Simone's Kitchen

Dag #2 – whole30 Biefreepjes met broccoli

biefreepjes met broccoli. Whole30 recepten | simoneskitchen.nl

Gisteren had ik deze lekkere biefreepjes met broccoli en champignons als lunch. Dat is dan toch wel het grote voordeel van thuis werken want voor Tom is het nog een uitdaging om helemaal whole30 te eten, maar al met al doet hij het ook nog redelijk. Dag 2 is dus achter de rug…Vast geslapen. Veel beter als de afgelopen dagen maar dat kan toeval zijn. Ik moet verschrikkelijk vaak naar het toilet, wat niet helemaal verklaard kan worden door de hoeveelheid water die ik drink want dat is niet dramatisch meer als anders. Ik drink altijd al vrij goed water. Heb standaard een fles water op mijn bureau staan en drink daar gedurende de dag van. Dus dat is niet veranderd.

Biefreepjes met broccoli. Whole30 recepten | simoneskitchen.nl

Af en toe een beetje een zwaar hoofd vandaag maar dat schijnt normaal te zijn.
Ellen van Inmyredkitchen had een goed idee voor een kip recept en jee, dat was inderdaad een topper! Maar die deel ik morgen met je… Crackling chicken….

Ik ga de title nummering even anders maken, want dag 3 is het nu maar Ik schrijf een dag later natuurlijk over dag 2. Ik raak er zelf van in de war! Haha.

Wat aten we dag 2?
Ontbijt
Omelette met gerookte kip, courgette en bosuitjes

Lunch
Deze biefreepjes met broccoli en champignons

Diner
Crackling chicken met bietjes en bloemkool couscous en hazelnoten. Paste qua combi niet helemaal bij elkaar maar was er niet minder lekker om!

Biefreepjes met broccoli en kastanje champignons
Marineren
2 uur
Totale tijd
30 min
 
Servings: 2 personen
Ingredienten
  • 250 gr biefstuk of rosbief
  • 100 ml kokosnoot aminos
  • 2 tenen knoflook fijn gesneden
  • stuk gember geraspt of fijn gesneden
  • paar bosuitjes
  • halve stronk broccoli
  • 100 gr kastanje champignons
  • kokosolie om in te bakken
  • zout
  • peper
Instructies
  1. Doe de kokosnoot aminos, de knoflook en de gember bij elkaar in een kom. Leg hier de plakjes vlees in. Ik heb plakken gebruikt, maar heb je vlees aan een stuk, snij het dan eerst in grove repen.
  2. Snij de bosuitjes fijn en doe bij de marinade. Dek af en zet in de koelkast voor ongeveer 1-2 uur.
  3. Zodra je klaar bent om te gaan eten, maak je kleinere roosjes van de broccoli en blancheer je die een paar minuutjes in kokend water. Haal eruit en laat uitlekken.
  4. Verhit de kokosolie in een wok en haal het vlees uit de marinade en bak snel rondom gaar. Voeg de champignons en de broccoli toe en de rest van de marinade uit je kom. Bak het geheel even flink op heet vuur door en voeg zout en peper toe waar nodig.
  5. Schep op een bord en smullen maar!

Delen is fijn!

1 comment

  1. Pingback: Dag 3 - whole30 krokante kip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos