Hamburger met roquefort
Hamburger met roquefort
Als er iets het ultieme comfort food is dan is het wel de hamburger. En natuurlijk kun je een traditionele maken met de standaard toppings maar met een hamburger kun je natuurlijk oneindig veel kanten uit. Het leuke is dat Heinz nu een wedstrijd heeft uitgeschreven waarin jij jouw ultieme hamburger recept kunt insturen en niemand minder dan Ron Blauw beoordeelt deze, tijdens een groot finale evenement! Is de hamburger goed genoeg dan maak je kans op een heuse plek op de kaart van Ron’s Gastrobar!
En dus leek het me leuk om dan maar meteen mijn favoriete hamburger met roquefort hier met jullie te delen. Al vaker gemaakt maar zoals je ziet is het niet ’s werelds meest fotogenieke burgertje. Maar het gaat om de smaak!
Maar misschien heb jij wel een veel beter recept, want deze ga ik in ieder geval niet insturen… 😉 Als je van blauwe kaas houdt dan is dit jouw burger want deze beauty is voor een gedeelte gevuld met roquefort kaas. Of althans die zit erdoor heen gekneed. Daarnaast gebruikte ik een flinke hoeveelheid verse bieslook, zout, peper en wat pittige saus zoals tabasco.
Lekker sloppy
Een gebakken eitje erop, natuurlijk met Heinz ketchup en aanvallen maar. O en het eten is ongeveer net zo sloppy als je je voorstelt, zeker omdat ik ervan houd om mijn burger op een knapperig broodje te doen. Voor mij geen soppige zachte broodjes, maar dat maakt het fatsoenlijk opeten een ietwat ongemakkelijk. Wil je het beter doen als ik – en daar is niet zoveel voor nodig – check dan even het filmpje hieronder waarin Ron Blauw je laat zien hoe je een echt goede burger maakt. het filmpje daaronder gaat over de toppings en op youtube vind je ook nog een filmpje over het broodje.
Wil je mijn hamburger proberen?
Roquefort bieslook burger
Ingrediënten
- 300 gr gehakt half om half
- 50 gr roquefort
- flinke hand verse bieslook klein gesneden
- zout
- peper
- tabasco of pittige mosterd
- wasabi rucola
- ei
- Heinz tomaten ketchup
- Doe het gehakt en de roquefort bij elkaar in een kom. Kruimel de roquefort in kleine stukjes, je wilt dat het door het gehakt heen gaat zitten.
- Voeg de bieslook, het zout en peper toe en gebruik wat van de tabasco of mosterd voor de pit. Let op dat de roquefort zelf ook al vrij zoutig is dus wees niet te scheutig met het zout
- Gril een broodje kort op een grilplaat of onder de gril in de oven (ik gebruik meestal een panini toaster
- Maak mooie platte burgers van je gehakt mengsel en leg dit op de grillplaat of in de koekenpan.
- Beleg je broodje met wat van de wasabi rucola (o.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn maar je kunt natuurlijk ook gewone rucola gebruiken)
- Doe het gebakken ei op je hamburger, doe er nog wat verse bieslook overheen en tomaten ketchup van Heinz en aanvallen maar!
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Ik heb mijn burger ingezonden hoor Simone!! Net op tijd ;)… het recept staat op mijn blog 🙂 Ciao!
Yay! O goed, ik ga zo even kijken!
Oh wat een leuk idee! Trouwens ik vind je burger er wel appetijtelijk uitzien hoor…zou er zo een hap van nemen 😉 Ik houd alleen niet echt van roquefort maar dat zou ik natuurlijk kunnen vervangen door een kaas die ik wel lekker vind. Wie weet waag ik een kans..ik ben dol op hamburgers 🙂
En het is zo lekker roquefort! Maar je kunt inderdaad natuurlijk gewoon elke willekeurige kaas gebruiken die je maar wilt! Wel doen hoor. Ben benieuwd wat je maakt!
Heb onlangs een boek gekocht met “originele burgers”… wanneer ik deze post lees wordt mijn boek plots wel heel oninteressant :p. Wel leuk idee. Zal het eens proberen. Aangezien ik een kaasfreak ben zal het alleen maar goed kunnen uitpakken 😉
Nou deze is zeker lekker Tamara dus ik zeg gewoon doen… En hoezo? Zijn de burgers in je boek met originele burgers niet origineel? 😉
Gisteren gegeten… was HEERLIJK 🙂 Je zou denken dat een boek met 50 verschillende burgers eens iets anders zou tonen… niet dus :p. Nu ja, voor die 5 euro dat ik ervoor betaald heb had ik misschien ook niets anders moeten verwachten :p