Kersencake met kokos en sinaasappel | Simoneskitchen.nl

Kersencake met heerlijke zomerse Hollandse kersen

Als het kersenseizoen is aangebroken kan ik er slecht weerstand aan bieden. Als ik op de markt ben of in de supermarkt en ik zie van die mooie donkerrode kersen liggen dan móet ik ze kopen. Dat heb ik dan alweer een keer verwerkt in een fijne salade met kersen maar iets lekkers en zoets kan natuurlijk niet achterblijven.

Kersencake met kokos en sinaasappel | simoneskitchen.nl

Nu is het probleem een beetje dat ik vorige week op de weegschaal moest in de sportschool en laten we het zo zeggen: kersencake opsnoepen is niet het ideale dieet om een paar kilo kwijt te raken. Ik had een vetpercentage van – schrik niet – 48,9% (!!) dus eh…misschien niet handig om dit naar binnen te werken als jij dat ook hebt.

Ik ben dus heel braaf geweest al zeg ik het zelf. Heb het gemaakt en een klein stukje ervan gegeten (die eerste foto waar dat vierkantje uit is? Dat vierkantje heb ik opgesnoept) Want ik vind niet dat ik iets kan maken en het dan niet proeven. Dat is raar. Ga ik tegen jullie vertellen dat het héérlijk is terwijl het misschien wel niet te kanen is. Kan niet. Dus proeven moet.

Kersencake met sinaasappel en kokos | simoneskitchen.nl

Daarna heb ik het snel weggegeven aan de buren. Ik weet niet of die er blij mee waren want het buurmeisje deed open en die lust geen kersen, maar geloof me als ik zeg dat dit een winnaar is. Het ging me een beetje aan het hart om het weg te geven, maar voor de gezondheid van mijn hart is het dan wel een aanrader zeg maar.

Ik maakte de cake in een brownie bakblik, maar het kan ook goed in een ronde vorm. Het is een lage cake en dat zorgt ook voor de juiste verhouding met de crunchy bovenkant en de sappige kersen dus doe hem niet in een te klein blik.

Kersencake met kokos en sinaasappel | Simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Kersencake

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 12 personen

Ingrediënten

 • 150 gr zelfrijzend bakmeel
 • 50 gr suiker
 • 2 tl anijszaad
 • rasp van 1 sinaasappel
 • 2 el geraspte kokos
 • 1/2 tl kaneel
 • 1 ei
 • 60 ml melk
 • 85 gr gesmolten boter
 • 300 gr kersen zonder pit

Topping

 • 2 el kokos
 • 1/2 tl kaneel
 • 25 gr suiker
 • 25 gr boter op kamertemperatuur

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180˚C
 • Doe de bloem, kaneel, suiker, kokos en anijs bij elkaar in een mengkom en roer even door. Voeg ei, gesmolten boter en melk toe en mix dit even goed door. Voeg sinaasappelrasp toe en roer dit even door met een lepel. (met de mixer kan natuurlijk ook maar ik vind dat het dan altijd aan de kloppers blijft hangen)
 • Neem een bakblik en bekleed met bakpapier. Doe het beslag hierin. Het is een dun laagje dus smeer het goed uit.
 • Druk je ontpitte kersen in de bovenkant van je beslag.
 • Maak de topping door de ingredienten (behalve de kokos) in een kommetje te doen en meng dit met je handen tot een massa. Verdeel het in klontjes over je kersenbeslag. Strooi als laatste de kokos eroverheen en zet in de oven.
 • Bak dit voor ongeveer 25 minuten of tot de bovenkant goudbruin en krokant is. Check even met een houten prikker of de cake gaar is.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!
Kersencake met kokos en sinaasappel

Delen is fijn!