Simone's Kitchen

Tequila granita

tequila granita

Heerlijk verfrissend als tussendoortje tijdens een zware maaltijd. Of gewoon omdat het lekker is. of gewoon omdat er tequila in zit of…. omdat je eigenlijk geen echte reden nodig hebt om dit lekkers eens te proberen. Niet vergeten om regelmatig te roeren in de bak of je blijft zitten met één grote klomp met ijs, waar je met de beste wil ter wereld geen granita meer van kan maken…

tequila granita
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Tequila granita

Totale tijd: 15 min

Ingrediënten

  • 3/4 komkommer geschild en zaadjes verwijderd
  • 25 ml tequila
  • 100 ml limoensap
  • 10 gr gember fijn geraspt
  • 1 eetlepel suiker
  • 40 ml mirin =Japanse rijstwijn
  • gehakte munt blaadjes

Instructies

  • Om de granita te maken, doe je de komkommer, tequila, gember, suiker en de mirin in een blender en draai tot het glad is geworden. Giet in een ondiepe ijzeren schaal (die in de vriezer past) en bevries het voor 1 uur. Met een vork, schraap je vervolgens over de bovenkant van de granita heen en zet het weer terug in de vriezer voor nog een uur. Herhaal dit elk uur voor 3-4 uur in totaal of tot de granita bevroren is.
  • Voeg de munt toe en roer dit even door om te combineren. Verdeel over een 4 tal kleine glazen.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!