Dulce de leche maken uit de oven is heel eenvoudig en heeft als voordeel dat je er niet bij hoeft te blijven. Uiteraard zijn er meer manieren om deze karamel te maken, check voor meer informatie deze post.

dulce de leche | simoneskitchen.nl

Maak dulce de leche uit de oven

Het maken van dulce de leche stond echt al een hele tijd op mijn lijstje van ’things to do’ maar de verhalen die ik hoorde zo her en der deden me toch elke keer weer aarzelen. Blikjes die ontploften enzo…. je hebt het ongetwijfeld wel eens eerder gehoord. En ja ik weet inmiddels ook dat het wel meevalt, althans dat wordt me dan verzekerd maar toch… Ik weet hoe ik ben. Dan vergeet ik er stiekem toch op te letten, zit er te weinig water in de pan en boem… Zo gaat dat gewoon bij mij. (inmiddels weet ik beter en maak ik het altijd in een pan, maar uit de oven is nog steeds heel makkelijk..)

Dus toen ik van Tom een blikje gecondenseerde melk kreeg in een van onze black boxen moest ik natuurlijk wel iets ermee doen. En wat kun je nog meer doen met gecondenseerde melk als dulce de leche maken? Ik zou het niet weten in ieder geval.

Dulce de leche | simoneskitchen.nl

Eenvoudig

Maar… je kunt het dus gewoon dulce de leche in de oven maken! Simpelweg het blikje in een ovenschaaltje doen, de oven in voor een uurtje of anderhalf en voila; dulce de leche. De mijne is wat lichtjes, ik denk dat ik hem de volgende keer ietsje langer in de oven laat voor het betere caramel ‘gevoel’ maar het was erg lekker dus in die zin; missie geslaagd.

En de feestdagen komen er weer aan en dan kun je zo ontzettend veel lekkers maken met dulce de leche dat het echt de moeite waard is!

Dulce de leche uit de oven | simoneskitchen.nl

Andere manieren om dulce de leche te maken

In een pannetje

Inmiddels heb ik aardig wat opmerkingen ontvangen op deze post en daarom deel ik hier nog eens een hele makkelijke manier om dulce de leche te maken. Het kan namelijk ook gewoon ouderwets in een pannetje. Ben je bang voor aanbakken doe het dan au bain marie. Ik ga het binnenkort zelf uitproberen. Had geen idee dat het mogelijk was!

In het blikje

Er wordt me op meerdere manier verzekerd dat het koken van het blikje echt niet zo scary is als ik dacht.. 🙂 Zorg alleen dat je de etiketten van tevoren verwijderd en dat er genoeg water in de pan zit. Breng aan de kook en laat het water met het blikje voor een uur of 3 rustig pruttelen. Het hoeft natuurlijk niet hard te koken.

dulce de leche uit de oven

Dulce de leche uit de oven

No ratings yet

clock
voorbereiding 10 minuten
bereiding 1 uur 30 minuten
totaal 1 uur 40 minuten

Ingrediënten

  • 1 blikje gecondenseerde melk

  • Verwarm de oven voor op 220 C. Giet de inhoud van het blikje in een ondiepe ovenschaal en dek stevig af met aluminium folie. Zodra het afgedekt is, zet je deze ovenschaal in een grotere ovenschaal zodat je hier heet water in kunt doen. Dit moet tot halverwege je afgedekte schaaltje komen. Zet dit in de oven en laat dit voor 1 tot 1,5 hr staan. Check af en toe even het water niveau in de andere schaal en vul bij waar nodig.
  • Verwijder de schaal uit de oven en zodra de dulce de leche donker genoeg is, klop je het door tot het glad is en laat dan afkoelen…. Lekker!

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.