Een lekkere combinatie van bloemkool en aardappel is deze bloemkool aardappelpuree. Ik serveer het graag met wat bacon crumble eroverheen.

Bloemkool aardappelpuree met bacon | simoneskitchen.nl

Bloemkool aardappelpuree

Een echte goede aardappelpuree is natuurlijk heerlijk, maar hoe lekker is het om dit te combineren met bloemkool? In deze bloemkool aardappelpuree heb je het beste van beiden met elkaar gecombineerd. Heerlijk als bijgerecht voor stoofschotels maar ook prima om zo te eten. Er zit tenslotte alles al in.

Klaagzang

Zo… mag ik even klagen? Weet je wel hoe lastig het is (lees: onmogelijk) om te koken als je twee gebroken enkels hebt? Echt ik ben superblij met alle hulp die ik krijg anders zou het helemaal een droevige gebeurtenis worden hier op mijn blog en juist nu is dat eigenlijk heel erg belangrijk. Want fotoshoots zijn ook niet echt eenvoudig als je niet kunt lopen en dus ben ik ineens in grote mate afhankelijk van de inkomsten via mijn blog. Toch een andere insteek ineens.

En zo fotografeer je dan puree vanuit bed.. :)
En zo fotografeer je dan puree vanuit bed.. 🙂

Frustratie

Maar vooral mis ik het koken nu al. Zó frustrerend als iemand anders in de keuken aan het werk is en je kunt niks doen. Wordt er nu al gek van en ik moet nog even een flink aantal maanden. Zucht…

Maar dat even terzijde; daar gaat het nu even niet om. Deze overheerlijke bloemkool aardappelpuree heeft Tom gemaakt voor bij de zalige stoofschotel die vriendinnetje Esmee van de week maakte en is geweldig voor op de kersttafel. Toch net even anders dan gewone aardappelpuree!

Om de bloemkool aardappelpuree te maken kook je de aardappel en de bloemkool bij elkaar in een grote pan. Ik hou wel een beetje structuur in mijn puree dus ik gebruik een stamper om het door elkaar te mengen. Een flinke klont boter en een scheutje melk maakt het geheel af. Wil je liever geen gewone melk gebruiken dan kun je dit natuurlijk ook met amandelmelk doen.

Of maak het gerecht vega of zelfs vegan door de boter te vervangen voor plantaardige boter, de melk door amandelmelk en de spekblokjes en het ontbijtspek door geroosterde nootjes.

Stamppot basis

Je kunt de bloemkool aardappelpuree overigens ook prima gebruiken als basis voor een stamppot. Heerlijk met rauwe andijvie bijvoorbeeld!

Bloemkool aardappelpuree met bacon | simoneskitchen.nl

Bloemkool en aardappelpuree met bacon

5 van 1 stem
GangBijgerecht
KeukenHollandse keuken

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 20 minuten
totaal 35 minuten

4 personen

Materiaal

  • Pureestamper

Ingrediënten

  • 500 gr aardappels in stukken
  • 500 gr bloemkool in roosjes
  • klontje boter
  • scheutje melk
  • 100 gr spekblokjes
  • paar plakjes ontbijtspek

  • Maak de aardappels schoon en de bloemkool en doe bij elkaar in een grote pan. Breng aan de kook en kook tot beetgaar.
  • Intussen bak je de spekjes uit in een koekenpan en bewaar wat van het vrijgekomen vet.
  • Bak de plakjes ontbijtspek en laat deze uitlekken op een stuk bakpapier.
  • Pureer de aardappel en de bloemkool samen met de boter en een beetje melk. Doe er zoveel bij tot het smeuïg genoeg is naar je smaak.
  • Roer de spekjes erdoor heen en bij serveren verkruimel je de plakjes ontbijtspek eroverheen.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 256kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwit: 16g | Vet: 10g | Verzadigd vet: 6g | Meervoudigd onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Transvet: 1g | Cholesterol: 47mg | Natrium: 833mg | Kalium: 908mg | Vezels: 5g | Suiker: 4g | Vitamine A: 136IU | Vitamine C: 85mg | Calcium: 49mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.