partij. Ik bedoel; ik vind het heerlijk om af en toe het huis voor mezelf te hebben. Met de nadruk op af en toe. Ik gebruikte die tijd om dan eindeloos afleveringen te zien van wat voor romantische serie ik dan ook maar had liggen en waarvan ik zeker wist dat Tom dat echt niet wilde zien. En dat doe ik dus nog steeds. Ik verheug me nu al op de eindeloze afleveringen van Grey’s Anatomy… Misschien begin ik wel met seizoen 1 overnieuw of toch eerst negen maar afkijken…

Maar van tijd tot tijd is het ook wel een beetje saai om alleen thuis te zijn. Ik denk dat na 23 jaar samen ben ik zo gewend aan altijd iemand in de buurt te hebben dat het soms ineens heel stil is als Tom er niet is. De katten zeggen ook niet veel meer terug als de miauw af en toe en dat is nu niet echt een goede conversatie.. Haha… Ik denk ook dat het veranderd is nadat ik voor mezelf ben gaan werken 7 jaar geleden alweer. Voor die tijd ging ik gewoon overdag naar het werk en dan had je wel genoeg gekletst met collega’s en dergelijke. Thuis komen was dan gewoon lekker rustig en relaxed en de avond zo voorbij.

Quinoa salade met bietenblad | simoneskitchen.nl

En dat is natuurlijk heel erg veranderd. Ik heb niet echt collega’s meer die ik elke dag zie. Er is niet elke dag een fotoshoot en er gaan dagen voorbij dat ik thuis aan het werk ben en alleen iemand zie als ik boodschappen ga doen. En misschien – en ik kan niet geloven dat ik dat nu hardop uit ga spreken… – misschien heeft het ook wel iets te maken met ouder worden ofzo.. (nee, nee, je hebt dat toch niet echt HARDOP gezegd he!!)

Tom is mijn maatje. Ik kan hem alles vertellen, altijd en overal. Dus nu moet ik een week wachten met hem alles te vertellen… Haha.. En als hij dan thuiskomt krijg je er natuurlijk geen speld tussen want hij heeft natuurlijk veel meer meegemaakt als ik de afgelopen week, dus veel meer als ‘Ok’, ‘Wow’, ‘Wat een geweldig grote vis!’ en ‘O nee waar komt al die was vandaan??’ zal er vast niet uit mijn mond komen.

En dan, een uurtje of zo nadat hij thuis is gekomen, vraag ik me af waarom ik er ook alweer naar uitkeek dat hij thuis zou komen… De rust! De ruimte! Geen gesnurk!

Maar voorlopig zal ik dan maar genieten van het bed helemaal voor mezelf (nou ja, ik tel de katten even niet mee, maar die kunnen aan Tom’s kant van het bed slapen toch?) en het kunnen eten wat ik wil (veeeel kaas!), tv kijken naar wat ik maar wil en natuurlijk kunnen koken wat ik maar wil (niet dat ik dat niet doe als Tom er wel is, maar het is toch anders..)

Hoe is dat voor jullie? Missen jullie de andere helft als hij/zij er niet is? Leuk, maar ook een beetje maf wellicht?

Print recept Pin recept
4 van 1 stem

Quinoa salade met feta en bietensalade

Porties: 4 personen

Ingrediënten

 • 100 gr rode quinoa
 • 250 ml water
 • 1 el olijfolie
 • vers gemalen zwarte peper
 • 150 gr baby bietenblaadjes of andere salade naar keuze
 • 80 gr pompoen zaadjes
 • 300 gr witte radijs gehalveerd of in kwarten
 • 150 gr feta verkruimeld
 • 2 passionfruit optioneel

Gepickelde ui

 • 190 ml  appelciderazijn
 • 90 gram honing
 • 1 tl zeezout
 • 2 kleine rode uien of een grote dun gesneden

Instructies

 • Begin eerst met het maken van je ui. Voeg de azijn, honing en zeezout in een klein pannetje en zet dit op medium vuur. Breng aan de kook en kook dit voor ongeveer 2 minuten of tot de honing is opgelost. Haal van het vuur en voeg je uien toe. Laat dit minimaal 15 minuten staan.
 • Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking en laat volledig afkoelen
 • Neem ongeveer 1/4 van de pickling vloeistof uit de pan en maak een dressing met de olie en peper en klopt dit samen. Voeg de quinoa, bietenblad en pompoenzaad toe en schud het even door elkaar
 • Maak borden door de salade te verdelen over de borden en voeg de uien en de radijs toe en verkruimel de feta over de top Ik heb ook een beetje passiefruit toegevoegd aangezien ik dat had liggen en de zuurheid van het fruit werkt goed met de salade maar je kunt het net zo goed weglaten

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!