Simone's Kitchen

Bakken maar geen eieren in huis? Hiermee vervang jij je ei.

Plotseling zin om te bakken maar heb je alles in huis behalve eieren? Of geen tijd of zin om naar de winkel te gaan. Eieren zijn gemakkelijk te vervangen in bak-recepten. Ik laat je zien hoe, het is een eitje!

Ga je eieren vervangen in een recept hou er dan wel rekening mee dat de meeste hieronder vermelde ingredienten wat minder bindkracht hebben dus een baksel zal iets lossen zijn dan je gewend bent.

Appelmoes. 

Appelmoes is een goede binder en brengt tegelijkertijd een subtiele zoetzure smaak aan je bakgerechten. Vervang 1 ei door 3 eetlepels appelmoes, en je kunt aan de slag! 

Appelmoes - eieren vervangen

Banaan. 

Banaan is hoog in zetmeel en daardoor werkt dit uitstekend om je beslag te binden. Prak 1 rijpe banaan om 1 eitje te vervangen. Het voegt overigens (net zoals de appelmoes) ook een zoete smaak toe. Dus wellicht kun je zelfs minder suiker gebruiken (win-win!) 

Ei vervangen

Chiazaad. 

Chiazaad heeft weinig smaak, en is daarom uitstekend geschikt om een eitje te vervangen. Om.1 ei te vervangen meng je 1 el chiazaad met 3 el water en laat minimaal 10 minuten staan. Het krijgt een soort gelei-achtige structuur die uitstekend je ei kan vervangen. 

Lijnzaad

Lijnzaad werkt op dezelfde manier als chiazaad. Je neemt 1 el lijnzaad (gemalen werkt het beste) en dit laat je 10 minuten staan in water. Verwerk het verder zoals je een ei zou verwerken.

chiazaad
Chia zaad

Notenpasta. 

Oké, deze is wel echt bepalend voor de smaak. Maar 3 flinke eetlepels pindakaas of andere notenboter is een goede vervanger voor 1 ei. 

Zin gekregen om te bakken? Probeer dan zeker deze Banoffee Pie, of deze goddelijke Pruimen Frangipane Taart! (of gewoon allebei…)

Delen is fijn!

Robbin de Bont

Ik ben Robbin. Ik hou van alles dat met eten te maken heeft. Al van kleins af aan sta ik in de keuken, en heb ik jaren in een speciaalbiercafé gewerkt, en meer dan twee jaar als barista. Ook heb ik een passie voor hockeyen, food fotografie en styling en staat mijn kleine appartement he-le-maal vol met planten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.