Simone's Kitchen

Geroosterde pompoen salade

Butternut squash salad | insimoneskitchen.com

Ik hou van de herfst… Het is die veelbelovende geur die in de lucht hangt en een verandering van weer aankondigt. Bladeren die vallen, temperaturen die naar beneden kelderen en winter die langzaam maar zeker dichterbij komt. Ik hou ook van de herfst vanwege de geweldige hoeveelheid prachtige ingredienten die dan tot onze beschikking staan en pompoen is daar misschien wel de meest duidelijke van. Ok.ok, ik weet ook wel dat je tegenwoordig het hele jaar door flespompoen kunt kopen maar ik gebruik ze eigenlijk alleen in de winter. Zal wel ouderwets zijn ofzo… Ik wil gewoon geen pompoen midden in de zomer. Jij?

In ieder geval heeft deze salade een hoop dingen die heerlijk zijn; pompoen, linzen en vers groen… Wat wil je nog meer?

 

Roasted pumpkin salad | insimoneskitchen.com

Geroosterde pompoen salade
Totale tijd
30 mins
 
Servings: 4 personen
Ingredienten
  • 2 kg flespompoen geschild en in 2 cm stukken
  • olijf olie
  • 100 g puy linzen
  • 100 g rucola
  • 1 tl sesam zaadjes geroosterd
  • 6 lente uitjes gesneden
Soja Dressing
  • 5 el olijfolie
  • 3 el balsamic azijn
  • 1 el soja saus
  • 1 rode peper zaadjes verwijderd en fijn gesneden
  • 1 teen knoflook fijn gesneden
  • 1 tl honing
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 C. Maak de pompoen schoon en snij in stukken en leg op een bakplaat. Bestrooi met zout en peper en bak in de oven voor ongeveer 20 minuten. Schud af en toe even de bakplaat om. Kook de linzen ondertussen gaar in kokend water in ongeveer 15 minuten of tot al dente.
  2. Doe de ingredienten voor de dressing bij elkaar en mix. Leg de rucola op een ondiepe schaal en leg de geroosterde pompoen en de linzen erop. Sprenkel de dressing eroverheen en serveer met de sesam zaadjes en lente ui

6 comments

  1. Besef me nu eigenlijk pas,dat ik ook alleen pompoen eet in de herfst…

  2. Ik hou zo van pompoen! Bijna alles waar het in zit vind ik heerlijk. Salade heb ik er nog niet mee gemaakt, dus ik ga dit recept opslaan om ook dat een keer te proberen.

  3. Wat heerlijk !!! Ben dol op pompoen 🙂 Hoe krijg jij die mooie printversie op je blog?
    Groetjes Julie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos