Simone's Kitchen

Geroosterde groentes met tahini dressing

Geroosterde groenten met tahini dressing | simoneskitchen.nl

Een tijdje terug mocht ik een kijkje nemen in de fabriek van Vezet. Vezet is de groentesnijder van Albert Heijn. Dus alles wat je daar in de schappen vind aan gemaksgroentes komen daar vandaan. Ik vond dat de moeite waard om een kijkje te nemen dus ging ‘s morgens voor dag en dauw op pad naar Warmenhuizen (ik had geen idee waar het was maar ligt niet al te ver van Heerhugowaard vandaan). We kregen een volledige rondleiding door de fabriek en mijn hemel wat gaat daar een enorme berg groente per dag doorheen! Daar kun je je echt geen voorstelling van maken.

Geroosterde groentes met tahini dressing | simoneskitchen.nl

Na de rondleiding kregen we een lunch geserveerd die was gemaakt door Chantel’s Mengelmoes en mijn absolute favoriet was een gerecht met geroosterde groentes, geroosterde kikkererwten, kiemgroenten en een tahini dressing. Chantel had er ook nog mini stukjes ingelegde citroen bij gedaan. Net genoeg om dat hele kleine beetje fris te geven maar niet teveel om vies te worden… Ik had natuurlijk niet om het recept gevraagd, maar eenmaal thuis gekomen moest en zou ik het zelf proberen na te maken, want hoe lekker is dit?

Geroosterde groentes met tahini dressing | simoneskitchen.nl

Ik deed toen nog een whole30 dus kikkererwten mocht ik niet gebruiken op dat moment. Dus die heb ik achterwege gelaten en de ingelegde citroen ook. Ten eerste is die hier wat lastig te vinden en om nou een emmertje te gaan halen voor een flintertje leek me dan ook weer een beetje overbodig. Dus niet gedaan en de vereenvoudigde versie gemaakt.

En ook hartstikke lekker! Die tahini dressing is een uitkomst! Die ga ik zeker vaker maken. En geroosterde groentes op deze manier eten had ik ook nog niet eerder gedaan. Lekker als bijgerecht voor de BBQ! (of gewoon zomaar)

Geroosterde groentes met tahini dressing | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Geroosterde groentes met tahini dressing

Je kunt voor dit recept natuurlijk je eigen groentes roosteren. Sinds kort hebben ze bij Albert Heijn ook voorgeroosterde groentes. Zit verpakt en zonder enige toevoeging... Mocht je geen zin hebben om te roosteren is dat een goed alternatief. Uiteraard wordt de bereidingstijd dan een heel stuk korter.
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 30 min
Totale tijd: 40 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 courgette in lange stroken gesneden
  • 1 rode paprika in vieren zaadlijsten verwijderd
  • 1 gele paprika in vieren zaadlijsten verwijderd
  • 2 eetlepels tahini
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel tomaatazijn
  • peper
  • zout
  • kiemgroentes naar keus

Instructies

  • Bereid je courgette en de paprika stukken op een grillplaat of onder de gril in de oven (dat gaat wel snel te hard!) Laat even afkoelen en snij de groentes dan in stukjes
  • Maak een dressing door de tahini te mengen met de mosterd, de tomaat azijn en de zout en peper. Kijk even hoe dik het is en hoe het smaakt. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Leg de geroosterde groentes op een rijtje op een bord en doe daar de kiemgroentes overheen.
  • Druppel de dressing erover en geef de rest erbij.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.