Citroenlimonade met basilicum
Perfect voor warme zomerdagen is deze citroenlimonade met basilicum. Die maak je natuurlijk gewoon lekker zelf met dit eenvoudige recept van Delicious.
Citroenlimonade met basilicum
Het risico bestaat dat ik al te laat ben met het delen van dit lekkere zomerse drankje. Ik was namelijk het recept kwijt. Ik wist dat ik dit ooit had gemaakt uit een Delicious maar welke… dat was mij een beetje een raadsel. Echter bracht Google zojuist opheldering. Het recept komt namelijk uit het allereerste Delicious kookboek. Het is maar dat je het weet.
Zomers
Leek me het goede moment om het dan toch nog maar even te delen nu het nog officieel zomer, alhoewel ik net las dat de herfst officieel begint op 1 september. Althans metereologisch dan. Niet volgens de kalender. En op dit moment kan ik je ook nog niet vertellen wat het weer gaat doen tegen de tijd dat dit online komt, maar gelukkig komt er altijd wel weer een nieuwe zomer. Dus… Deze citroenlimonade kun je gewoon saven in je favorieten voor een volgend seizoen indien nodig.
Suiker
Dit is overigens zeker geen gezond drankje. Er gaat namelijk flink wat suiker in, maar dat is wel nodig anders krijg je een zure bek door de citroen. En ach, zo af en toe mag dat wel toch? Het lijkt aardig wat maar onthoud dat je de limonade aanmaakt met water, dus al met al valt het met die suiker wel mee.
Om deze citroenlimonade te maken maak je eerst een suikersiroop. Die laat je af koelen en daar maak je de limonade mee aan. Je kunt het aanvullen met bruisend water of gewoon met plat water. Ik ben geen fan van koolzuur dus ik maakte het met plat water, maar beiden is natuurlijk prima.
We maakten het ook ietsje eenvoudiger dan in het oorspronkelijke recept, maar het is vrij flexibel dus probeer het gewoon te maken zoals jij denkt dat lekker is. Het lijkt wel een beetje op een awa di lamunchi maar dan net even anders.
Citroenlimonade met basilicum
Benodigdheden
Ingrediënten
- 110 gr kristalsuiker
- ijsblokjes
- 4 citroenen sap
- 1 basilicumplantje + extra om te serveren
- water om aan te vullen
Instructies
- Doe eerst de suiker in een steelpannetje en zet op laag vuur. Doe er 125 ml water bij en zet het vuur wat hoger. Breng aan de kook en laat rustig pruttelen tot de vloeistof helder wordt en alle suiker is opgelost. Neem nu van het vuur en laat afkoelen.
- Verdeel de citroensiroop over glazen en vul bij met water tot de gewenste smaak. Serveer met verse basilicum en ijsblokjes.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.