Simone's Kitchen

Kerstmenu; medium

Vijgentaart met gorgonzola | simoneskitchen.nl

Jee…. valt echt niet mee om een kerstmenu samen te stellen uit bestaande recepten van de site. Blijkt toch dat ik een overdaad aan voorgerechten en desserts heb maar een tikkie weinig als het gaat om hoofdgerechten. Een leuke dudefood hamburger is nou niet meteen iets waar je mee aan moet gaan komen voor het kerstmenu denk ik, toch? En dan nog bedenken wat je voor combinaties gaat maken die in het kopje medium moeilijkheidsgraad vallen. Eigenlijk is dit voorgerecht heel makkelijk, dus het had net zo goed in het eerste kerstmenu kunnen zitten, maar ja dat maakt verder ook niet uit toch? Beter te makkelijk als te moeilijk lijkt me dan.

Hoe ziet het menu er dit keer uit?

20131117-MH2A2697

 

KERSTMENU MEDIUM MOEILIJKHEIDSGRAAD

Hartige taart met vijgen en gorgonzola

Eendenborst filet met madeirasaus

Bijgerechten: aardappeltjes in de schil geroosterd in de oven.

meiknolletjes geglaceerd

Groene salade

Mango mousse met kokos en granaatappel

geroosterde eendenborst met madeira saus

Eigenlijk zijn de gerechten op zich ook hier weer heel makkelijk te maken, maar vergen ze iets meer aandacht als menu 1. En dan met name de eend, want een overgare eend is gewoon niet lekker. Dit recept was mijn allereerste eend ooit gebakken en sindsdien zijn eendjes en ik goede vriendjes… 😉

Veel kookplezier!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

4 comments

  1. Mmmm! Heerlijke gerechten allemaal. Vooral de één denk vorst en het dessert lijken me zó lekker! Meiknollen heb ik nog nooit geprobeerd, maar het lijkt me wel heel interessant.

  2. Die Hartige Taart met Vijgen & Gorgonzola ziet er echt heerlijk uit! Wat een mooi gerechtje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.