Pompoentulband met maple icing | simoneskitchen.nl

Weer een nieuwe tulbandvorm

Het begint een beetje een soort ziekte te worden geloof ik: tulbandvormen. Ik heb er…eh… hoeveel heb ik er eigenlijk? Ik denk een stuk of 6 verschillende. Deze is ook weer van Nordic Ware van de classic collectie geloof ik dat het heet. Ik kocht hem al een tijd terug en de eerste poging om er een tulband in te bakken werd een drama. Natuurlijk net op het moment dat er foto van gemaakt moest worden maar goed. De vorm is veel dunner dan de gietijzeren vormen waar ze bekend mee zijn geworden en ik had hem denk ik niet goed genoeg ingesmeerd. Geen idee. In ieder geval bleef de tulband aan de vorm plakken.

Pompoentulband | simoneskitchen.nl

Maar ik vond de vorm zo mooi dat ik het nog een keer moest proberen. Goed ingesmeerd, bestoven met bloem en lang genoeg wachten nadat de tulband uit de oven is gekomen. En voila. Missie geslaagd!

Donna Hay

Als je me volgt op Instagram dan heb je het misschien al langs zien komen, maar ik mocht afgelopen maandag Donna Hay ontmoeten. Ik was uitgenodigd voor een brunch ter gelegenheid van haar nieuwe boek Basics to Brilliance en ja, jee, hoe vaak krijg je nou de kans om een van je helden te ontmoeten?

Ik was ook wel een beetje ‘starstruck’ zoals ze dat zo mooi in het Engels kunnen zeggen. Uiteraard ga ik wat maken uit het nieuwe boek en dan hoor je alles over mijn ontmoeting maar wilde het even kwijt. Stuiter, stuiter!

Terug naar de tulband:

Pompoentulband | simoneskitchen.nl

Het is de ultieme herfsttulband en met de icing van ahornsiroop zo lekker! Gezond ie ie niet, maar he, af en toe zondigen moet kunnen toch? Ik ga er trouwens nog een keer een gezondere variant van proberen te maken. To be continued dus. Voor nu de lekkerste versie.. 😉

Pompoentulband met maple icing | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
5 van 2 stemmen

Pompoentulband met icing van ahornsiroop

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Porties: 1 tulband 1,5 liter inhoud

Ingrediënten

Icing

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Smeer een tulbandvorm in met boter. Goed in alle hoekjes en gaten! Bestuif met bloem en klop het overtollige bloem uit de vorm. Zet apart tot gebruik.
  • Doe alle droge ingredienten bij elkaar in een kom en mix dit goed.
  • Doe alle natte ingredienten bij elkaar en klop dit even goed door.
  • Meng de twee samen en roer met een pollepel even goed tot het 1 geheel wordt. Giet over in de tulbandvorm en doe in de voorverwarmde oven.
  • Bak de tulband voor ongeveer 50-60 minuten of tot een houten prikker er gaar uitkomt.
  • Laat eerst 5-10 minuten in de vorm afkoelen voor je de tulband op een afkoelrek stort. Laat helemaal afkoelen voor je de icing eroverheen doet.

Icing

  • Doe de poedersuiker in een kommetje. Voeg samen met de kaneel en vanille en roer goed door. Voeg de maple siroop niet in een keer toe maar doe het beetje bij beetje tot je de juiste dikte hebt van de icing. Laat dit over de cake lopen en laat opdrogen voor je hem aansnijdt.
Gang: Koek
Trefwoord: pompoen

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Pompoentulband | simoneskitchen.nl

Delen is fijn!