Simone's Kitchen

De allerlekkerste glutenvrije pompoen tulbandjes

Pompoen verrassing

Toen ik deze glutenvrije pompoen tulbandjes maakte had ik wel verwacht dat ze lekker zouden zijn. Het beslag smaakte al erg goed dus dat is altijd een goede indicatie. Maar wat ik niet had verwacht is dat ik deze echt lekkerder vond dan de andere tulbandjes die ik op dezelfde dag maakte. En dat waren deze chocolade tulbandjes. Die waren ook heel erg lekker, begrijp me niet verkeerd, maar in tegenstelling tot ‘normale’ glutenvrije baksels waren deze lekker plakkerig en niet droog.

Dus ik kan alleen maar zeggen: als jij van de glutenvrije baksels bent dan moet je zeker deze pompoen tulbandjes gaan proberen want ze zijn té lekker!

Glutenvrij

Dat ik niet altijd glutenvrij bak mag duidelijk zijn, maar ik vind het wel altijd een uitdaging om iets dan net zo lekker te maken als met gluten. Of – zoals in dit geval – lekkerder dan met.. 😉 Net zo leuk vind ik het om een gewoon recept om te bouwen tot een vegan recept. Dat kan nog wel eens een uitdaging zijn als je geen eieren gebruikt in een bakrecept. Al zijn daar wel goede vervangingen voor maar de structuur wordt toch altijd wel een beetje anders. Hoe dan ook deze paleo pompoen tulbandjes moet je eigenlijk gewoon eens maken.

Een van de meest populaire glutenvrije recepten op mijn site is overigens deze heerlijke ontbijtcake met blauwe bessen! En zelf ben ik erg fan van dit frambozen amandeltaartje.

Glutenvrije pompoentulbandjes
Servings: 6 kleine tulbandjes
Ingredienten
  • 100 gr pompoenpuree
  • 5 el koksolie gesmolten en afgekoeld
  • 120 gr kokosbloesemsuiker
  • 4 eieren
  • 30 gr kokosmeel
  • 20 gr amandelmeel
  • 2 el arrowroot
  • 1,5 tl koekkruiden
  • ½ tl zout
  • 1 tl vanille
Instructies
  1. Doe de eieren en de suiker in de kom van een mixer en klop op medium snelheid voor ongeveer 5 minuten of tot het luchtig wordt.
  2. Voeg – met de mixer op de lage stand – de pompoenpuree toe plus de afgekoelde kokosolie.
  3. Doe alle droge ingredienten bij elkaar en zeef deze over je mengsel heen. Vouw deze voorzichtig door je pompoen-ei beslag. Als alles goed gemengd is, laat je het 10 minuten staan.
  4. Vet je vormpjes goed in met kokosolie en bestuif licht met wat kokosmeel. Klop het vervolgens goed uit zodat er geen klontjes meel blijven zitten.
  5. Verdeel het deeg over de vormpjes en bak voor 25 minuten in de oven of tot een houten prikker er schoon uitkomt.
  6. Laat de tulbandjes 10 minuten afkoelen voor je het stort!
  7. Heb je een grotere vorm verhoog dan de baktijd naar 45 minuten maar hou in de gaten dat het niet te bruin wordt. Als dat wel het geval is dek dan af met aluminiumfolie en laat verder garen.

Delen is fijn!

2 comments

  1. Avatar

    Het recept lijkt me echt heerlijk en zou hem graag willen uitproberen.
    Alleen… ik wil geen bloesemsuiker gebruiken.
    Heb je een idee voor een vervanger?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos