Pompoencake met sinaasappel
Deze heerlijke pompoencake met sinaasappel is heerlijk voor elk moment van de dag en makkelijk om te maken!
Pompoencake met sinaasappel
De afgelopen weken ben ik redelijk vaak in de studio geweest terwijl ik eigenlijk alleen maar zat te wachten tot andere mensen hun werk deden. Eerst de elektriciën die bezig was alles op orde te maken voor de nieuwe studio keuken en later natuurlijk de keukenmensen zelf. Bij de laatsten kon ik helemaal niks doen, want de keuken was foetsie, maar toen Jerry, de electriciën bezig was had ik nog wel een koelkast en een oven. En in die koelkast lag nog pompoen en sinaasappel. Zo werd het idee voor deze heerlijke pompoencake met sinaasappel geboren.
Telefoon
Nu was ik enigszins onvoorbereid van huis gegaan en had dus geen camera bij me, maar met je telefoon kun je natuurlijk ook prima foto’s maken (wil jij dat, check dan de insta en mobiele fotografie cursus). Dus na het bakken moest Jerry nog even wachten voor hij aan kon vallen. De cake was echt heel erg lekker en met de combinatie van amandelschaafsel en de icing had de cake ook een lekker krokant korstje.
De pompoen was nog over van het ovengerecht wat ik eerder maakte met pompoen en kip. Ik vind dat trouwens een van de leukste dingen om te doen; kijken in de koeling en dan iets verzinnen met wat daar nog ligt.
Pompoen en sinaasappel
Nu is pompoen sowieso een geweldige combinatie met sinaasappel en dat komt in deze pompoencake met sinaasappel echt goed naar voren. Je moet de pompoen wel eerst pureren wil je het kunnen gebruiken voor de cake. In de totale bereidingstijd heb ik de tijd voor het roosteren of koken van de pompoen meegenomen. Je kunt de pompoen koken (dat is het snelste) maar roosteren is eigenlijk altijd lekkerder. Maar kost wel meer tijd.
De pompoencake met sinaasappel is in alle gevallen super lekker, dus welke methode voor de pompoen je gebruikt is aan jou. Ik maak de icing vervolgens ook met wat sinaasappelsap zodat de smaak nog meer naar voren komt. Je kunt hier overigens ook limoensap voor gebruiken. Dat vind ik vaak ook erg lekker. En lekker fris.
Pompoencake met sinaasappel
Benodigdheden
- 1 bakvorm 20 x 20 cm
Ingrediënten
- 150 gr suiker
- 2 grote eieren of drie kleinere
- 200 gr pompoenpuree
- 1 tl kaneel
- 100 gr boter gesmolten
- 1 tl bakpoeder
- 200 gr bloem
- 1/4 tl zout
- 100 ml sinaasappelsap
- 2 sinaasappels rasp
- 2 el amandelschaafsel
Icing
- poedersuiker
- sinaasappelsap
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175˚C. Hete lucht.
- Doe de eieren met de suiker in de kom van de keukenmachine en mix dit tot een licht luchtig geheel. Voeg nu sinaasappelsap, gesmolten boter en de pompoenpuree toe. Meng tot een geheel.
- In een andere kom meng je bloem, bakpoeder en zout. Voeg je bloemmengsel toe aan de machine en draai tot gemixt. Hoeft niet langer dan dat.
- Gebruik een spatel om de sinaasappelrasp erdoor te verdelen. Bekleed de bakvorm met bakpapier en giet het beslag erin.
- Strijk glad en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak in de oven voor ongeveer 30 minuten of tot een houten prikker er schoon uitkomt.
- Maak de icing door het poedersuiker te mengen met het sinaasappelsap tot je een goede dikte hebt. Sprenkel de icing over de cake en serveer.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.