Geroosterde groentes met tahini dressing
Een tijdje terug mocht ik een kijkje nemen in de fabriek van Vezet. Vezet is de groentesnijder van Albert Heijn. Dus alles wat je daar in de schappen vind aan gemaksgroentes komen daar vandaan. Ik vond dat de moeite waard om een kijkje te nemen dus ging ’s morgens voor dag en dauw op pad naar Warmenhuizen (ik had geen idee waar het was maar ligt niet al te ver van Heerhugowaard vandaan). We kregen een volledige rondleiding door de fabriek en mijn hemel wat gaat daar een enorme berg groente per dag doorheen! Daar kun je je echt geen voorstelling van maken.
Na de rondleiding kregen we een lunch geserveerd die was gemaakt door Chantel’s Mengelmoes en mijn absolute favoriet was een gerecht met geroosterde groentes, geroosterde kikkererwten, kiemgroenten en een tahini dressing. Chantel had er ook nog mini stukjes ingelegde citroen bij gedaan. Net genoeg om dat hele kleine beetje fris te geven maar niet teveel om vies te worden… Ik had natuurlijk niet om het recept gevraagd, maar eenmaal thuis gekomen moest en zou ik het zelf proberen na te maken, want hoe lekker is dit?
Ik deed toen nog een whole30 dus kikkererwten mocht ik niet gebruiken op dat moment. Dus die heb ik achterwege gelaten en de ingelegde citroen ook. Ten eerste is die hier wat lastig te vinden en om nou een emmertje te gaan halen voor een flintertje leek me dan ook weer een beetje overbodig. Dus niet gedaan en de vereenvoudigde versie gemaakt.
En ook hartstikke lekker! Die tahini dressing is een uitkomst! Die ga ik zeker vaker maken. En geroosterde groentes op deze manier eten had ik ook nog niet eerder gedaan. Lekker als bijgerecht voor de BBQ! (of gewoon zomaar)
Geroosterde groentes met tahini dressing
Ingrediënten
- 1 courgette in lange stroken gesneden
- 1 rode paprika in vieren zaadlijsten verwijderd
- 1 gele paprika in vieren zaadlijsten verwijderd
- 2 eetlepels tahini
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel tomaatazijn
- peper
- zout
- kiemgroentes naar keus
Instructies
- Bereid je courgette en de paprika stukken op een grillplaat of onder de gril in de oven (dat gaat wel snel te hard!) Laat even afkoelen en snij de groentes dan in stukjes
- Maak een dressing door de tahini te mengen met de mosterd, de tomaat azijn en de zout en peper. Kijk even hoe dik het is en hoe het smaakt. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Leg de geroosterde groentes op een rijtje op een bord en doe daar de kiemgroentes overheen.
- Druppel de dressing erover en geef de rest erbij.
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Wat leuk te lezen dat je bij mij in het dorp bent geweest. Vezet is een prachtig bedrijf waar we trots op zijn, ook nog koninklijk sinds vorig jaar! En Chantal doet het ook fantastisch met haar eigen bedrijf. Top dat je daar aandacht aan besteed hebt 🙂
En natuurlijk een heerlijk recept die ik zeker binnenkort ga uit proberen, waarvoor dank!!!
Ahh, dit klinkt echt zo ongelofelijk lekker! Goed idee, tahindressing!
Ja en echt zo ontzettend lekker!