Vijgentaart met gorgonzola | simoneskitchen.nl

Jee…. valt echt niet mee om een kerstmenu samen te stellen uit bestaande recepten van de site. Blijkt toch dat ik een overdaad aan voorgerechten en desserts heb maar een tikkie weinig als het gaat om hoofdgerechten. Een leuke dudefood hamburger is nou niet meteen iets waar je mee aan moet gaan komen voor het kerstmenu denk ik, toch? En dan nog bedenken wat je voor combinaties gaat maken die in het kopje medium moeilijkheidsgraad vallen. Eigenlijk is dit voorgerecht heel makkelijk, dus het had net zo goed in het eerste kerstmenu kunnen zitten, maar ja dat maakt verder ook niet uit toch? Beter te makkelijk als te moeilijk lijkt me dan.

Hoe ziet het menu er dit keer uit?

20131117-MH2A2697

 

KERSTMENU MEDIUM MOEILIJKHEIDSGRAAD

Hartige taart met vijgen en gorgonzola

Eendenborst filet met madeirasaus

Bijgerechten: aardappeltjes in de schil geroosterd in de oven.

meiknolletjes geglaceerd

Groene salade

Mango mousse met kokos en granaatappel

geroosterde eendenborst met madeira saus

Eigenlijk zijn de gerechten op zich ook hier weer heel makkelijk te maken, maar vergen ze iets meer aandacht als menu 1. En dan met name de eend, want een overgare eend is gewoon niet lekker. Dit recept was mijn allereerste eend ooit gebakken en sindsdien zijn eendjes en ik goede vriendjes… 😉

Veel kookplezier!

Delen is fijn!