Simone's Kitchen

Geroosterde pompoensalade met linzen

Geroosterde pompoen salade | simoneskitchen.nl

Geroosterde pompoensalade

Een heerlijke pompoensalade met geroosterde pompoen, linzen en lekker veel rucola. Weer eens een hele andere manier om pompoen te eten!

Ik hou van de herfst… Het is die veelbelovende geur die in de lucht hangt en een verandering van weer aankondigt. Bladeren die vallen, temperaturen die naar beneden kelderen en winter die langzaam maar zeker dichterbij komt. Ik hou ook van de herfst vanwege de geweldige hoeveelheid prachtige ingrediënten die dan tot onze beschikking staan en pompoen is daar een van de meest prominente van.

Pompoen kun je tegenwoordig natuurlijk het hele jaar kopen. Maar voor mij blijft het een ingredient dat verbonden is met de herfst. Bovendien is flespompoen zeker niet de lekkerste pompoen. In deze geroosterde pompoensalade gebruikte ik wel flespompoen overigens, maar kun je een andere pompoen vinden dan heeft dat de voorkeur.

Geroosterde pompoensalade met rucola

Roosteren

In de pompoensalade gebruikte ik geroosterde pompoen. Persoonlijk vind ik dat het allerlekkerste, want door koken verlies je vrij veel smaak van de pompoen. Voor de linzen nam ik puy linzen. Die kun je niet altijd even goed verkrijgen, dus gebruik vooral ook andere linzen. Ik nam de gedroogde variant. Wil je wat sneller werken (alhoewel je die linzen goed kunt koken terwijl de pompoen roostert) dan kies je voor linzen uit blik of pot.

Ik heb het hier niet gebruikt maar serveer de pompoensalade ook vooral eens met blauwe kaas en paddestoelen om het nog meer een herfstig tintje te geven! De rucola kun je desgewenst ook variëren met veldsla of een andere bladgroente. Ik vind rucola hier het lekkerste omdat het notige karakter van dit groen perfect past bij de pompoen.

Eet smakelijk alvast en geniet van de herfst! Stormachtige dagen zijn perfect om lekker te koken.. 😉

Check vooral ook de 10 lekkerste recepten met pompoen of alle recepten met pompoen.

Geroosterde pompoen salade | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Geroosterde pompoensalade

Een lekkere pompoensalade met linzen en rucola
Voorbereidingstijd: 20 min
Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 kg flespompoen geschild en in 2 cm stukken
  • olijfolie
  • 100 g gedroogde linzen (puy linzen of andere)
  • 75 g rucola
  • 1 tl sesamzaadjes geroosterd
  • 3 lente uitjes gesneden

Soja Dressing

  • 5 el olijfolie
  • 3 el balsamic azijn
  • 1 el sojasaus
  • 1 rode peper zaadjes verwijderd en fijn gesneden
  • 1 teen knoflook fijn gesneden
  • 1 tl honing

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 C. Maak de pompoen schoon en snij in stukken en leg op een bakplaat. Bestrooi met zout en peper en bak in de oven voor ongeveer 20 minuten. Schud af en toe even de bakplaat om. Kook de linzen ondertussen gaar in kokend water in ongeveer 15 minuten of tot al dente.
  • Doe de ingredienten voor de dressing bij elkaar en mix. Leg de rucola op een ondiepe schaal en leg de geroosterde pompoen en de linzen erop. Sprenkel de dressing eroverheen en serveer met de sesam zaadjes en lente ui
Gang: Maaltijdsalade
Trefwoord: linzen, pompoen

Voedingswaarde

Calorieën: 507kcal, Koolhydraten: 81g, Eiwit: 13g, Vet: 19g, Verzadigd vet: 3g, Meervoudigd onverzadigd vet: 2g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 13g, Natrium: 287mg, Kalium: 2206mg, Vezels: 19g, Suiker: 16g, Vitamine A: 54040IU, Vitamine C: 130mg, Calcium: 319mg, Ijzer: 7mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

7 comments

  1. Besef me nu eigenlijk pas,dat ik ook alleen pompoen eet in de herfst…

  2. Ik hou zo van pompoen! Bijna alles waar het in zit vind ik heerlijk. Salade heb ik er nog niet mee gemaakt, dus ik ga dit recept opslaan om ook dat een keer te proberen.

  3. Wat heerlijk !!! Ben dol op pompoen 🙂 Hoe krijg jij die mooie printversie op je blog?
    Groetjes Julie

  4. Pingback: Pompoenlasagne met Aziatische twist | Simone's Kitchen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.