Met de opkomst van steeds meer plantaardig eten kon een vegan kerstmenu natuurlijk niet uitblijven. Wil je niet perse een heel vegan kerstmenu dan kun je hier natuurlijk ook een aantal elementen uit gebruiken. Het hoofdgerecht van de geroosterde bloemkool is sowieso een winnaar en ook die soep is niet te versmaden. Dit drie gangen kerstmenu is eenvoudig en maakt gegarandeerd indruk.

Vegan kerstmenu

Met de razendsnelle opkomst van een vegan lifestyle is de kans dat je een gast krijgt met kerst die vegan eet niet zo gek meer. Was het vroeger voorbehouden aan geitenwollensokken types, tegenwoordig is vegan hip and happening. Tijd dus voor een vegan kerstmenu.

Het menu

Ajo Blanco

Gevulde bloemkool

Stoofpeertjes zonder suiker met kokosyogurt

Voorgerecht

Een ajo blanco is een heerlijke soep die een friszoete smaak heeft en heel verrassend is met de druiven erin. Met deze heerlijke soep die je ook nog eens ruim van tevoren klaar kan maken sla je zeker geen flater als voorgerecht.

Ajo Blanco

Vegan kerstmenu ajo blanco

Hoofdgerecht

Gevulde bloemkool met kastanjepuree en hazelnoten

Gevulde bloemkool met kastanjepuree | simoneskitchen.nl

Die veelzijdige bloemkool laat ook hier weer zien dat het een prima vervanger is voor een gerecht met vlees. Door de vulling met kastanje en champignons is de smaak heerlijk en verrassend.

Dessert

Voor het dessert staan er heerlijke stoofpeertjes op het menu die je maakt zonder suiker en serveert met romige kokosyoghurt. Let op dat je de honing uit het recept vervangt voor ahornsiroop om het volledig vegan te maken. Dat is de enige aanpassing die nodig is. En je vegan kerstmenu is een feit.

stoofpeertjes met kokosyoghurt

Voorbereiden

Je vegan kerstmenu is makkelijk bijna volledig voor te bereiden zodat je op de avond zelf weinig werkt meer hebt. De soep serveer je koud dus die is een paar uur van tevoren klaar te maken en bewaar je in de koeling.

Het hoofdgerecht maak je klaar tot aan het moment dat de bloemkool de oven in moet. Daar wacht je mee tot je gasten aan tafel zitten. Is de bloemkool dan heel erg koud, calculeer dan iets meer tijd in de oven in.

De stoofpeertjes maak je al van tevoren klaar en serveer je vlak voor het opdienen met de kokosyoghurt en ahornsiroop.

Zo wordt je vegan kerstmenu zeker een succes!

En als je nog op zoek bent naar een leuk snackje bij de koffie of de borrel check dan vooral  deze gevulde dadels

Delen is fijn!