Weekmenu week 11-2024
Ik was op zoek naar weer een paar heerlijke recepten voor dit weekmenu en ik vind het dan wel grappig, dat ik er toch weer een paar gevonden heb die nog niet in mijn weekmenu’s hebben gestaan. Deze week ga je dus weer iets een wat je misschien nog nooit hebt gemaakt. Ik ben benieuwd wat je er van vindt.
Maandag – Tuinbonen en erwten op toast
Ik probeer ook voor tussen de middag lekkere en gezonde dingen mee te nemen naar het werk. Anders laat ik mij misschien verleiden door de broodjes die me daar proberen te verleiden in de kantine. Neem nu dit smeersel van tuinbonen, erwten en kaas en kruiden. Hier ga je van genieten.
Dinsdag – Wortelstamppot
Stamppot zijn eigenlijk altijd een goed idee, maar het liefst eet ik niet teveel aardappel. Die is in de ze wortelstamppot vervangen door knolselderij en dan heb je ongemerkt een hele gezonde stamppot met alleen maar groenten. De chorizo maakt het helemaal af.
Wortelstamppot
Woensdag – Pittige zalmburger
Dit recept is een toppertje voor een doordeweekse dag. Want het is zo klaar. Je gooit alle ingrediënten in de keukenmachine, even draaien en klaar. Je hoeft er dan alleen nog hamburgertjes van te vormen en bakken. Met een heerlijke salade erbij heb je toch een heerlijk bordje eten voor je neus staan.
Donderdag – Wortel tomaatsoep
Wat mij altijd gebeurd als ik boodschappen doe, dat ik teveel groente meeneem voor in een recept. Gelukkig is dat probleem op te lossen door er een vrolijk gekleurd soepje te maken, zoals deze wortel tomaat soep. Het ruikt altijd zo lekker als de soep staat te pruttelen en het is een fijne maaltijd als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan en toch de koelkast wilt leegmaken. Broodje er bij, en klaar!
Vrijdag – Palmkool met rijst
Palmkool of cavolo nero in het Italiaans, is een koolsoort die ontzettend gezond is. Qua smaak lijkt het op boerenkool, maar de kleur is donkerder, en de bladeren zijn wat stugger. Daarom moet het ook iets langer bereiden. Maar dan heb je ook wel een hele gezonde maaltijd. Lekker met uitgebakken spek en kruiden voor de smaak.
Palmkool recept met rijst en spek
Zaterdag – Pulled chicken
Vandaag kun je er voor kiezen om zelf een kippetje te grillen, maar een kant en klare is net zo makkelijk. Het meeste werk is denk ik, het uit elkaar trekken, het pullen ;-), van de kip. Voor de rest moet je je er even in verdiepen hoe pittig je de kip wil eten.
Spicy pulled chicken
Zondag – Appeltaartjes met kardemom
Pas toen ik in India was leerde ik kardemom kennen. Het wordt veel gebruikt in de kruidenmengsels daar. Maar het is ook heerlijk om te gebruiken in taart en gebak, zoals in deze appeltaartjes. Het is leuk om er een aantal kleine taartjes van te maken in plaats van een grote. Dat serveert toch gezellig. Vergeet niet een toefje slagroom om het geheel af te maken.