Als je het allemaal achter elkaar neer zet dan zijn er echt ontzettend veel verschillende leefstijl-adviezen. Geen wonder dat mensen door de bomen het bos niet meer zien.

Ook in de supermarkt zijn goede keuzes lastig!

Weight watchers

Het WW programma is natuurlijk al zo oud als de spreekwoordelijke weg naar Rome en staat vooral bekend om het puntensysteem. Je mocht vroeger iets van 45 punten volgens mij per dag en dan maakte het niet uit wat je at. Wilde je voor 45 punten patat eten de hele dag? Dan was je nog steeds prima bezig.

Frisse rode kool salade met macadamianoten

Net als het grootste gedeelte van Nederland heb ik in het verleden ook wel eens een WW programma gedaan. En ja afgevallen maar ook net zo hard weer aangekomen. Dat kan overigens aan mij hebben gelegen dat even terzijde… 🙂

Nieuw programma

Ik hoorde van mijn boekhoudster dat het programma van de ww echter drastisch veranderd was en daar moest ik natuurlijk het fijne van weten. Zoals zij het bracht klonk het bijna alsof de ww paleo was geworden en hoewel er nu wel raakvlakken zijn, is het dat natuurlijk niet. De puntentelling is veranderd. Je kunt nu – afhankelijk van je begin gewicht en doelen – zo’n 24 punten per dag “eten”. Bepaalde voedingsmiddelen zijn nul punten. Dat was altijd al maar de voedingsmiddelen zelf zijn veranderd. Je kunt nu onbeperkt gekookte eieren eten bijvoorbeeld of zalm. Alle groentes zijn nul punten met uitzondering van bepaalde groentes zoals zoete aardappelen. Daarmee is ook de ww meer de richting van het koolhydraatarme dieet opgegaan. Alhoewel kikkererwten dan bijvoorbeeld ook weer 0 punten zijn.

De pluspunten

Een groot pluspunt van het ww programma vind ik dat je geen restricties hebt in wat je wilt eten. Maar doordat je geen dikke hamburger kunt eten zonder veel punten in te leveren laat je dat wel uit je hoofd. Als je het puntensysteem volgt val je ongetwijfeld af en hoef je toch geen honger te hebben. Door de nulpunten voedingsmiddelen kies je automatisch voor de voedingsmiddelen die je minder punten kosten. Daardoor leer je – denk ik – bewuste keuzes maken. Beweging wordt ook gestimuleerd maar daar krijg je niet zoals vroeger bergen met extra punten voor.

De minpunten

Sommige dingen vind ik best een beetje gek. Ja zalm is gezond maar als je 500 gram gerookte zalm naar binnen werkt is dat misschien niet meteen de beste keuze. Dus in die zin hadden ze beter na 100 gram bijvoorbeeld wel wat puntjes kunnen aftrekken. Geen idee. Nu is de kans dat iemand zoveel zalm eet niet zo groot natuurlijk, maar je zal ze er vast tussen hebben zitten.

Ook een minpuntje vind ik dat ze nog steeds de “magere” varianten aanraden. Dat is jammer. Ook dingen als cola light mogen onbeperkt terwijl dat nu niet direct een goede keuze is.

Feit is wel dat heel veel mensen baat hebben bij het Weight Watchers programma en ik ben blij dat ze de nodige veranderingen hebben doorgevoerd waardoor het – naar mijn mening – een stuk moderner en beter is geworden dan vroeger. Ik denk ook dat het Weight Watchers programma in ieder geval zorgt voor een betere leefstijl dus in dat opzicht zeker een goede optie als je gewicht kwijt wilt. Check voor meer informatie Weight Watchers Nederland

Check ook de voorgaande posts over het Pioppi dieet, Ayurveda en het Mediterraanse dieet

Delen is fijn!