Simone's Kitchen

Kerstmenu ; makkelijk

Mascarpone frambozen trifle | simoneskitchen.nl

Als je net als ik bent dan zit je al dagen, weken… misschien zelfs maanden voor de kerst met stapels kookboeken om je heen ingespannen te turen naar recepten. Ik maak zelden iets twee keer, simpelweg omdat je als foodblogger toch ook graag elke keer wat nieuws op je blog wilt zetten en vijf keer achter elkaar andijvie stamppot gaat jullie vast ook gauw vervelen. De enige uitzondering op die kookregel is vaak kerst. Want met kerst wil ik toch wel graag zeker weten dat iets lukt. Al kan ik me nog levendig die eerste keer kalkoen herinneren! Haha… Wat lastig om die eerst uit te proberen dus dat was ‘god zegene de greep’ en gaan…

zalmtartaar met rucola olie

Maar het leek me leuk om dit jaar maar eens een menu suggestie te doen met al ‘oude’ recepten. Onderverdeeld in een makkelijk menu (dat is dus deze), een medium en straks een moeilijke… Ik heb het op een drie gangen menu gehouden maar je kunt het natuurlijk aanvullen zoals je zelf wilt. Ik ben voor een versie gegaan met een heerlijke zalmtartaar vooraf die echt makkelijk is en van tevoren kan worden klaargemaakt. Als hoofdgerecht een geglaceerde ham die je ook weer van tevoren kunt klaarmaken en als dessert de topper mascarpone frambozen trifle. Met cranberry saus een gegarandeerde hit!

 

Kerstmenu makkelijk

Zalmtartaar met rucola olie

Geglaceerde ham met sticky marmelade en cranberry saus

Bijgerecht: Geroosterde groentes

Aardappelpuree met knolselderij (sorry hier geen recept van maar is 50/50 aardappel en knolselderij)

Mascarpone frambozen trifle met cranberry saus

Kleverige ham | simoneskitchen.nl

Delen is fijn!

6 comments

  1. Avatar

    Weer zo’n mooi menu! Toevallig maken wij met kerstavond ook een geglaceerde ham, maar dan met honing en mosterd.

  2. Avatar

    Dit jaar ben ik alle dagen uitgenodigd, ook wel eens fijn….
    Maar ik onthoud het voor het eerst volgende eet-feestje.

    By the way…lekker bezig he, met een kookboek en al je olieen en andere mooie producten, en dan ook nog cursussen geven… Gaaf! Wat goed dat je dat allemaal doet. Ik vind een beetje bloggen al zoveel werk 🙂

    • Simone van den Berg

      Een mens moet lekker bezig blijven toch? 😉 Enne dat kookboek is niet van mij hoor. Ik heb de foto’s gemaakt maar de rest niet… Maar wel een hele hoop kookboeken gedaan de laatste tijd. En natuurlijk ook nog bloggen. Af en toe vraag ik mezelf wel eens af waar ik de tijd vandaan blijf halen!

  3. Avatar

    Dat ziet eruit als een heerlijk menu. Dit jaar dankzij een verspreking van mijn lief richting zijn ouders. Kerst avond bij mijn schoonouders in de keuken staan. En de volgende dag in mijn ouders keuken. Super leuk natuurlijk maar zo’n menu samenstellen waarmee je iedereen toch aardig tevreden stelt is een aardige opgave, wil al snel teveel omdat het allemaal wel lekker is. Een drukke kerst dus dit jaar. Gelukkig tweede kerstdag heerlijk rustig met z’n twee. Ik ga je menu optie overwegen, dankjewel.

    • Simone van den Berg

      Ik weet precies wat je bedoelt! Vorig jaar hadden we hetzelfde. Dit jaar wat makkelijker omdat we eerste kerstdag vrienden hebben en dan gaan gourmetten. Dat is lekker makkelijk. Tweede kerstdag komt mijn schoonvader da we doen het met 1 menu dit keer. Alhoewel mijn ouders misschien nog op kerstavond…. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos