Geroosterde pompoensalade met linzen
Geroosterde pompoensalade
Een heerlijke pompoensalade met geroosterde pompoen, linzen en lekker veel rucola. Weer eens een hele andere manier om pompoen te eten!
Ik hou van de herfst… Het is die veelbelovende geur die in de lucht hangt en een verandering van weer aankondigt. Bladeren die vallen, temperaturen die naar beneden kelderen en winter die langzaam maar zeker dichterbij komt. Ik hou ook van de herfst vanwege de geweldige hoeveelheid prachtige ingrediënten die dan tot onze beschikking staan en pompoen is daar een van de meest prominente van.
Pompoen kun je tegenwoordig natuurlijk het hele jaar kopen. Maar voor mij blijft het een ingredient dat verbonden is met de herfst. Bovendien is flespompoen zeker niet de lekkerste pompoen. In deze geroosterde pompoensalade gebruikte ik wel flespompoen overigens, maar kun je een andere pompoen vinden dan heeft dat de voorkeur.
Roosteren
In de pompoensalade gebruikte ik geroosterde pompoen. Persoonlijk vind ik dat het allerlekkerste, want door koken verlies je vrij veel smaak van de pompoen. Voor de linzen nam ik puy linzen. Die kun je niet altijd even goed verkrijgen, dus gebruik vooral ook andere linzen. Ik nam de gedroogde variant. Wil je wat sneller werken (alhoewel je die linzen goed kunt koken terwijl de pompoen roostert) dan kies je voor linzen uit blik of pot.
Ik heb het hier niet gebruikt maar serveer de pompoensalade ook vooral eens met blauwe kaas en paddestoelen om het nog meer een herfstig tintje te geven! De rucola kun je desgewenst ook variëren met veldsla of een andere bladgroente. Ik vind rucola hier het lekkerste omdat het notige karakter van dit groen perfect past bij de pompoen.
Eet smakelijk alvast en geniet van de herfst! Stormachtige dagen zijn perfect om lekker te koken.. 😉
Check vooral ook de 10 lekkerste recepten met pompoen of alle recepten met pompoen.
Geroosterde pompoensalade
Ingrediënten
- 2 kg flespompoen geschild en in 2 cm stukken
- olijfolie
- 100 g gedroogde linzen (puy linzen of andere)
- 75 g rucola
- 1 tl sesamzaadjes geroosterd
- 3 lente uitjes gesneden
Soja Dressing
- 5 el olijfolie
- 3 el balsamic azijn
- 1 el sojasaus
- 1 rode peper zaadjes verwijderd en fijn gesneden
- 1 teen knoflook fijn gesneden
- 1 tl honing
Instructies
- Doe de ingredienten voor de dressing bij elkaar en mix. Leg de rucola op een ondiepe schaal en leg de geroosterde pompoen en de linzen erop. Sprenkel de dressing eroverheen en serveer met de sesam zaadjes en lente ui
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Check ook deze lekkere rucolasalade
Pingback: Pompoenlasagne met Aziatische twist | Simone's Kitchen
Wat heerlijk !!! Ben dol op pompoen 🙂 Hoe krijg jij die mooie printversie op je blog?
Groetjes Julie
He Julie, mijn blog is custom ontwerp dus dat heeft de designer gemaakt…:)
Ik hou zo van pompoen! Bijna alles waar het in zit vind ik heerlijk. Salade heb ik er nog niet mee gemaakt, dus ik ga dit recept opslaan om ook dat een keer te proberen.
Leuk Emily! Is zeker een aanrader!
Besef me nu eigenlijk pas,dat ik ook alleen pompoen eet in de herfst…
Ja is toch wel echt een herfstig gerecht he..?