Bloemkool aardappelpuree met bacon crumble
Een lekkere combinatie van bloemkool en aardappel is deze bloemkool aardappelpuree. Ik serveer het graag met wat bacon crumble eroverheen.
Bloemkool aardappelpuree
Een echte goede aardappelpuree is natuurlijk heerlijk, maar hoe lekker is het om dit te combineren met bloemkool? In deze bloemkool aardappelpuree heb je het beste van beiden met elkaar gecombineerd. Heerlijk als bijgerecht voor stoofschotels maar ook prima om zo te eten. Er zit tenslotte alles al in.
Klaagzang
Zo… mag ik even klagen? Weet je wel hoe lastig het is (lees: onmogelijk) om te koken als je twee gebroken enkels hebt? Echt ik ben superblij met alle hulp die ik krijg anders zou het helemaal een droevige gebeurtenis worden hier op mijn blog en juist nu is dat eigenlijk heel erg belangrijk. Want fotoshoots zijn ook niet echt eenvoudig als je niet kunt lopen en dus ben ik ineens in grote mate afhankelijk van de inkomsten via mijn blog. Toch een andere insteek ineens.
Frustratie
Maar vooral mis ik het koken nu al. Zó frustrerend als iemand anders in de keuken aan het werk is en je kunt niks doen. Wordt er nu al gek van en ik moet nog even een flink aantal maanden. Zucht…
Maar dat even terzijde; daar gaat het nu even niet om. Deze overheerlijke bloemkool aardappelpuree heeft Tom gemaakt voor bij de zalige stoofschotel die vriendinnetje Esmee van de week maakte en is geweldig voor op de kersttafel. Toch net even anders dan gewone aardappelpuree!
Om de bloemkool aardappelpuree te maken kook je de aardappel en de bloemkool bij elkaar in een grote pan. Ik hou wel een beetje structuur in mijn puree dus ik gebruik een stamper om het door elkaar te mengen. Een flinke klont boter en een scheutje melk maakt het geheel af. Wil je liever geen gewone melk gebruiken dan kun je dit natuurlijk ook met amandelmelk doen.
Of maak het gerecht vega of zelfs vegan door de boter te vervangen voor plantaardige boter, de melk door amandelmelk en de spekblokjes en het ontbijtspek door geroosterde nootjes.
Stamppot basis
Je kunt de bloemkool aardappelpuree overigens ook prima gebruiken als basis voor een stamppot. Heerlijk met rauwe andijvie bijvoorbeeld!
Bloemkool en aardappelpuree met bacon
Benodigdheden
- Pureestamper
Ingrediënten
- 500 gr aardappels in stukken
- 500 gr bloemkool in roosjes
- klontje boter
- scheutje melk
- 100 gr spekblokjes
- paar plakjes ontbijtspek
Instructies
- Maak de aardappels schoon en de bloemkool en doe bij elkaar in een grote pan. Breng aan de kook en kook tot beetgaar.
- Intussen bak je de spekjes uit in een koekenpan en bewaar wat van het vrijgekomen vet.
- Bak de plakjes ontbijtspek en laat deze uitlekken op een stuk bakpapier.
- Pureer de aardappel en de bloemkool samen met de boter en een beetje melk. Doe er zoveel bij tot het smeuïg genoeg is naar je smaak.
- Roer de spekjes erdoor heen en bij serveren verkruimel je de plakjes ontbijtspek eroverheen.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Je mag zeker klagen Simone! Voor iemand die altijd bezig is, valt dit absoluut niet mee!
Het recept ziet er overigens heerlijk uit en de foto is enorm grappig. Humor heb je in elk geval nog wel. Jammer dat het je eigen voeten zijn en niet van een figurant. ?
Veel sterkte Simone en een snel herstel.
Lieve groetjes,
Yvon