Simone's Kitchen

De snelle banoffee taart met dulce de leche

banoffee pie

Snelle versie van de banoffee pie

Dit calorieën bommetje is een snelle versie van het origineel. Banoffee is een samensmelting van de woorden banana en toffee. Een banaan-karameltaart is het dus eigenlijk.

Oorspronkelijk maak je dit recept met een bodem van korstdeeg. Dat is natuurlijk ook heel lekker, maar kost wat meer tijd om te maken. Deze maakte ik met een bodem van bastognekoeken. Het is wat kruimeliger dan een normale bodem, maar oooo zo lekker!

Banoffee pie

Dulce de leche

Om de banoffee pie te maken heb je dulce de leche nodig. Dit kun je soms kant- en klaar kopen maar is ook heel erg makkelijk om gewoon zelf te maken. Je kunt dat doen uit de oven of je kunt dulce de leche maken in een pan.

Je smeert de bodem van de banoffee taart in met dulce de leche. Een lekker dikke laag natuurlijk. Daarbovenop komt verse slagroom en daar weer bovenop doe je nog lekker wat banaan. En je eindigt met gehakte chocola.

Je kunt de banoffee pie ook afmaken met chocoladevlokken overigens.

Lemon curd

Ik deed een paar eetlepels lemon curd door de slagroom heen. Dat vind ik persoonlijk echt heel erg lekker en het maakt het geheel een klein beetje frisser. Het blijft natuurlijk een nogal zwaar dessert maar door de limoen voelt het toch net even anders.

Je kunt hier ter variatie ook allerlei ander fruit voor gebruiken natuurlijk. Vooral boven op de banoffee pie kun je de banaan aanvullen met bijvoorbeeld aardbeien, blauwe bessen of wat passiefruit. Mogelijkheden genoeg.

Snij kleine stukjes van de banoffee pie, want het is echt flink machtig. Ik ga ervan uit dat je uit deze taart zo’n 12 stukken met gemak kunt snijden. Misschien zelfs nog wel meer.

Bewaren banoffee pie

De banoffee pie kun je het beste vers maken. Je kunt de taart al grotendeels klaarmaken door de bodem te maken, de dulce de leche erover te verdelen en dit verder afgedekt in de koeling te zetten. Op het moment dat je de taart wil serveren hoef je dan alleen nog de banaan erover te verdelen en de slagroom te kloppen. Dat is zo gepiept.

Banoffee pie
Print recept Pin recept
No ratings yet

Banoffee pie maken

Een snelle versie van de banoffee pie
Porties: 12 personen

Ingrediënten

  • 1 blikje dulce de leche
  • 280 gr bastogne koeken 1 pak
  • 100 gr roomboter gesmolten
  • 4 bananen
  • 3 el lemoncurd
  • 200 ml slagroom
  • 1 tl vanille extract
  • 50 gr pure chocola gehakt (of chocolade vlokken)

Instructies

  • Neem een vlaaivorm met een losse bodem en vet deze licht in.
  • Doe alle bastognekoeken in de keukenmachine en maal deze fijn. Roer de gesmolten roomboter erdoor.
  • Stort het mengsel in de klaarstaande vorm en druk dit goed aan met je handen of met een lepel. Zet dit minimaal 1 uur in de koelkast.
  • Haal uit de koeling en smeer het lekker dik in met de dulce de leche. Snij twee van de bananen in plakjes en verdeel dit over de karamellaag.
  • Klop de slagroom stijf met de lemoncurd en het vanille extract en verdeel de slagroom over de taart.
  • Garneer met de overige banaan en de fijngehakte chocola
Gang: Dessert
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: banaan, dulce de leche

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 287kcal, Koolhydraten: 33g, Eiwit: 2g, Vet: 17g, Verzadigd vet: 10g, Cholesterol: 41mg, Natrium: 198mg, Kalium: 246mg, Vezels: 2g, Suiker: 15g, Vitamine A: 478IU, Vitamine C: 4mg, Calcium: 34mg, Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.