Zo het zit er weer op… Voor de oplettende lezer onder ons; ja ik weet dat ik me er niet volledig aan heb gehouden gedurende de afgelopen 30 dagen (Noorwegen kwam soort van in de weg te zitten) en dat ik had gezegd dat ik opnieuw ging tellen, maar…. langer als 30 dagen krijg ik echt niet voor elkaar.

Dus… 30 dagen. Ik vind het weer meer dan genoeg geweest. Het is wel goed geweest om even een kick start te maken voor gezonder leven… Maar ik ben echt blij dat ik geen gluten-, zuivel of weet ik wat voor allergie heb. Stel je voor dat je nooit meer je tanden mag zetten in zo’n heerlijk knapperig broodje zuurdesem (om maar wat te noemen)

whole30recap

En nee we gaan nu niet holadiejee ineens weer helemaal los met suikerbommetjes en dat soort zaken. De planning is dat we gewoon door gaan met lekker en gezond eten maar wat flexibeler als tijdens de whole30.

Ik kan ook wel verklappen dat we de laatste dagen met moeite zijn doorgekomen. Het is dat we meestal op verschillende momenten een zwak minuutje hadden, anders was het een whole25 geworden denk ik. Maar als ik het niet meer zag zitten en de eieren mijn neus uit kwamen, was Tom de sterke en andersom. Resultaat; we hebben het gehaald…

Het eten

Je kunt absoluut heerlijk eten als je geen zuivel, granen, alcohol, peulvruchten of  suiker gebruikt. Het avondeten was – met uitzondering van wellicht een of twee gerechten – allemaal heerlijk. Ook de lunch is prima te doen en aangezien het toch zomer was, is een salade op zijn tijd echt geen straf. Dus daar hebben we lekker van gesmikkeld. De ontbijtjes…. nou die vind ik echt vreselijk…. Ik ben gek op een goede omelet, maar na 30 omeletten… Je snapt waar ik heen ga of niet? En ja tuurlijk volgens de boeken mag je ook een gebraden kip als ontbijt eten, of bloemkool couscous of leftovers van de dag ervoor, maar serieus… ik ben daar niet van. Vind het niet naar binnen te krijgen vroeg in de ochtend. Bleghhh… De laatste paar dagen hebben we dan ook – wat eigenlijk ook niet mag – een smoothie gegeten als ontbijt. Dat vult veel minder en is veel minder goed voor je bloedsuiker, maar wel beter voor ons humeur.

Het gewicht

Laten we eerlijk wezen; ja we hebben de whole30 niet alleen gedaan om af te vallen, maar het is natuurlijk wel leuk meegenomen. Totale score voor mij – 6 kg. Totale score voor Tom -4,5 kg. Niet onaardig in een maand zou ik zeggen. En daar gaan we dan nu verder aan bouwen, want er moet nog meer af… Maar het is lekker dat het begin er is. Ik ben er ook wel een beetje klaar mee dat ik elk jaar diezelfde kilo’s af val… Hahaha… Het noodlot van een food fotograaf en foodblogger… Zucht… Maar dit keer moet het wat constructiever worden. Geen crashdieet (daar geloof ik uberhaupt niet in) en gewoon een betere balans zien te vinden tussen gezond en minder gezond.

Whole30 recap | simoneskitchen.nl

De rest

Ik realiseer me nu pas… (grappig hoe dat werkt) dat de overbelaste/ontstoken spier in mijn rug al twee weken rustig is. En dat nadat ik er al maaaaanden last van had. Dat was wel iets waar ik een beetje op gehoopt had aangezien ik had gelezen  (in het boek:It starts with Food… Heel interessant overigens!) dat ontstekingen in je lichaam het gevolg kunnen zijn van een verkeerde voeding.

De planning voor de komende weken is dat we langzaam aan weer dingen gaan toevoegen aan het eten. Het moge duidelijk zijn dat het belangrijkste het ontbijt is. Ik stel me zo voor dat we lekker boekweit pannenkoekjes eten… O yum! En nou ja, er is genoeg lekkers te bedenken. Ik heb al een hele lijst. Vooral suiker blijft een dingetje waar we zo min mogelijk van willen eten, maar wees niet bang; binnenkort ook weer heerlijke baksels hier. Mijn Donna Hay Challenge ligt ook al een tijdje stil dus ook daar tijd om weer mee verder te gaan. Nog maar iets van 60 recepten te gaan! Hahaha….

Al met al een gematigd succesvol Whole30, maar wij zijn blij met de resultaten en nu op naar een uitgebalanceerd en gezond eetpatroon!

Delen is fijn!